返回列表 發帖
暫時唔係好入耳,睇黎903都唔會熱播,可能會ban.

比個下 Ha~~~~~~嚇親。我都係聽返敢算
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

真心 去到K場一定係揀 敢 嚟唱啦
炒熱到個氣氛之餘仲可以全場一齊woo! yeah! ...
JasOh103 發表於 2020-7-20 09:19

敢仲有靚靚MV睇。或者唱很堅強睇GinGin演技大爆發

幸福門cut短d,可以失眠個時播住黎聽,好易訓著

完全想像到林家謙會點唱,
佢地可以合唱既,雖然無乜可能發生
Garfield 發表於 2020-7-20 10:01

好建議,希望UMG會見到

唔知點解睇住篇文案,諗起為何要我愛上你個mv.

感動!!! 煎煎新歌咁多5 FUN
呢首有連繫,可以同SEE YOU NEXT TIME一齊聽!!!  ...
Thomas 發表於 2020-7-20 11:02

呢個五分都係鼓勵性質居多
上次敢有38個五分就真心愛Gin

愛Gin力基本盤大概得咁多

Gin以第三身角度說故事,有些人和關係希望留低,但最後都留不低。在現實中留不底的一切,最後只能變成回憶。
Garfield 發表於 2020-7-20 10:20

Tag美菲留不底,好高質的文案

首歌好loop 低音好聽 5分
期待大製作mv 好似信咁燒車
qwerzx 發表於 2020-7-20 21:25

其實 「敢」個Mv都大製作,又上山下海,不過效果似運動會ja ma

希望今年派兩首。反正都追唔到心姐同Aga
留d子彈去下年用~

原來Gin lee自己拍.......我要懷著不抱任何期望的心情去等待

砲友心聲
henhenhen 發表於 2020-7-22 00:11

新一代少女苦情歌代言人
首首K歌高質又襟聽歌詞又中
至於唱功問題,佢又唔係唱左十幾年K歌都走音果d人,只係出過幾隻碟。仲值得俾時間佢進步。同埋我覺得佢唱K歌都有感染力。

侘寂、很堅強、敢、自我感覺還好有四版

有幾首都係備受爭議

想聽佢同Gin開個音樂會互唱大家啲hit songs
應該gimmick仲大過林家謙
hehehaha 發表於 2020-7-25 17:48

咁叫埋教大最女啦,可以組限定女團

呢首歌佢咬字好似爭d, 字又密ge 情況下某d位真係唔知唱緊咩, 過往佢好少呢d情況 ...
A234 發表於 2020-7-25 00:35

佢可以向Kay Tse 請教下唱歌,鍾無艷同你們的幸福都無呢樣野

門常在大開 過客送走了有幾多?
望進出背影不能不閃過
最後留住我也得我    密碼改太多
很想請教你們有幾多 ...
Garfield 發表於 2020-7-27 10:00

see you next time都係?
不過首歌唔吸引,所以無留意過何方的詞

天地一沙鷗  有105個5分
幸福門  已經96個5分
hehehaha 發表於 2020-7-30 14:50

以5分比率計算:
我說 85.23%
天地一沙鷗 80.15%
今天終於一人回家 80.00%
我不是你的觀賞魚 80.00%
Falling 79.17%
幸福門 78.86%
.
.
.
.
.
.
.
雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok 32.50%
敢 31.20%
獨一無二(Aftermath Remix Version) - AGA / Gin Lee 23.33%
和每天講再見 - Gin Lee / 蘇永康 13.11%

唔計呃airplay的remix/合唱.敢都算一枝獨秀

利申:未投票
----------_----------_-------------_-----------

As at 8月2曰上午9點,幸福門5分已達105個,5分比率80.15%,和 天地一沙鷗完全一樣

IG LIVE話下次Music Suite主題係門
Gin讀留言:黃色大門/羅生門/逃生門/阿門

唔同公司既歌..唔知唱 ...
Garfield 發表於 2020-7-30 21:43

如果唱CALLSTAR門常關,應該會比某些人封殺
兩個美祖
John 發表於 2020-7-30 21:48

大家都喜歡祖兒   

gin gin終於破左自己係cm既5分紀錄
hehehaha 發表於 2020-8-2 22:56

我諗唔係 敢 已破左佢自己的CM 一分紀錄,都唔會造就你地對道門的更好評價
天地一沙鷗前面又係有很堅強,信同自我感覺良好做陪襯

睇黎Gin策略係做唔到第一,就要做倒數第一

我只覺得 敢 係隻好洗腦的歌
間唔中腦海都會蜉蝣 心很紅 /無限大  yeah/無窮大 woo
同個首 dum dum da da da da一樣

反而幸兒門真係無乜記憶點, 情況類似沒有花收的日子,希望兩首成績差唔多

敢 的確係有種魔力令人聽落去。
可能同Gin lee以前係短跑運動員關係,所以佢好能夠唱出個份堅強的自信,獨一無二的唱腔風靡樂壇,聽完令人感覺很良好,不再跌下,(未寫完...)

