返回列表 發帖
周國賢有去 kay isn't me
773312 發表於 2020-8-1 22:10

周仔同kay兩公婆ig成日有互動

chanching 發表於 2020-8-1 22:17

仲有上年尖沙咀佢地偶遇果次
互相幫大家拍片
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Kay想見報企出嚟任影已經得,根本唔需要call記者,用吓腦都知。就算真係夾新聞又關佢咩事,人哋阻礙緊香港民主發展定阻佢發達?娛樂圈日日都有人夾新聞架啦,不如日日開live爆大鑊啦。唔係夠真夠敢言就大晒,唱衰同行呢啲行為真係好乞人憎,尤其係男人老狗

仲有上年尖沙咀佢地偶遇果次
互相幫大家拍片
abcxyz302006 發表於 2020-8-1 22:24

就算endy潛完水開新ig都成日comment同like

帥小寶` 發表於 2020-8-1 22:10

想講咩呢?

條片有提及kay?
再將我相信的如煙火般綻放

就算endy潛完水開新ig都成日comment同like
chanching 發表於 2020-8-1 22:27

就連有歌迷開既關於回顧KAY 既IG佢都有FOLLOW

到底藍先生有幾憎Kay?
雞蛋與羔羊冇派台 佢就小人之心覺得人地搶AirPlay
當年被人鬧完又縮 話唔係講緊Kay 同Kay好朋友唔會無啦啦攻擊人
懷疑佢咁多年都懷恨在心 星途又長期半紅不黑
係呢排所謂「好黃」先多返啲noice 然後就開始喺ig逐個開炮
今日就成個八婆咁 講啲唔講啲 一係就拎哂證據出嚟講
一係就唔好講啲似是而非嘅嘢 咩「有個人妻點點點」
你明知ig live 係公眾platform 雖然做左咁多年暗星 但唔會唔知自己嘅指控係幾嚴重呀?
都仲未講呢件事可信性有幾大 喺佔中現場 要影相使乜call記者?
佔中咁多市民 是但一個影到Kay有幾難?
如果真係call咗記者
會唔會嚟嚟去去得嗰一張相?唔影多幾個角度?唔影埋佢入咗停車場避雨?(Kay自己喺電台講)
支持藍先生一係講得明明白白 一係收x 唔好喺到搞風搞雨

到底藍先生有幾憎Kay?
雞蛋與羔羊冇派台 佢就小人之心覺得人地搶AirPlay
當年被人鬧完又縮 話唔係講緊Kay ...
musiccc 發表於 2020-8-1 22:42

除左KAY仲有邊個中槍?

繼續玩分化鬥黃啦
唔止港樂玩完
香港都好快玩L完
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

除左KAY仲有邊個中槍?
abcxyz302006 發表於 2020-8-1 22:57

GEM早係2012年已經俾佢話啦
GEM嗰時話樂壇頒獎禮唔公平 藍生咪用老屎忽口吻係微博叫"小妹妹"要謙虛要感恩
點知GEM轉頭已經爆紅

鄭秀文經理人好似都講過藍奕邦假
edwardngwy 發表於 2020-8-1 16:54

但佢有寫歌畀sammi

chanching 發表於 2020-8-1 22:17

唔通周係藍生下個目標?

其實佢真心有邊個係真fd?
jaytang 發表於 2020-8-1 21:40

周國腎
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

周國腎
l00540 發表於 2020-8-1 23:23

周國賢同kay兩公婆係fd

唔通周係藍生下個目標?
kenneth 發表於 2020-8-1 23:15

咩呀 佢地一直都friend 嫁

#我們身邊太多假人
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

藍貴人是否一直討厭謝皇后 ?
kaman921 發表於 2020-8-1 10:00 PM

睇個勢,似係唔抵得謝皇后
隔左咁耐又重提。
藍貴人響謝氏仲未登上皇后之位既時候,已經唔抵得佢一直有得升遷,仲要升得咁快~

謝氏升遷之路﹕
安琪小主(2006-2007) --> 謝妃 (2008-2013) --> 謝貴妃 (2014-2017) --> 謝皇貴妃 (2018) --> 謝皇后(2019-現今)

太平公主

GEM嗰時話樂壇頒獎禮唔公平 藍生咪用老屎忽口吻係微博叫"小妹妹"要謙虛要感恩{ ...
kayzzz 發表於 2020-8-1 11:05 PM

笑左, 宜家先知~~
飲東江水咩? 要感恩..........O哂咀
不如拎過獎要捐獎比個台丫笨?

可見佢其實個底係藍, 面就扮黃
紅字係「藍的思維」黎
太平公主

周國賢同kay兩公婆係fd
773312 發表於 2020-8-1 23:35

所以?係咪要比較周國賢同邊個frd 啲?

笑左, 宜家先知~~

可見佢其實個底係藍 ...
jaytang 發表於 2020-8-1 23:48

其實呢件事之後已經覺得藍生個人有問題
攞獎要年資要感恩,都唔知係乜思維
其實佢久唔久就會鬧下人
佢大部份比較多人關注的新聞都係呢類鬧人的新聞

笑左, 宜家先知~~

cls你話佢藍簡直侮辱緊佢

笑左, 宜家先知~~

咁我覺得又唔關黃藍事既
只不過想指出佢有時講野未必啱曬啫

睇個勢,似係唔抵得謝皇后隔左咁耐又重提。
藍貴人響謝氏仲未登上皇后之位既時候,已經唔抵得佢一 ...
jaytang 發表於 2020-8-1 23:46

係咪由一齊出席樂壇頒獎禮開始就唔妥佢

開始分不清,有些人是真心為社會發聲真心有話要說,還是借勢騎劫政治而最終目的其實是搏like報私仇搞是非

咁我覺得又唔關黃藍事既
kayzzz 發表於 2020-8-1 23:59

同意佢係黃
但唔等於佢講乜都啱
同埋亦唔確定佢係咪真心
有時覺得佢為自己做 noise 多啲

咁我覺得又唔關黃藍事既
kayzzz 發表於 2020-8-1 23:59

所以我咪話佢個人好矛盾,有少少雙重標準。
自己知道樂壇潛規則又唔鍾意配合,但就叫GEM要感恩唔好嘈。
自己冇做過Kay嗰啲政治議題歌冇俾人封殺過,但又嘲諷「人妻」博出位。
講真邊會有人要報料俾記者唱衰藍奕邦,佢有咁高新聞價值咩?

