返回列表 發帖
「失格遊人」是一部拼圖式的作品。由1970年至2020年,三個女人在不同年代,卻在同一間屋裏的經歷和遭遇,她 ...
616.1314 發表於 2020-7-22 18:32

倪彩楠
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

「失格遊人」是一部拼圖式的作品。由1970年至2020年,三個女人在不同年代,卻在同一間屋裏的經歷和遭遇,她 ...

秦懿 雪嫣 倪彩楠

以為睇緊花千樹小說=.=
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

可能似Sense8套戲,3條女可互相感應,但係跨時空?

Nathan 發表於 2020-7-22 19:19

如果係咁我就要比100分
#teamsense8
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Nathan 發表於 2020-7-22 19:19

如果有Sense8入面個d hot dudes我會比500分

係咪姐係夕爺包碟
616.1314 發表於 2020-7-22 00:23

如果包碟,估隻《敢》會入番碟!
然後跟浮世繪咁分兩隻碟

CD1 (居家主題)
1. 幸福門
2.
3.
4.
5.

CD 2 (其他)
1. 敢
2.
3.

然後跟浮世繪咁分兩隻碟

CD1 (居家主題)
1. 幸福門
2.
3.
4.
5.
...
Garfield 發表於 2020-7-23 21:21

我覺得佢係想抹走黑歷史喎
香港人,只聽廣東歌

M記已經熱播中

秦懿 雪嫣 倪彩楠

以為睇緊花千樹小說=.=
HOTMAN 發表於 2020-7-22 19:15

秦懿 雪嫣 倪彩楠惡鬥浦銘心

秦懿 雪嫣 倪彩楠惡鬥浦銘心
快劍俠 發表於 2020-7-24 08:42

心姐side仲有董折,藍定凌,寒玲,戴慈恩
DC vs Marvel ?

MV is out!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

MV is out!
616.1314 發表於 2020-7-24 18:16

對MV好失望
想問導演識唔識拍
點解GIN塊面長期都睇唔清
佢個樣唔見得人咩!?

MV is out!
616.1314 發表於 2020-7-24 18:16

請問個mv有無涉嫌宗教?

揀今日出呢個MV係咪想影射某位今日出碟既外國女星?
Gin Lee 真係膽大包天

請問個mv有無涉嫌宗教?
hehehaha 發表於 2020-7-24 18:24

有三角形! 加埋佢一隻眼 confirmed
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有三角形! 加埋佢一隻眼 confirmed
HOTMAN 發表於 2020-7-24 18:26

WA....

入咗會先會推佢上位

Gin《幸福門》MV 由同門歌手周殷廷做監製,張蚊和陳品任導演,邀請了Hanna飾演下半身癱瘓的女孩,自出生後就長期留在房間裏,過著沒有陽光和自由的日子。劇中Hanna母親因空虛寂寞加上照顧女兒的壓力,經常帶不同男人回家共度春宵,Hanna隔著牆壁偷聽,內心痛苦難堪。 偶然機會下,Hanna聽到關於「門」的傳說 - 傳說有些特殊方法,家中的「門」可以將人送到自己想去的地方。她幾經辛苦終於去到夢想地方沙灘,在陽光之下奔跑,更認識了令她心動的男主角胡卓希,從此沉溺於這種不真實的生活。Gin在《幸福門》MV中主要演繹mining(咪嘴)部分,她表示大家記住期待之後MV看到她的破格演出!

好失望呢 以為今次可以睇到Gin Gin演繹妓女

WA....

入咗會先會推佢上位
Garfield 發表於 2020-7-24 18:29

唔明講緊咩 咁有實力入左環球當然被力捧!

Gin《幸福門》MV 由同門歌手周殷廷做監製,張蚊和陳品任導演,邀請了Hanna飾演下半身癱瘓的女孩,自出生後 ...
HOTMAN 發表於 2020-7-24 18:35

個阿媽真係一樓一

其實佢先係首歌既主角

首歌原本已經聽到厭
但有個mv衝擊下
Yanting拍既mv不過不失但 d沙灘shots好美

首歌原本已經聽到厭
但有個mv衝擊下
Yanting拍既mv不過不失但 d沙灘shots好美 ...
kayzzz 發表於 2020-7-24 19:33

個mv啲Lighting同美指都幾好
同 敢 個反差大到以為今年所有嘢繼續柒落去

個 MV 拍得幾好
但係我覺得同首歌唔係好夾
any肥期待埋第二同第三部曲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

首歌越聽越洗腦
繼天地一沙鷗後終於有首loop唔停

有天后既味道
可惜俾廢老祝福過 應該紅唔到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

對MV好失望
想問導演識唔識拍
點解GIN塊面長期都睇唔清
佢個樣唔見得人咩!? ...
josey 發表於 2020-7-24 18:22

應該係專登

繼 live in the moment 之後回春之作

只想支持何方

支持方囝我比5 分

個mv啲Lighting同美指都幾好
同 敢 個反差大到以為今年所有嘢繼續柒落去
hehehaha 發表於 2020-7-24 20:04

同敢個MV真係反差好大!
特別鍾意呢個MV沙灘景啲燈光,真係好靚。
三部曲MV係咪要向心姐致敬?

