返回列表 發帖
應該關防疫事 紅館唔比請嘉賓 同埋而加有冇人肯做都係個問題
let'sbegin 發表於 2020-11-28 05:10

佢喺大陸喎

好正
仲以為會有容祖兒!
點知冇
John 發表於 2020-11-28 02:03

點請Joey,佢返咗香港咩?
其實每場轉歌應該係為咗出碟考慮

尋日有人求婚lol

首場霍啟剛同郭晶晶去睇show係大陸嘅報道,被噴到柒甘

好正
仲以為會有容祖兒!
點知冇
John 發表於 2020-11-28 02:03

應該關防疫事 紅館唔比請嘉賓 同埋而加有冇人肯做都係個問題

百年樹木都cut...
一生所愛又cut左變左無啦啦翻唱梅者好突兀
今場encore後第一首係my way
唱左咁多場, 佢把 ...
kevinlai1621 發表於 2020-11-27 23:27

我諗係空手而來嗰曲真係唔突出  就算佢show唱功都唔太特別
btw 啲歌一場比一場少 第一場嗰rundown好似係最好
琴日睇竟然唔夠11點完場 每唱完一首就講幾分鐘計 感覺上好似講多過唱咁

分身術
艾石仔 發表於 2020-11-22 22:43

好正
仲以為會有容祖兒!
點知冇
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

今晚好多人賴死唔走
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

依家演唱會市道咁差架 係fb睇到連軒叔依個演唱會都有黃牛平飛?

百年樹木都cut...
一生所愛又cut左變左無啦啦翻唱梅者好突兀
今場encore後第一首係my way
唱左咁多場, 佢把聲明顯係吃力
大部份歌其實配中樂都好好
空手而來改完編曲聽到個拉牛vocal都係救唔番...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

我覺得IG Live首歌幾好聽
1d14 發表於 2020-11-27 15:31

我好鍾意呢首

透視西裝look 姣到一個點
【This is MC】澳門見

我聽左開頭幾句,點解而家d歌冇晒軒味
mrshadowll 發表於 2020-11-27 12:18

我覺得IG Live首歌幾好聽

呢首好過IG Live個首,個首真係無乜記憶點
Ki 發表於 2020-11-27 08:42

我聽左開頭幾句,點解而家d歌冇晒軒味
我估錯這個世界得到教訓

其實新歌麻麻地
mrshadowll 發表於 2020-11-26 12:18

呢首好過IG Live個首,個首真係無乜記憶點

第一天唱新歌然後第二場就冇了
takealeap 發表於 2020-11-24 08:26

其實新歌麻麻地
我估錯這個世界得到教訓

其實好簡單
因為11月頭仲搞緊申請退飛手續 咁搞好晒而家即日推返啲飛出嚟賣好正常啫

可能人哋 ...
JayantL 發表於 2020-11-25 15:27

不過今日已經唔係原本場次,應該冇飛退,但都有飛推出嚟賣喎,或者本身啲內部黃牛飛散唔到啩,之前買唔到嘅而家可以再試下

edit: 公告今日先講,原來日日都有飛放,即係唔關乜退飛事啦,啲人唔信都冇辦法

開show前放返內部飛出黎唔出奇, 有人買咪得囉

啱啱見到680有單丁, 980一張 ...
losyes 發表於 2020-11-25 15:07

其實好簡單
因為11月頭仲搞緊申請退飛手續 咁搞好晒而家即日推返啲飛出嚟賣好正常啫

可能人哋唔抵得開show前十日先開始公售都好賣過自己偶像啩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

某啲粉真係好嘔心
自己偶像賣唔出就係咁走過嚟話人地都賣唔出
616.1314 發表於 2020-11-25 11:59

開show前放返內部飛出黎唔出奇, 有人買咪得囉

啱啱見到680有單丁, 980一張都禁唔到

啲人太敏感?我都係講事實,話俾有興趣睇嘅人知,唔使買黃牛
朋友都啱啱買到今日第4行

咁的確睇到頭三場680同380係好空...
fifty1205 發表於 2020-11-25 12:04

賣就賣哂,50%入座率+有啲fans上年買咗冇退飛啫

某啲粉真係好嘔心
616.1314 發表於 2020-11-25 11:59

咁的確睇到頭三場680同380係好空...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

某啲粉真係好嘔心
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今日城網又放返好多即日980同680出嚟,連少量都冇寫,果然係英皇一貫谷票房技倆
啱啱㩒到22行,諗緊買唔買但歌單唔太吸引

餘下場數應該不受影響. 新措施11月30日先生效

政府發言人今日(十一月二十四日)表示,康樂及文化事務署(康文署)將於十一月三十日起,在其轄下的表演場地實施進一步的防疫措施,如演出者在有現場觀眾的表演期間不能佩戴口罩,他們須於演出前72小時進行政府認可的2019冠狀病毒病檢測,並在持有檢測陰性結果證明後,才能參與相關表演,以保障觀眾。