但佢有寫歌畀sammi
kenneth 發表於 2020-8-1 23:13

Wallace串完佢之後就冇寫過了
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

笑左, 宜家先知~~

Errr... 其實左翼所謂自由派係重視平等多過自由
算係通病蒞嘅
即係為咗實踐自己所認為嘅平等不惜摧毀自由

Btw 我睇到有人由like嘅嘢分析到
張繼聰係偏右翼(保守派 本土主義)
謝安琪係偏左翼(自由派 泛愛主義)

藍奕邦話無提人名望外界勿猜測

好心佢有膽要爆就講清楚啲,又話無 save 又話無提人名,但又有網民話聽到, ...
SPD 發表於 2020-8-1 16:24

車 無提人名 即係流料一單啦 ?
         謝皇后 一枝獨秀  難免惹是非
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

嘩 六年前嘅舊聞都可以重提? 有冇記仇成咁

希望明年個人大碟系港版 reputation

希望明年個人大碟系港版 reputation
timgoi 發表於 2020-8-2 01:13

The old KayKay can't come to the phone right now

GEM嗰時話樂壇頒獎禮唔公平 藍生咪用老屎忽口吻係微博叫"小妹妹"要謙虛要感恩{ ...
kayzzz 發表於 2020-8-1 23:05

呢條友唔抵得人紅
借機擦下903鞋
點知人地都係唔so你呀 暗星

鄭秀文經理人好似都講過藍奕邦假
edwardngwy 發表於 2020-8-1 16:54

言猶在耳,郭啓華接住再話:「反而有些人從來小心眼,愛小人心度君子腹。攣到爆又扮直檯底勾誘索女,才看得人白眼。」

唔明佢有咩討論價值,黃又點?藍又點?每個人有自己選擇,又或者自己嘅苦衷。鬥黃有咩意思?
就算係hehe對女人可唔可以都有啲風度,咁鬼小家。男人老狗成個怨婦咁,attention seeker點解大家仲要俾人注視佢
不如俾啲心機寫多啲好歌仲好啦,佢嘅創作我幾欣賞架,但係為人就⋯

言猶在耳,郭啓華接住再話:「反而有些人從來小心眼,愛小人心度君子腹。攣到爆又扮直檯底勾誘索女,才看 ...
hehehaha 發表於 2020-8-2 04:40

係好搞笑
我都唔撐佢呢種作風
叫佢大方啲認又唔肯
又做唔到蔡一傑嗰種
總之就老尷

呢度d討論高質過某登好多

呢度d討論高質過某登好多
chanching 發表於 2020-8-2 08:40

某登淨係一面倒咁踩Kay
       又話一向覺得Kay 假
          點解肯定佢假? 憑藍生說話 ?
             又話佢唱完姿色份子去整容
                有咩證據話佢整容先 ?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

藍生 IG 本來有啲話佢嘅 cm,但依家無咗,唔知係咪佢 del 咗,最衰我無 cap 底。

某登淨係一面倒咁踩Kay
       又話一向覺得Kay 假
          點解肯定佢假? 憑藍生說話 ?
     ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-2 09:02

箍牙一般唔算整容
不過都有啲人覺得係

箍牙一般唔算整容
不過都有啲人覺得係
kenneth 發表於 2020-8-2 09:59

d人成日講佢臭男人mv個look做比較,但明明個時位位女明星都化到咁。
我霏吳家穎年代都有張蘋果照妖鏡相比佢地改左做In control CD cover
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

有人仲問張繼聰佢老婆係咪特登Call 記者
老婆唔想回應 佢老公都唔會講有任何回應

cm真係好愛琪
咁多人幫佢護航

希望美kay唔好俾cm燈力拖累

cm真係好愛琪
咁多人幫佢護航

hihi 發表於 2020-8-2 10:47

其實某登都好燈

cm真係好愛琪
咁多人幫佢護航

hihi 發表於 2020-8-2 10:47

批評係進步原動力
唔該佢快啲做返kay唔好在心中

藍生 IG 本來有啲話佢嘅 cm,但依家無咗,唔知係咪佢 del 咗,最衰我無 cap 底。 ...
SPD 發表於 2020-8-2 09:49

一係del咗 一係restrict咗人地個ac

其實站喺佢立場
女人仔一個
叔仔同岳父岳母都深藍 (今日又有新聞話老公返tvb拍劇)
都冇乜可能唱返社會議題
況且睇kakaball都係講英文就知兩公婆有幾愛”本土”

回復 150# hihi

人地識中文架呀姑

況且睇kakaball都係講英文就知兩公婆有幾愛”本土”
hihi 發表於 2020-8-2 11:35

好似話謝生負責講廣東話 謝太負責講英文
好似係咋

經過那些年,大家仲係咁掛住周博賢時期的謝安琪。

雙方似並行直線
從交叉角度相遇
曾經交錯但離去後不會再遇
有想過 重遇應該不錯
卻清楚 就算再遇卻怎麼
時地已過
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high