門常在大開過客送走了有幾多 (hacken, hins, Kay, Ivana, Keeva, Robynn and Kendy, Pong Pong, Mr.)
望進出背影不能不閃過
最後留住我也得我  

環球Duncan心聲

呢首歌佢咬字好似爭d, 字又密ge 情況下某d位真係唔知唱緊咩, 過往佢好少呢d情況

CD Version 又幾好looop wor

門常在大開過客送走了有幾多 (hacken, hins, Kay, Ivana, Keeva, Robynn and Kendy, Pong Pong, Mr.)
望進 ...
hehehaha 發表於 2020-7-25 00:32

漏左gin lee

好熱鬧
已經三版
Gin Lee真係CM天后

好熱鬧
已經三版
WZA111 發表於 2020-7-25 16:57
Serrini要3首歌夾埋先得3版
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

侘寂、很堅強、敢、自我感覺還好有四版

有幾首都係備受爭議
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

然後跟浮世繪咁分兩隻碟

CD1 (居家主題)
1. 幸福門
2.
3.
4.
5.
...
Garfield 發表於 2020-7-23 21:21

再收錄多次同主題匹配嘅侘寂

Serrini要3首歌夾埋先得3版
cymusic 發表於 2020-7-25 17:08

想聽佢同Gin開個音樂會互唱大家啲hit songs
應該gimmick仲大過林家謙

想聽佢同Gin開個音樂會互唱大家啲hit songs
應該gimmick仲大過林家謙
hehehaha 發表於 2020-7-25 17:48

咁叫埋教大最女啦,可以組限定女團
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

好熱鬧
已經三版
WZA111 發表於 2020-7-25 16:57

CM 係咪 stands for China 同 Malaysia?
佢同千嬋都幾紅

詞就好average+1
真係出自林夕?

呢首歌佢咬字好似爭d, 字又密ge 情況下某d位真係唔知唱緊咩, 過往佢好少呢d情況 ...
A234 發表於 2020-7-25 00:35

佢可以向Kay Tse 請教下唱歌,鍾無艷同你們的幸福都無呢樣野

高質的k 歌,雖然聽完除了一扇門外就無乜記憶點,但仍然都值5Fun

佢可以向Kay Tse 請教下唱歌,鍾無艷同你們的幸福都無呢樣野
on07111 發表於 2020-7-25 21:03

我都幾想佢地交流下心得
Kay Tse可以教Gin點唱好快既慢歌 自己就學下live點可以唱得穩啲

好好loop 呢排狂聽

高質的k 歌,雖然聽完除了一扇門外就無乜記憶點,但仍然都值5Fun
hkwilliamsiu 發表於 2020-7-26 04:03

最有記憶點係Gin: 一家之主得我一個 ha~~~

真係出自林夕?
wintrezeguet 發表於 2020-7-25 20:57

可能博你地唔知係他所以gunlee同aga 果首都填得hea
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

聽完對曲同詞都覺得幾好,
反而好幾次覺得Gary Tong編嘅前奏好「娘」,
一隻小豬、搖籃曲到今次幸福門都好有8、90年代慢歌前奏感覺~

同埋cd version把聲有d唔清 感覺好似有少少濕
會唔會係錄音咪既問題?

真係出自林夕?
wintrezeguet 發表於 2020-7-25 20:57

lanb呢排唔出K歌
啲hea詞唯有俾晒一對好姊妹
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

門常在大開 過客送走了有幾多?
望進出背影不能不閃過
最後留住我也得我    密碼改太多
很想請教你們有幾多個比我記得清楚
接送太多總變生疏
誰令我尚覺得可能還有不速之結果   
遲遲才換鎖
當我望向這一扇門背後還想等到什麼

講香港人移民潮

門常在大開 過客送走了有幾多?
望進出背影不能不閃過
最後留住我也得我    密碼改太多
很想請教你們有幾多 ...
Garfield 發表於 2020-7-27 10:00

see you next time都係?
不過首歌唔吸引,所以無留意過何方的詞