返回列表 發帖
see you next time都係?
不過首歌唔吸引,所以無留意過何方的詞
on07111 發表於 2020-7-27 10:08

首歌唔吸引都喺度留低咗14個post幫Gin Gin推post
Gin Stan!

最有記憶點係Gin: 一家之主得我一個 ha~~~
henhenhen 發表於 2020-7-27 00:04

呢句怨婦味好重 I like獨守空房既感覺

lanb呢排唔出K歌
啲hea詞唯有俾晒一對好姊妹
JayantL 發表於 2020-7-27 03:22

同感 林夕比蘭b啲k歌行貨都係噴詞

開過關過開了關了想不開也看得開

講封關

同感 林夕比蘭b啲k歌行貨都係噴詞
stephybest 發表於 2020-7-27 11:47

勁like喎我

講一聲凍凍 你會和我抱擁 嘩一聲痛痛 你會張開我的笑容 you give me security

為何未見地毯的腳印
你像擦不走微塵   
離開比初見逼真

女主應該成日係房比鬼壓

OH...今個星期四Music Live取消

何時幸福再來臨?

何時幸福再來臨?
Garfield 發表於 2020-7-28 19:28

佢識彈琴其實點解唔放下身段
IG live 自彈自唱

「門常在大開過客送走了有幾多 望進出背影不能不閃過」 -《幸福門》

每個人家裡,總有一些不顯眼的 ...
Garfield 發表於 2020-7-20 10:20

笑到文案學Juno學到咁足
係咪想活著活像浦銘心拎女金

唔知係咪我聽錯?
last chorus有句
『唯獨你令我早晚擔心總有天找我』
我好似聽到
『唯獨你令我早晚(wan)擔心總有天找我』?

不過除左呢個問題外,整體我都好中意,好襟loop

何時幸福再來臨?
Garfield 發表於 2020-7-28 19:28

sad 無得聽煎煎既靚聲
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

唔知係咪我聽錯?
last chorus有句
『唯獨你令我早晚擔心總有天找我』
我好似聽到
『唯獨你令我早晚(wan) ...
mchan816 發表於 2020-7-30 07:54

我覺得係和音疊埋聽落似,應該冇都冇咩問題
但係「門常在大開過客送走 (找) 了有幾多」覺耳好多

天地一沙鷗  有105個5分
幸福門  已經96個5分

hehehaha 發表於 2020-7-30 14:50

以5分比率計算:
我說 85.23%
天地一沙鷗 80.15%
今天終於一人回家 80.00%
我不是你的觀賞魚 80.00%
Falling 79.17%
幸福門 78.86%
.
.
.
.
.
.
.
雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok 32.50%
敢 31.20%
獨一無二(Aftermath Remix Version) - AGA / Gin Lee 23.33%
和每天講再見 - Gin Lee / 蘇永康 13.11%

唔計呃airplay的remix/合唱.敢都算一枝獨秀

利申:未投票
----------_----------_-------------_-----------

As at 8月2曰上午9點,幸福門5分已達105個,5分比率80.15%,和 天地一沙鷗完全一樣
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

hehehaha 發表於 2020-7-30 14:50

然後兩首都上唔到榜

以5分比率計算:
我說 85.00%
Falli ...
on07111 發表於 2020-7-30 15:25

仲以為《隨風而來隨風而去》會有70幾,原來無,我中意首歌

Garfield 發表於 2020-7-30 20:33

呢首真係入環球之後嘅top 3主打歌

Garfield 發表於 2020-7-30 20:33

點解而家淨係識出敢呢d快歌

IG LIVE話下次Music Suite主題係門
Gin讀留言:黃色大門/羅生門/逃生門/阿門

唔同公司既歌..唔知唱唔唱到

唔同公司既歌..唔知唱 ...
Garfield 發表於 2020-7-30 21:43

Live應該無版權問題

如果唱CALLSTAR門常關,應該會比某些人封殺
兩個美祖
John 發表於 2020-7-30 21:48

大家都喜歡祖兒   
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

兩個美祖
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

Gin flirt Yan Ting

以5分比率計算:
我說 85.00%
Falli ...
on07111 發表於 2020-7-30 15:25

唉BMA年代是但一首都好聽

好好聽
煎終於有一首叫做比較高質
終於可以凸顯到佢把聲
難得環球兩大阿姐同時出唔flop既歌

好好聽
煎終於有一首叫做比較高質
終於可以凸顯到佢把聲
難得環球兩大阿姐同時出唔flop既歌 ...
nelsonss 發表於 2020-8-1 11:55

同意 今次終於唔會就住就住咁

想復你其實係想講你頭像好靚
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

ha!

