返回列表 發帖

44歲小肥淚崩認出櫃 親揭不再恐懼:係時候行呢步

[蘋果新聞][率先爆]44歲歌手小肥(徐智勇)宣佈出櫃!入行13年的小肥絕少緋聞,早年因在微博關注多位大隻男,被網民質疑是基民身份,當時小肥激動否認:「我唔係基,但唔歧視同性戀。」今年5月,小肥更自爆到外地拍戲時,接到女演員電話表示想到其房間過夜,小肥笑指當時一口拒絕。惟近日小肥接受陳志雲YouTube頻道《Stephen.傾》訪問,終於承認同志身份。
訪問將於今晚(13日)播出,《蘋果》率先披露部份內容,志雲直問小肥:「有件事你跟我好似,記者成日問我係咪鍾意男人?有好多人咁問過你,你通常點樣耍開佢哋?」小肥支吾:「未準備好,其實一路都驚,心裏面有啲負擔...…我其實到28歲先確定某啲嘢,28年,我都一直否定緊自己某啲嘢,習慣咗,同埋一個恐懼,自己都驚咗,如果承認咗某啲嘢會點呢?」
小肥指直至2017年製作專輯《睡前服》,監製康家俊指專輯主題講坦白,令小肥一言驚醒:「我都好似頓悟到一啲嘢,你既然唱得呢啲歌,帶出一啲意思,你就要實行,佢哋都有問我,如果他朝一日,記者再問你會點呢?」小肥靜了幾秒,深思後說:「我想坦白,但係好難衝破,唔知點解。」
志雲問是否承認自己的性取向?小肥自然反應地點頭:「係呀!」食了誠實豆沙包的他,被自己嚇了一跳,嘩了一聲,手足無措:「我未...…點講呀,我未準備好去面對,未行第一步,第一步畀咗你。」小肥失笑:「你真係大師,回想起2017年,如果真係有人問到我,我點呢?我其他都耍走佢,唔知點解你一問我,我覺得好似係時候要行呢一步。」
片段中志雲還問小肥:「幾多歲開始有第一個男朋友」、「你覺唔覺得好困難可以認識一個伴侶,尤其你喺娛樂圈?」、「有冇拍拖?」只見小肥淚流滿面,而詳情就要睇節目播出。
感想:小肥承認出櫃後淚盈滿框,看到背後壓力很大,祝福他找到真我,生活幸福。

https://hk.appledaily.com/entert ... DRDUXJENQX6YO7ODMA/

一早知 新聞?

公開既秘密

早幾年見佢FACEBOOK已經POST同幾個GAY 友去日本旅行  一早半出櫃
樂壇仲有邊個男歌手未出櫃  ?  
唔好話係張敬軒 呢個已經係全世界都知
有無邊個 懷疑係  又未出櫃 ?  燒烤叉四子一定有一個係   ON 仔  / JASE  ?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

一早知 新聞?
Thomas 發表於 2020-8-13 09:23

他講的時候難於啟齒,你指小肥演戲出色嗎

早幾年見佢FACEBOOK已經POST同幾個GAY 友去日本旅行  一早半出櫃
唔好話係 ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 10:43

on仔真gay假不了,我想睇張敬軒出櫃啊
我估錯這個世界得到教訓

唔好話係 ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 10:43

林X謙

on仔真gay假不了,我想睇張敬軒出櫃啊
mrshadowll 發表於 2020-8-13 10:59

以前OLD SCHOOL 定義  通常 喜歡踢波男仔都唔會係GAY     點知樂壇兩大 暗藏  GAY 男歌手  : 鏗鏗 + ON仔 都係足球少將
   ON 仔操到咁大隻  好鬼正  佢兩個快D COME OUT 啦   依家出櫃無咩壓力啦  !

PS :  張敬軒同KENNY 咁多年  同出左櫃有咩分別  ?

拿  肥鏗 ON  KENNY   HIN  小肥  都好大機會係GAY   仲有邊個 可能係GAY 又未WELL KNOWN ?  

林家謙 係咪 GAY 呀 ?

#全盛時期嘅美丁
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

#全盛時期嘅美丁
b01091018 發表於 2020-8-13 11:04

WHO IS HE ?

#全盛時期嘅美丁
b01091018 發表於 2020-8-13 11:04

又中
好犀利

又中
好犀利
bagfgfcde 發表於 2020-8-13 11:21

邊個係美丁 ?

好感動

支持小肥
再將我相信的如煙火般綻放

他講的時候難於啟齒,你指小肥演戲出色嗎
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-13 10:54

佢半公開係一回事,但佢真係向公眾坦承又真係難於啟齒既

以前OLD SCHOOL 定義  通常 喜歡踢波男仔都唔會係GAY     點知樂壇兩大 暗藏  GAY 男歌手  : 鏗鏗 +  ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 11:03

I guess he is
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

林X謙
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-13 11:01

上次志雲姨訪問都迫到佢埋牆咁滯

I guess he is
Samuel0919 發表於 2020-8-13 11:46

究竟邊個係美丁 ?

究竟邊個係美丁 ?
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 12:09

我都唔知。。。
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

我都唔知。。。
Samuel0919 發表於 2020-8-13 13:14

我仲以為丁律師

我仲以為丁律師
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 13:21

冇錯牙
#肥JLL
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

比你知 同出櫃係兩樣野

究竟邊個係美丁 ?
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 12:09

我以為係丁子高

anson lo

姜糖?

其實佢ig一直有po同條仔既合照
btw支持美肥!!!!!!!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2020-8-13 14:59

加油
都一樣咁支持你

以前OLD SCHOOL 定義  通常 喜歡踢波男仔都唔會係GAY     點知樂壇兩大 暗藏  GAY 男歌手  : 鏗鏗 +  ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 11:03

ANSON LO

希望有一日呢啲新聞唔再係新聞

支持版主hin

This is far from the main point...but...28? Really...

Anyways, no matter how well-known it is, I think it's still a big deal. The more people would would be comfortable to let Hong Kong know, the more normal it would appears to this sometimes still very backwards city.

This is far from the main point...but...28? Really...

Anyways, no matter how well-known it is, I th ...
kin888 發表於 2020-8-13 15:23

44 year old

其實都係半公開啦
不過作為一個gay,自己都經歷過出櫃呢個過程,真係要好大勇氣
祝福小肥呀~~~
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

版主 加油!

OH 原來你都係

樓上真係冇腦

樓上真係冇腦
hehehaha 發表於 2020-8-13 15:50

有腦就唔會發嗡風

條友真係好唔respect
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

公道講句
性向唔會係因為型唔型而決定
無因果關係
洗會員嘅言論唔成立

正常。撐小肥

鏗鏗都快D啦

PS Anson Lo都係?

YY應該俾《乾爹》小肥~~~~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

睡前服隻碟正到...
可摸耳keep住出歌

恭喜

睇唔出佢係
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

支持!! 一路都好中意佢, 佢後生嗰時仲覺得佢好靚仔

btw邊度仲有佢d碟賣?想以行動支持下

估唔到已經44

估唔到已經44
Jacz 發表於 2020-8-13 17:18

個樣呃得吓人

見到好多留言都支持佢出櫃

個樣呃得吓人

見到好多留言都支持佢出櫃
Ki 發表於 2020-8-13 17:20

蘋果啲comments!!