美Gin話等大家聽厭咗就會派下一首,想寫信比環球叫佢下一首,即新碟第三派台作派返敢2.0

支持幸福門攞最喜愛歌曲
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-5 11:36

呢個難度同話堅李拎最喜愛女歌手一樣高

回復 202# boy4dudes

首歌如果比Hana唱再做劇歌,都可能救得返

宜家都係等有無其他歌手cover佢,變到零分咁

巴打唔好聽咁多幸福門啦,首歌令人想入非非

難D...Gin冇埋到其他歌手堆..
唔似Alfred Joyce Mag JW 組咗隊,互相宣傳
Garfield 發表於 2020-8-5 22:33

希望一姐Jace同二家姐阿迦幫下好姊妹啦

Gin 有譚校長幫佢(還是幫倒忙)
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-6 00:46

同校長合唱幸福門
或者請校長邀請明荃B翻唱道門

係嘉姐訪問中好似透露之後兩 Plug都係既慢歌
如果要k就k到盡吧... k過幸福門 ...
Garfield 發表於 2020-8-6 22:13

但佢話仲未錄哂集碟,會唔會只係講個三部曲係慢歌?但未必派哂三部曲?
我仲期待緊逆轉2.0、就有就有2.0、the present2.0,真過份2.0

已經厭左了,期待下一首

903上左死位可以see Gin next time了

又未至於呀 ...
家姐真係死得徹底架喎
Gin Lee 起碼十大同女三甲都拎過
victor1991415 發表於 2020-8-27 15:06

比面公司者
BMA個時咪乜得無

唔知Gin Lee有冇機會挑戰呢
John 發表於 2020-8-29 02:00

無乜可能,宜家連M記都播see you next time同隔離ja 而且幸福門youtube得38萬

比起 敢 (95萬)的播放率一半都無

Talent always wins!
事實證明大家都比較buy Gin唱〈敢〉呢種正能量既歌幫香港人打氣 ...
bagfgfcde 發表於 2020-8-30 09:43

敢 真係好好聽   
希望下首都係輕快歌

何方露底啦
kenneth 發表於 2020-8-31 08:42

亦可溫飽我的心

煎煎其實好紅
帥小寶` 發表於 2020-8-31 23:42

流行是一首窩心的歌
突然間說過就過

今年目標唔係十大/三甲 係最歌!
JasOh103 發表於 2020-9-1 20:11

Keep dreaming!
KKBox已落榜

回復 322# Garfield

共和同非共好似都一兩個冠軍,成績令人喜出望外ga la

好似講緊幸福就似道門,當它打開卻發現「竟非我」,當它關上又發現自己已經傷痕累累,將自己都關係門內,結 ...
Cinnabar 發表於 2020-9-10 11:30

新人何方都填得ok la
首歌歌名好幸福,但命運一d都唔幸福,都算應驗左歌詞

終於冠到
irenetso_star 發表於 2020-9-12 17:33

可惜903同串流榜都冠唔到,製造big hit又失敗

諗諗吓,除咗幸福門,仲有7首新歌 (GIN以往大碟定義係8首歌)
呢個時勢環球仲幫佢做咁多歌@.@?

隻碟由GI ...
Garfield 發表於 2020-9-16 09:58

可以跟好姊妹Aga學野,一首歌變兩三個版本

到最後幸福門的播放率仍遠遠低於敢, 堅李做碧hit又失敗了

或者Gin Lee要做隻任我行 或者 獨家村 先hit到
不過我仍然支持佢唱多少少快歌做主打
hehehaha 發表於 2017-7-10 20:59

三年後做左幸福門,可惜都係hit唔到
利申:quote from和每天講再見 cool hot hit

希望幸福門唔好入到最歌二十強,唔係ge話到我比人bin c

唔駛 搬 龍門lu yeah~
入咗二十強喎 排緊第二十位
Big hit confirmed!
JasOh103 發表於 2020-12-8 12:59

第二十位係謙B專屬架