返回列表 發帖
咁我覺得又唔關黃藍事既
只不過想指出佢有時講野未必啱曬啫
kayzzz 發表於 2020-8-1 23:59

所以我咪話佢個人好矛盾,有少少雙重標準。
自己知道樂壇潛規則又唔鍾意配合,但就叫GEM要感恩唔好嘈。
自己冇做過Kay嗰啲政治議題歌冇俾人封殺過,但又嘲諷「人妻」博出位。
講真邊會有人要報料俾記者唱衰藍奕邦,佢有咁高新聞價值咩?

根本Kay做乜佢都會批評啦。而家又話佢唔再同周博賢合作有問題,如果真係再合作咪又會話佢抽水博hit rate博like,藍生本身好難服侍喎。

我本身係愛小明,但係一啲都唔憎謝安琪,亦都唔會怪佢有冇發聲,因為我明白每個人有每個人要面對嘅處境。藍 ...
gapgipgap 發表於 2020-8-2 13:50

同意,佢自己根本雙重標準,我建議藍生做多啲創作好過成日只批評其他人。

我自己觀察 嚮性格上
hocc bongbong joey都太自以為是
謝安琪 周國賢 方皓玫 回應就得體得多
會真係知道“ ...
kenneth 發表於 2020-8-2 14:50

其實我唔覺hocc係自以爲是,只係佢敢言講佢自己睇法,但唔會指名道姓話邊個邊個唔出聲,只係對娛樂圈人唔出聲呢個現象失望。

乜係咩? 佢以前成日暗串千嬅份人好假喎
有無諗過人哋只係咁啱同佢無咁熟先?
你哋諗真啲 04~10hocc同j ...
kenneth 發表於 2020-8-2 15:28

我又唔覺佢串千嬅喎,佢哋關係應該唔太差。我仲好記得08年佢重奪tvb最女唯一有攬後面嗰排歌手就係hocc。

哼 又唔出歌
kenneth 發表於 2020-8-3 12:32

你係咪fans嚟㗎?佢podcast講咗本身今年係做碟但疫情加上studio被逼遷而家又應該有排了。
其實hocc唔係政治人物,佢都講咗佢已經諗清楚心態,唔會被政治議題捆綁創作。

陶生都幾心水清

HOCC係有提過,不過佢企到咁前,大眾個焦點好容易將佢同政治打上左關係 ...
Thomas 發表於 2020-8-4 17:53

陶生年紀有返咁上下睇嘢成熟啲。

HOCC係企得相對前,但佢都終於開竅知道揹得太多上身阻礙佢本行,希望佢之後唔出啲咁政治相關嘅歌時啲人唔會批評佢又唔唱呢啲題材啦。