返回列表 發帖

小半生 - JW

單選投票, 共有 46 人參與投票
39.13% (18)
6.52% (3)
17.39% (8)
4.35% (2)
32.61% (15)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 29/07/2020

作詞:林若寧    作曲:雷深如 J. Arie
編曲:何秉舜 @goomusic
監製:舒文@Zoo Music

這一秒突然地震
這一秒遇上雪崩
這一秒頑疾已經降臨
慶幸彼此 這一秒還是抱緊

躲不過饑荒接近
躲不過給猛火吃掉了森林
灰燼裡凝望對方眼神
一生一剎那 印象最深

宇宙黃昏 在摩天輪上俯瞰
有份情感 到漆黑停電都找到腳印
要一同流連到天昏地暗
每一分鐘吻別一秒是永恆 更珍惜小半生
劫後餘生 在冰川溶掉賜予我體溫
以後人生 我的心留在你掌心
在教堂嘉賓最後都失約別要緊
我只要我排在你這生的Special One

當海嘯衝鋒破陣
這一剎很滿足與情人被困
等不到明日滲出皺紋
此刻一個吻 決定終生

宇宙黃昏 在摩天輪上俯瞰
有份情感 到漆黑停電都找到腳印
要一同流連到天昏地暗
每一分鐘吻別一秒是永恆 更珍惜小半生
劫後餘生 在冰川溶掉賜予我體溫
以後人生 我的心留在你掌心
在教堂嘉賓最後都失約別要緊
我只要我排在你這生的Special One

Woo… Woo… Woo…

下輩子即使戰亂都相約下半生
再一次我排在你最終的Special One
我只要永恆做你最珍惜Special One
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

Special one個句小尷尬
真心唔希望JW轉星夢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

係咪會係自己婚禮入面唱?
好聽好sweet不過vocal好似唔係好穩定咁

唔通連係婚禮唱到喊個feel都唱埋出黎?

Special one個句小尷尬
真心唔希望JW轉星夢
帥小寶` 發表於 2020-8-3 13:43

其實係咪真係轉?
香港人,只聽廣東歌

個vocal咩事
唱到成個弱智咁 唔識欣賞
利申:唔係鏡粉

現年30歲的女歌手王灝兒(JW),日前在社交網谷新歌之餘,更透露自己與公司Sunny Idea結束5年的賓主關係,更獲男友、卓悅太子爺葉韋彤(Tarzan)支持,當時有傳她離巢準備嫁人,不過她沒有透露去向。不過今日謎底終於揭盅,她將會出席明天在大台舉行的記者會,並宣佈加盟大台旗下的星夢娛樂。

今晚她在社交平台貼了一張舊床照,她留言寫︰「Believe you can and you're halfway there.」不少圈中好友如薛凱琪、鄭欣宜等都送上祝福。但亦有不少網民留言質問她,為何要簽星夢︰「點解要去星夢」、「居然簽星夢」、「點解你要簽星夢呀?希望佢哋唔好嘥咗你,繼續聽到你嘅好歌」,而JW未有回應網民。

其實JW於2010年由黎明旗下的公司A Music發掘並出道,當時她推出第一首歌《掛念好友》時,唱片公司刻意不讓她公開露面,保持神秘感而成為一時佳話,她的聲線甜美,加上能歌擅舞,令她當年橫掃多個頒獎禮成為新人王。2015年JW約滿A Music後轉投Sunny Idea,直至上月底約滿,原來將會加入星夢娛樂,並與連詩雅、菊梓喬、吳若希爭做星夢一姐。

JW molamola

望到作曲嗰欄就知要俾5分喇 !

回復 7# jasonng

贊成!

作曲個位好有才華,首歌整體就
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

on07111 發表於 2020-8-4 13:27

我估佢好有機會自己cover返嘅

轉星夢真係不了。

轉星夢真係不了。
chachacharlie 發表於 2020-8-5 13:19

我都好失望, 原以為她會同坤gor會有好多合作, 現在祗可以靠劇歌才有機會合作

轉星夢真係不了。
chachacharlie 發表於 2020-8-5 13:19

得一個字:唉
香港人,只聽廣東歌

on07111 發表於 2020-8-4 13:27

Cant agger more

——————————
祖兒好黃
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

想問Vocal係發生咩事? 係咪因為都轉會所以執都費事執?
難聽到第一次聽認唔到係jw唱
d 轉音尷尬到

聽到把聲之後嚇咗一條⋯⋯

聽到把聲之後嚇咗一條⋯⋯
TC196 發表於 2020-8-14 23:48

呢邊講多次 就快唔使聽呢個版
J.arie預告星期日就會upload小半生嘅英文demo版
睇怕會ko jw

我又覺得首歌ok喎

呢邊講多次 就快唔使聽呢個版
kenneth 發表於 2020-8-14 23:56

建議JW下次都係找返唔識唱歌的作曲人作曲
以免這種尷尬再次出現

JW歌路開始悶

轉星夢真係不了。

近年啲歌愈來愈悶
轉咗公司更加唔聽

以免這種尷尬再次出現
keung_1234 發表於 2020-8-15 00:04

愛美丁

愛美丁
kenneth 發表於 2020-8-21 21:46

好聽到

以免這種尷尬再次出現
keung_1234 發表於 2020-8-15 00:04

作曲:張家誠/ 徐洛鏘
監制: 何哲圖
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

次次聽親都想唱更珍惜小背心

一開始把聲咩事

星夢咁多人
仲入...