返回列表 發帖
何時陌生的陳雲
來回目送變陳雲

1分

咒國師唔要得
kenneth 發表於 2020-7-19 20:46

段verse啲低音真係唱得好難聽
另外CC啲曲真係回哂塘

錄音版好啲嘅 我已經post咗
kenneth 發表於 2020-7-19 20:51

聽返很堅強算

首歌係暗串自由行係香港出出入入
定暗串英國將香港當波咁拋來拋去

何地何方 ~
釋放你的光芒

失格遊人」是一部拼圖式的作品。由1970年至2020年,三個女人在不同年代,卻在同一間屋裏的經歷和遭遇,她們的感覺和感情,拼凑成一格一格,荒涼而凄美,悲秋而細味的愛情。
1975年,少女秦懿住在這屋裏,她是一個半身癱瘓的殘疾人,足不能出戶,但她堅信幸福就在大門外,所以她胡思亂想,渴望鬼怪能為她打開大門,讓她尋找美滿的愛情,因此,她為大門起了一個名字,叫「幸福門」。
616.1314 發表於 2020-7-22 18:32

就快7月
玩d咁既野

MV is out!
616.1314 發表於 2020-7-24 18:16

請問個mv有無涉嫌宗教?

首歌原本已經聽到厭
但有個mv衝擊下
Yanting拍既mv不過不失但 d沙灘shots好美 ...
kayzzz 發表於 2020-7-24 19:33

個mv啲Lighting同美指都幾好
同 敢 個反差大到以為今年所有嘢繼續柒落去

門常在大開過客送走了有幾多 (hacken, hins, Kay, Ivana, Keeva, Robynn and Kendy, Pong Pong, Mr.)
望進出背影不能不閃過
最後留住我也得我  

環球Duncan心聲

Serrini要3首歌夾埋先得3版
cymusic 發表於 2020-7-25 17:08

想聽佢同Gin開個音樂會互唱大家啲hit songs
應該gimmick仲大過林家謙

為何未見地毯的腳印
你像擦不走微塵   
離開比初見逼真

女主應該成日係房比鬼壓

OH...今個星期四Music Live取消

何時幸福再來臨?
Garfield 發表於 2020-7-28 19:28

佢識彈琴其實點解唔放下身段
IG live 自彈自唱

天地一沙鷗  有105個5分
幸福門  已經96個5分

仲以為《隨風而來隨風而去》會有70幾,原來無,我中意首歌
Garfield 發表於 2020-7-30 20:33

呢首真係入環球之後嘅top 3主打歌

gin gin終於破左自己係cm既5分紀錄

我諗唔係 敢 已破左佢自己的CM 一分紀錄,都唔會造就你地對道門的超高評價
天地一沙鷗前面又係有很堅強, ...
on07111 發表於 2020-8-2 23:59

但係plug左幾個月之後開始多人話 敢 好好聽!
我都開始覺得 敢 其實 好好聽!

敢 的確係有種魔力令人聽落去。
可能同Gin lee以前係短跑運動員關係,所以佢好能夠唱出個份堅強的自 ...
on07111 發表於 2020-8-3 21:29

佢把聲同唱功幾適合唱R&B
下首就算情歌都可以編groovy少少
啱佢

環球好心谷下啦
成間公司已經幾年無hit歌出產

唔識講…明明幸福門個格都好k但係views數慘不忍睹…坊間係咪唔識gin lee… ...
stephybest 發表於 2020-8-6 23:06

可能gin gin好誠實無買views

唔知 幸福門 可唔可以成為gin gin第一首120個5分既歌呢

我第一次見派台歌去到6頁
keung_1234 發表於 2020-8-18 20:49

祖兒心之科學有7 頁
所以gin lee係實力同人氣最接近祖兒既女歌手
http://www.cmusichart.com/discuz ... amp;extra=page%3D66

已經120個5分
rickychan0809 發表於 2020-8-20 20:21

121個了
好勁
無幾多個歌手攞到120個cm 5分

1. 門,常在大開,過客送走了有幾多
2. 門常在,大開過,客送走了有幾多

有樣嘢想讚下
唔睇歌詞
都知佢唱緊咩
唔係個個香港歌手都做到
何況佢母語唔係廣東話
好勁

睇佢生日online show 唱國語歌好聽好多。唱廣東歌始終有D咬字唔夠深入。 ...
黃家正 發表於 2020-8-31 05:57

咬字已經好過某位洗X王國會員

首歌好勁
有成7版討論熱度

流行是一首窩心的歌
突然間說過就過
on07111 發表於 2020-9-1 08:32

呢首歌去到gin lee出道70周年都會好受歡迎

想聽 謝安琪 唱
出個合唱版都ok

諗諗吓,除咗幸福門,仲有7首新歌 (GIN以往大碟定義係8首歌)
呢個時勢環球仲幫佢做咁多歌@.@?

隻碟由GI ...
Garfield 發表於 2020-9-16 09:58

今年plug 到3首
11月第3 plug播到下年
如果12月出碟
下年仲可以派多兩首
仲有3首side track 差唔多