自十月一日,康文署轄下所有表演場地已恢復接待有現場觀眾的演出或活動,並實施以下的防疫措施:
(一)各表演場地如音樂廳、劇院、演藝廳、文娛廳及表演場,觀眾入座人數不能超過原定可容納人數的七成半,相連的座位不得超過四個,座位須平均分布;
(二)在附屬設施如排練室、音樂室、舞蹈室、演講室、會議室及活動室舉行的活動,每組參加者包括導師最多為四人,組與組之間須保持社交距離,使用人數一般不超過原定可容納人數的七成半;
(三)觀眾在場館內必須佩戴自備的口罩;和
(四)後台工作人員在場館內須時刻佩戴口罩。

https://www.info.gov.hk/gia/general/202011/24/P2020112400555.htm

cut咗男孩最痛同一生所愛
encore嘅只是太愛你同新歌就變咗餘震同找對的人 ...
tyli 發表於 2020-11-24 11:03

唉,所有都想聼。。。
Take a Leap

邊兩首阿?cut左但有唱其他歌補嗎?我都唔明點解新歌唔係場場唱..但細睇encore部分都其實沒有中樂團
...
takealeap 發表於 2020-11-24 11:00

cut咗男孩最痛同一生所愛
encore嘅只是太愛你同新歌就變咗餘震同找對的人

中樂部分都cut左兩首
唔明點解花咁多功夫但唱得一場就無左
uraniumrocks 發表於 2020-11-24 10:32

邊兩首阿?cut左但有唱其他歌補嗎?我都唔明點解新歌唔係場場唱..但細睇encore部分都其實沒有中樂團
我聼日睇唔好再cut得唔得~~~ 都唔知係咪會被取消不如唱多d歌啦
Take a Leap

中樂部分都cut左兩首
唔明點解花咁多功夫但唱得一場就無左

第一天唱新歌然後第二場就冇了
Take a Leap

係咪輪椅位?因為當晚輪椅位如果未賣哂,就會每朝 10 點放出黎
之前啲人睇 eason / 五月天都係博呢啲即日 ...
星勤 發表於 2020-11-23 18:55

唔知係咪,輪椅位有另一個選項但我冇㩒入去,我頭先係3點幾見到有980兩張但又㩒唔到,而家都仲有一張

Edit: 肯定唔係輪椅位,今日(24/11)城網又有980同680,但輪椅就顯示售罄

原來今日城網又放咗啲980即日飛出嚟,太遲發現
Serendipity 發表於 2020-11-23 15:28

係咪輪椅位?因為當晚輪椅位如果未賣哂,就會每朝 10 點放出黎
之前啲人睇 eason / 五月天都係博呢啲即日票
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

佢喺廣州首次唱live嗰時已經改咗
應該唔係唱錯
tyli 發表於 2020-11-23 12:17

好似話佢唔鐘意「吹水」呢個詞語,廣州個演唱會開始就改咗做而家咁樣

邊度知佢退咗股
just11256 發表於 2020-11-23 15:35

有個Post嘅有人係留言同佢投訴,軒覆返嗰個人自己爆料

分身術段片真係好好笑
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

仙后佢退咗股啦,不過佢話佢都會間唔時返去唱歌
Ki 發表於 2020-11-23 08:05

邊度知佢退咗股

原來今日城網又放咗啲980即日飛出嚟,太遲發現

回復 202# Serendipity

比面佢姐
我估錯這個世界得到教訓

但嘉姐話佢唱嘅表現係200分喎
Serendipity 發表於 23/11/2020 12:27
比面啫

仲有d唱唔到同走音
mrshadowll 發表於 2020-11-23 06:46

但嘉姐話佢唱嘅表現係200分喎

「早已忘掉怎跟你吹水」幾時改寫做
「早已忘掉當初那唏噓」?

我以為上次降兩度唱錯《不吐不快》歌詞.... ...
l00540 發表於 2020-11-23 12:13

佢喺廣州首次唱live嗰時已經改咗
應該唔係唱錯

「早已忘掉怎跟你吹水」幾時改寫做
「早已忘掉當初那唏噓」?

我以為上次降兩度唱錯《不吐不快》歌詞....
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

只係想多D 認真唱歌個面既佢....
zkitty 發表於 2020-11-23 10:59

今次大部分都好認真喎

只係想多D 認真唱歌個面既佢....

2/3/9 都算三個驚喜,不過佢放唒係頭半場
阻住 發表於 2020-11-23 00:31

不吐不快真係超級爆 surprise!上次雖然有落碟, 但 live得一場有唱
為咗呢首已經值回票價

睇到rundown都覺得悶

錄影左未

桃色冒險真係pretty crazy live成首歌返生曬
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢正職應該係開餐廳去仙后食野仲多過聽佢唱歌
stephybest 發表於 2020-11-22 22:57

仙后佢退咗股啦,不過佢話佢都會間唔時返去唱歌

仲有d唱唔到同走音
mrshadowll 發表於 2020-11-23 06:46

佢通常第一場嘅狀態都係咁上下
要"warm up"下,應該之後嘅場次會好啲
上次hinsideout都係咁
只係希望可以做晒咁多場啦今次