返回列表 發帖

【燈神倫又發功】譚詠麟「加持」Signal Wong:子華星爺混合體

譚詠麟近年榮升藍校長,多次出席撐警活動,令唔少歌迷與佢割席,早前譚詠麟拉梁漢文跟葵青警區指揮官謝振中合照,引起軒然大波,梁漢文其後更宣佈演唱會延期。之不過譚詠麟一向熱心提攜後輩,被他出口「加持」過藝人,嗰排都係星途平平,如梁漢文、李蕙敏、李克勤、閻奕格、關楚耀、GinLee、林欣彤及樂隊Mr.等,好在早年一眾網民幫GinLee集氣,總算頂得住

今日「燈神倫」又發功,被點燈的對象,就是「Signal Wong」王浩信!由於疫情全球肆虐,娛圈受重創,譚詠麟的生活亦變得好休閒,多數約埋好友做運動,留在香港悶悶哋,佢更開始煲大台劇,話晒譚詠麟因環球與TVB就版稅問題鬧僵,已絕迹TVB,前日竟然一連兩日狂煲大台新劇,他覺得呢套劇不錯,用咗漫畫拍攝手法,角色性格鮮明,更加持主角王浩信的角色「有黃子華及周星馳的混合體」,唔知佢係講Signal Wong演得似佢哋,定係覺得齋係個角色有呢種feel。

全文:https://hk.appledaily.com/entertainment/20200812/AD4HTFOFOJCTZBA3NFPNXRYKVU/

感想:
Gin Lee好勁
喺蘋果心目中好紅
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Signal Wong bye bye

如梁漢文、李蕙敏、李克勤、閻奕格、關楚耀、GinLee、林欣彤及樂隊Mr.
gin lee的確紅過上面堆歌手

如梁漢文、李蕙敏、李克勤、閻奕格、關楚耀、GinLee、林欣彤及樂隊Mr.
gin lee的確紅過上面堆歌手 ...
henhenhen 發表於 2020-8-13 00:00

Gin Lee 幾時紅過??

AGA叱咤一晚三獎, Gin Lee: 我都好興奮!

https://www.youtube.com/watch?v=j_F3D_SOSkE

王浩信而家造作到嘔

Gin Lee 幾時紅過??
阿mark 發表於 2020-8-13 00:02

cm我最喜愛的女歌手
我估錯這個世界得到教訓

到時又有新聞 可能又話王浩信同Yoyo 離婚
再將我相信的如煙火般綻放

Signal 首新歌張家誠完全將黎天王《危情追縱》加郭天王《失憶 (諒解) 備忘錄》溝埋
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Signal 首新歌張家誠完全將黎天王《危情追縱》加郭天王《失憶 (諒解) 備忘錄》溝埋 ...
星勤 發表於 2020-8-13 12:17

第一次聽已經覺得好似
諗住呢首唔係咁hit 抄左都無人知

有TViuB加持 應該無咁快星途玩完既

BTW 堅堅是重點

下年CCTVB會唔會俾Signal視帝再叫倫伯去頒獎
咁倫伯果晚可以大大聲話自己破燈

原來林欣彤都比譚伯。。。

hehehaha 發表於 2020-8-13 00:03

一入去就去咗幸福門mv

第一次聽已經覺得好似
諗住呢首唔係咁hit 抄左都無人知
masterdragon 發表於 2020-8-13 12:20

台型重要嗎 突然是我要擔正吧第一句似
之後個的都還好

其實想聽佢再唱非凡 / 愛不起個的POP ROCK K歌多的

呢套之後播展PAN, 再接林峰

今年有無校長,點都係陪跑多

但又係好似無咩見佢拍過咁顛的喜劇

台型重要嗎 突然是我要擔正吧第一句似
之後個的都還好

其實想聽佢再唱非凡 / 愛不起個的POP ROCK K ...
gordon0807 發表於 2020-8-14 16:15

樓奴都幾好笑的
之後EU都還可以

再之後就越紅越囂
對佢0好感

good luck to him

睇下邊個可以笑到最後 排毒

hehehaha 發表於 2020-8-13 00:03

呢首唔買點擊喇wor..    首敢....