返回列表 發帖

2020年每周揀首歌回顧*
26. 一百萬個可能 /

下半年
27. 愛債幾時還 / 28. 講清楚 / 29. FADED / 30. 天使/魔鬼 /

“當天使和魔鬼都正受傷 快離場”

從今開始,不敢發夢,榮辱戰爭,千瘡百孔,難道我不甘心,炫耀一張破爛面容? 揭榜之際,答案之書近在眼見嗎?

2020年每周首選回顧*
26. 到世界塌下 /

下半年(開榜)
27. 一瞬 / 28. 網絡安全隱患(19841125) / 29. NEGATIVE / 30. 天地分裂 /

. PINGPUNG潮爆榜 .

(20-7-2020/第004期/WEEK30)

冠/
冠/ /天地分裂    吳嘉熙 / 余香凝

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
亞/
亞/ /MOJITO 之   劉卓軒
亞/ 真Havana美女版
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
季/ 
季/ /格林童話    李克勤

殿/ 
殿/ /月亮是個兇手  BYEJACK

五/ 
五/ /一千零一頁   李靖筠

六/ 
六/ /合唱歌     麥浚龍 / 謝安琪

七/ 
七/ /我為誰快樂   何家銘

八/ 
八/ /ALL WE HAVE    方皓玟
八/ /IS NOW
九/ 
九/ /一個毒男的自白 符家浚

十/ 
十/ /仲夏日記    謝高晉

本周歌曲候選名單

任賢齊 - 想你啦 [潮爆榜獨家候選]
高登音樂台BAND - BITCH [潮爆榜獨家候選]
李克勤 - 格林童話
麥浚龍 / 謝安琪 - 合唱歌
BYEJACK feat. KK - 告別 [潮爆榜獨家候選]
何家銘 - 我為誰快樂
謝高晉 - 仲夏日記
Twisted Cycle - 火與冰 [潮爆榜獨家候選]
符家浚 - 一個毒男的自白
劉卓軒 - Mojito 之 真Havana美女版 [潮爆榜獨家候選]
薛凱琪 feat. 關智斌 - 南昌街王子(合唱版)
Edward.C 陳浩 - 名為愛的日常備忘
Wool Off x FuzkFu - 你的秘密 [潮爆榜獨家候選]
李靖筠 - 一千零一頁
朱紫嬈 - 花 · 醉
法印 - 黑仔王 [潮爆榜獨家候選]
吳嘉熙 / 余香凝 - 天地分裂
黃浚銘(波仔BORIS) - 参點幾 [潮爆榜獨家候選]
方皓玟 - All We Have Is Now
97k feat. Wallis Cho - Poor Guy [潮爆榜獨家候選]
雷深如 J.Arie - 雙面哈菲
HUGO雨果 - 談未來
Slepy Kid - 好撚煩 [潮爆榜獨家候選]
Kolor - 天地無用
曰•央 - 誓言
BYEJACK - 月亮是個兇手 [潮爆榜獨家候選]
四分衛 - 喜歡拍照打卡的人
林奕匡 - 精神時間房
Blaster - 此致我們
神奇膠 - 放心吧!爸媽不在家
高階擒拿手 - 赤臘角青年 [潮爆榜獨家候選]
馮允謙 - 地球來的人
唐浩嘉 - 一刻女生
Madboii feat. Sunny Sydup - 大人的科學(Champagne Mix)
Wool Off - 伴侶(Wonderful U remix) [潮爆榜獨家候選]
楊凡、于逸堯、Chapavich Temnitikul (Feat. 齊豫) - 流金歲月
MV - 光頭幫 [潮爆榜獨家候選]
駱振偉 - 成熟.不了
薛凱琪 x 關智斌 - 南昌街王子(情緒比較豐富Ralax版) [潮爆榜獨家候選]
Nowhere Boys - That's Why
郭思 / 何彥芷 - 女朋友們
Cousin - Miss You Twice [潮爆榜獨家候選]
施春 - 不可取替親親某君 [潮爆榜獨家候選]
Luna Is A Bep featuring Charming Way - Boogie Baby
ILUB - 細路強勁舞(DJ King Remix)
李幸倪 - 幸福門
BYEJACK - Time To Go [潮爆榜獨家候選]

十首最爆最潮好音樂選擇

樹立每星期港樂全新指標

©Second half of 2020 LOVEHATEPINGPUNGAllRightsReserved

天地分裂GOOD
SugarFree 發表於 2020-7-21 22:59

多謝你嘅關注 我會繼續分享我喜愛嘅音樂

希望各位非共榜主多多支持幸倪最新力作 #幸福門!
616.1314 發表於 2020-7-23 00:49

收到

WYTV Music Chart 2020

冠軍歌巡禮
Week 01-13: 年末感恩 / 鐵蘭花 / 心之書 / 我們的基因 / 漫長 / 相信 ...
kevinlai1621 發表於 2020-7-25 12:06

希望king專心發展唱歌事業同回歸callstar
唔想佢執迷做dj

SugarFree Weekly Music Chart 2020
*只限派台廣東歌
SugarFree 發表於 2020-7-25 17:36

你又同我冠同一首啦!!! 連續2weeks

很高興再有榜主冠一瞬
SugarFree 發表於 2020-7-25 18:11

一開榜就冠咗

你下隻冠咩?睇下我會唔會跟住
SugarFree 發表於 2020-7-25 18:12

我諗唔會 我冠首自plug嘅

你已經係第二次話畀我聽知道咖啦
SugarFree 發表於 2020-7-25 18:18

我知道喔 太愛
逢星期日凌晨 0時0分出榜
萬勿錯過

支持05 07 09 16  
第5位有啲整臭咗個榜  
榜主一定係熱光溶脂既長期客戶  
幻 ...
cymusic 發表於 2020-7-25 13:17

蚊好勤力㗎
第5位係佢應得嘅位置
況且班底都有分
唔好全bam啦
多謝你嘅關注

noted
SugarFree 發表於 2020-7-25 20:45

公布咗之後可以嘅話畀返feedback我
希望冠軍作打動到你 一齊入榜

其實我係唔太受人影響,如果唔係就唔會唔冠呼吸有害同網絡安全,隻歌排位高唔高都係偏向睇歌詞有冇令自己有 ...
SugarFree 發表於 2020-7-26 17:44

我都係
有時會中意啲被視為偏門嘅歌
Anyway 欣賞你選擇嘅態度

所以畀D耐性聽晒所有派台歌真係好重要
SugarFree 發表於 2020-7-26 21:42

絕對有