返回列表 發帖
5分 ,

許生唱歌的確係進步左
同埋如果樂壇有勤工獎,佢實至名歸
但有時覺得佢太急於想證明自己
出歌密到冇氣唞, ...
Crooks 發表於 2020-7-13 04:32

因為佢係用出碟模式下咁出歌,我反而覺得唔係應該珍惜嗎
當然你諗成佢好要証明自己都正常
但諗一諗,點解無對手
因為個個都唔係做緊同一件事

只想講仲一個(香港)歌手
一年仲會出一隻(廣東話)大碟係好難得的 。

佢可以攞男牙醫金獎 + 我最喜愛的男牙醫
JasOh103 發表於 2020-7-13 13:58

起碼佢有骨氣唔會留係大灣區做一堆過百萬劇歌自high

即刻消失 > 四書五經 > 單數 > 鬼 > Negative

我係希望聽到 :
一係 vocal as instrument blend 到入首歌
...
Bluejays 發表於 2020-7-13 17:25

其實無得比。全部歌的氛圍都唔同 之後你用on仔亦攪笑
一個係唱創人,一個唔係
王莞之唱出的感覺,容祖兒永遠都做唔到

我又唔係同你講
其實你唔駛回我
你討厭佢,係你嘅事
I don’t care ...
森姆@結論 發表於 2020-7-13 18:22

我又唔覺佢憎佢既。不過無所謂,音樂都係分享,有人喜歡亦人不喜歡

單數都仲接受到,呢首真係......

唱番將心比己,停半分鐘嗰啲大路嘢仲好啦 ...
TC196 發表於 2020-7-13 19:36

之後又一大堆講,成日唱黎唱去都係呢d 之後無限輪迴

Re: 全部歌的氛圍都唔同
咪就係配合唔同歌,要出到適合首歌嘅形態感覺
所以一首 出到跳皮 Ok,一首出到  ...
Bluejays 發表於 2020-7-13 18:42

唱創人點都會有自己態度,講完

又唔好講到好似其他歌手唔夠努力先唔一年一碟
除咗神枱級嗰啲,我相信冇一個歌手唔想年年出碟
只係而家呢 ...
Crooks 發表於 2020-7-13 22:37

絕對同意,所以許廷鏗就係善用資源所以可以咁做就盡量做啦

cm會員就好公道既 好聽投5分 難聽1分
都唔知有咩好駁
henhenhen 發表於 2020-7-13 23:52

咁你睇度 5分同1分都係差不多。咁其實有人鍾意,都有人唔鍾意咁解

我都好公道
無力感唔中意投低分
呢首negative勁中意就滿分
不過原來大家中意嘅嘢唔同
未投票嗰陣我真 ...
kenneth 發表於 2020-7-14 22:17

所以我就講
許廷鏗做專輯有呢d 好,可以做唔同歌迎合唔同人
唔駛一首歌定生死做法