47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

副歌第一句真係好好聼
不過第一次聼以爲 門常在大開過    客送走了有幾多
真係好一樓一feel

同意 今次終於唔會就住就住咁

想復你其實係想講你頭像好靚 ...
JasOh103 發表於 2020-8-1 11:58

其實我記得有個會員頭像都係美筠」相
費事撞 所以先揾左張真靚

副歌第一句真係好好聼
真係好一樓一feel

其 ...
nelsonss 發表於 2020-8-1 23:01

好吖 幾靚吖

副歌第一句真係好好聼
真係好一樓一feel

其 ...
nelsonss 發表於 2020-8-1 23:01

call me ?

gin gin終於破左自己係cm既5分紀錄

gin gin終於破左自己係cm既5分紀錄
hehehaha 發表於 2020-8-2 22:56

我諗唔係 敢 已破左佢自己的CM 一分紀錄,都唔會造就你地對道門的更好評價
天地一沙鷗前面又係有很堅強,信同自我感覺良好做陪襯

睇黎Gin策略係做唔到第一,就要做倒數第一

我諗唔係 敢 已破左佢自己的CM 一分紀錄,都唔會造就你地對道門的超高評價
天地一沙鷗前面又係有很堅強, ...
on07111 發表於 2020-8-2 23:59

但係plug左幾個月之後開始多人話 敢 好好聽!
我都開始覺得 敢 其實 好好聽!

睇黎Gin策略係做唔到第一,就要做倒數第一
on07111 發表於 2020-8-2 23:59

話題女王 計劃通

我只覺得 敢 係隻好洗腦的歌
間唔中腦海都會蜉蝣 心很紅 /無限大  yeah/無窮大 woo
同個首 dum dum da da da da一樣

反而幸兒門真係無乜記憶點, 情況類似沒有花收的日子,希望兩首成績差唔多

Nice but forgettable. 首首歌差唔多

第3 Plug 係 Gin Lee 自己作曲自己既故事
隻碟得2首歌自己作曬曲,其餘仲有n首係同Vincent/CC合寫

希望1 Plug 比 1 Plug 好聽

我只覺得 敢 係隻好洗腦的歌
間唔中腦海都會蜉蝣 心很紅 /無限大  yeah/無窮大 woo
同個首 dom dom da da d ...
on07111 發表於 2020-8-3 09:54

我時不時仲有聽 敢!
感覺GIN適合唱這類傻更更不用腦的歌
幸福門太成熟了
佢都唱得吃力

我時不時仲有聽 敢!
感覺GIN適合唱這類傻更更不用腦的歌
幸福門太成熟了
佢都唱得吃力 ...
josey 發表於 2020-8-3 19:04

果然 敢 有fans
難怪 敢 KKBOX本年累積榜39位

敢 的確係有種魔力令人聽落去。
可能同Gin lee以前係短跑運動員關係,所以佢好能夠唱出個份堅強的自信,獨一無二的唱腔風靡樂壇,聽完令人感覺很良好,不再跌下,(未寫完...)

美Gin話等大家聽厭咗就會派下一首,想寫信比環球叫佢下一首,即新碟第三派台作派返敢2.0

敢 的確係有種魔力令人聽落去。
可能同Gin lee以前係短跑運動員關係,所以佢好能夠唱出個份堅強的自 ...
on07111 發表於 2020-8-3 21:29

佢把聲同唱功幾適合唱R&B
下首就算情歌都可以編groovy少少
啱佢

阿堅好醒 用多啦A夢嚟宣傳首歌

Gin Lee可以接力女歌手一姐

好喜歡呢首歌(有的先入為主啦作曲的Christopher Chak我比較喜歡他的曲)真係可以一直loop!!!
我就是我!

支持Gin!!!

支持幸福門攞最喜愛歌曲

支持幸福門攞最喜愛歌曲
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-5 11:36

呢個難度同話堅李拎最喜愛女歌手一樣高

呢個難度同話堅李拎最喜愛女歌手一樣高
on07111 發表於 2020-8-5 12:05

k歌流行度會高一點, 如果不是疫情關係, 應該早就全城在唱.

已經狂loop左幸福門100次, 上一次狂loop既歌係我在陽台上看你, 不過兩首都hit唔起, sad

回復 202# boy4dudes

首歌如果比Hana唱再做劇歌,都可能救得返

宜家都係等有無其他歌手cover佢,變到零分咁