返回列表 發帖
入場 三首都唔算愛

第三位已經咁高票
Don‘t Text 謙

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第二位
快樂老實人 敢想敢當敢說每段老實話
有是數十年 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:16

Wow 你tap呢首質素好高
秉承cm精神 推廣好音樂
PINGPUNG潮爆榜    WEEK33
冠/萬惡不赦/梁釗峰  亞/All We Have Is Now/莊正  季/我已成為我想要的我/林逸欣  殿/其實寂寞(HKPMC版)

入場 三首都唔算愛
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:16

第一位緊要d

只想支持紅白
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #32]
01 Negative / 許廷鏗 02 廢學 / 陳健安 03 雙面哈菲 / J.Arie

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第二位
快樂老實人 敢想敢當敢說每段老實話
有是數十年 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:16

想估 敢
不過好似冇上過榜
Jason Playlist 2020 Week 32
#1 廢學 | 陳健安

想估 敢
不過好似冇上過榜
JasOh103 發表於 2020-7-19 21:19

小道消息
幸福門係第三季第一

一人之境 - 林家謙
作曲:林家謙
填詞:林家謙
編曲:林家謙
監製:林家謙
票數:46

感謝林家謙以這闋歌,告訴我們一個人也可盡興
2001 Cantopop Journey Week 33
1.開始倒數 2.與人同行 3.困局

入場 三首都唔算愛
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:16

一首都未中

Yo, this song is awful. BARF!

家謙。

Talents always win

家謙家茵要一齊出現

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選
第一位

錯不可對嗎
對不可錯嗎

在這個社會,對與錯似乎已被某些人定義了,而且不容質疑。
網絡上的反對聲音,彷彿將會被視為安全隱憂,
自由,還是必然嗎?

網絡安全隱患
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week32
1百毒不侵2幻愛3IGNITED  

第一位 敢!

似乎第1位呼之欲出
Steven's Top 20 Collections Week 33
01  All We Have Is Now - 方皓玟
02  娑婆 - 陳蕾
03  幸福門 - Gin Lee

雷和電

好緊張

Serrini終於要入到

第一位
錯不可對嗎
對不可錯嗎
在這個社會,對與錯似乎 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:21

I'm ready for Serrini

第一位 天生二品!

一人之境 - 林家謙
編 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:20

=/=
冠/萬惡不赦/梁釗峰  亞/All We Have Is Now/莊正  季/我已成為我想要的我/林逸欣  殿/其實寂寞(HKPMC版)

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第一位
網絡安全隱患 – Serrini
曲 Serrini, Yeung Tung
詞 Serrini
編 Yeung Tung
監 Serrini, Yeung Tung
票數:48

在這人人自危的時代,
感激Serrini以這首輕快的pop song令我們感到很安全。

一人之境 - 林家謙
編 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:20
5隻總算投啱1隻
估唔到CM咁多人投,明明好多人插佢
危難裏~我會陪著你~或是如同做戲~去到最尾會各自飛~

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第一位
曲 Serrini, Yeung Tung ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:26

吓 邊位?
冇人識佢

SLAY!!!!

一闕門
=/=
一闋歌
kenneth 發表於 2020-7-19 21:25

已改thanks!

如果家謙拎多兩票就完美

原來Serrini只係贏兩票

竟然只係差兩票?
咁多謝我神之手無將樹嗰票投畀林
唔係就平手

仍然期待曙光 等一個有勇氣的碰撞
期待對 期待錯 定期待有人道破 今天不想講

我只是有一個卑微的願望,未來的我們,能夠活在沒有恐懼的世界。
完滿結束

評分人數

吓 邊位?
冇人識佢
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:26

呢條女咩事??

已改thanks!

好好呀!! Very good show!!

最大遺珠 天生二品!

我冇投到呢首
係咪一定要投 或許呢度唔容許我咁做
Jason Playlist 2020 Week 32
#1 廢學 | 陳健安

期待公佈票數
Steven's Top 20 Collections Week 33
01  All We Have Is Now - 方皓玟
02  娑婆 - 陳蕾
03  幸福門 - Gin Lee

諗住下季先投Serrini
點知今季已經入咗仲要第一
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #32]
01 Negative / 許廷鏗 02 廢學 / 陳健安 03 雙面哈菲 / J.Arie

家謙ho ball
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 33
1. 娑婆 2. 廢學 3. 幻愛

最後分享吓延伸聆聽部份
最佳損友 - 陳奕迅
亂世情侶 - 古巨基
百毒不侵 - RubberBand
快樂老實人 - 盧冠廷
Negative - 許廷鏗

萬分感謝Mic2001自薦公佈今季結果
希望之後嘅季選繼續見到有新面孔同我哋揭曉啦 (可以PM me)

投票數據稍後公佈

第一位 敢!
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:22

呢首又無上過共和嘅 第一誇咗少少
Btw 片單不幸落敗
同埋 我以為金都會入到圍

呢條女咩事??
WZA111 發表於 2020-7-19 21:29

造型又古怪... 唱歌又難聽
咁都做到歌手

諗住下季先投Serrini
點知今季已經入咗仲要第一
cymusic 發表於 2020-7-19 21:32

下季應該係另一首啦

咁都做到歌手
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:34

唱到好似氣管敏感咁

咁都做到歌手
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:34

下...聽佢以前唱歌d喘氣聲好正wor

2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選
票數總結

有效票數:116票
無效票數:1票(包括沒有按格式隱藏投票及重覆投票等原因)

#Singer - SongVote
1Serrini - 網絡安全隱患48
2林家謙 - 一人之境46
3莫文蔚 - 呼吸有害43
4Dear Jane - 銀河修理員30
5Robynn & Kendy - 紅白28
6鄧小巧 - 與人同行26
7Zpecial - 我的片單25
7許廷鏗 - 無力感25
9柳應廷 - 水刑物語24
10鄧麗欣 - 金都23
11陳凱詠 - 天生二品22
12per se - 無窮20
13薛凱琪 - 南昌街王子17
14岑寧兒 - 困局15
15SoulJase - 阿愁14
15李拾壹 - 在尋找什麼?14
15黎曉陽 - 黑鏡14
18White Dimension - 黑夢11
18王菀之 - 碧玉11
18馮允謙 - 開始倒數11
21AGA - Mad10
21ERROR - 我們很帥10
23Retroll Hip Hop - 山下見9
23衛蘭 - 低半度9
25iii - 若有若無8
25Kolor - 進退8
25陳蕾 - 娑婆8
28RubberBand - First Date6
28王嘉儀 - 月光族6
30The Hertz - 拆穿5
31ToNick - 衰喺個掣度4
32FIESTER - 秋去冬來3
33李拾壹 - 一起一個人2

金都無緣五強......

成日天后位既
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 33
1. 娑婆 2. 廢學 3. 幻愛

2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選
票數總結

有效票數:116票
無效票數:1票(包括沒有按格式隱藏投票及重 ...
ed8671ed 發表於 2020-7-19 21:40

估到無力感會第8位,但估唔到與人同行咁接近,似終cm反應唔算好

巧成日天后位既
帥小寶` 發表於 2020-7-19 21:43

天后位係第11

片單爭一倍票數先第一

服輸啦

天后位係第11
josey 發表於 2020-7-19 21:45

牙詠有22票好叻呀