返回列表 發帖

【嘴對嘴公開同性男友】Anson Lo@ Mirror新歌疑YouTube狂買點擊

https://hk.nextmgz.com/article/2_755876_0
【嘴對嘴│公開同性男友】Anson Lo@ Mirror新歌疑YouTube狂買點擊

男子組合MIRROR 成員Anson Lo 日前推出自己填詞的新歌,內容大講愛情觀和情史,為要上鏡好睇,他表示在拍攝前一晚開始禁食,加上拍攝超過12小時,足足捱餓30小時。

新歌《Burn Out》於8月12日推出,同日,Mirror其他成員Anson Kong和Jeremy亦分別出新歌《蝸牛》和《迴光物語》,三首歌在YouTube上架後,即引來大堆是非。事闗有網民發現《蝸牛》跟《迴光物語》五日內有100k views。Anson Lo的《Burn out》則超前拋離兩位隊友,有300k views。

Anson Lo未出道還是舞蹈員時,曾經性感上陣,同男拍檔大跳熱身舞,期間還嘴對嘴!男子組合MIRROR 成員Anson Lo 推出新歌,首度填詞自爆情史。一日點擊仲勁過好多當紅歌手,令不少網民討論Anson Lo 為谷新歌,在YouTube 狂買點擊!網民發現Anson Lo 的MV like及Views數出現異常,仲要列晒數據!
網民繼續柯南上身,發現Anson Lo 的MV 數字勁升外,又觀察到他的個人IG和Fan Club IG亦疑似買粉絲谷人氣,就連Anson Lo早前和梁文禮做直播訪問,其粉絲亦疑似幫偶像狂買Views,出現大量外籍followers,突然大受歡迎的他,在討論區牽起熱烈討論!。

另外,Anson Lo又被網民起底,對他的性取向尤其有興趣。他們大量翻查Anson Lo當年未出道的跳舞片,其中一條是他跟男拍檔跳熱身舞,甚至嘴對嘴。又有一條是Anson Lo和男舞蹈員Ka Lo跳舞,片尾出現字幕「兩個人是兩個個體,最重要是互相遷就!」夠晒曖昧,最後出Credit,更註明兩人情侶關係,算唔算間接出櫃?Anson Lo性向成為話題。男子組合MIRROR 成員最近陸續出個人歌曲。早前Anson Lo 和梁文禮做直播訪問宣傳新歌時,其粉絲亦疑似幫偶像狂買Views!就連Anson Lo的個人IG和Fan Club IG亦疑似買粉絲數量谷人氣,幾個平台分別出現大量外籍不知名followers!

anson都要come out了嗎?
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

和和氣氣啦,好想 mirror 年尾有獎

我覺得jer ian本身想做歌手,一定會有solo出但係我覺得ak唔係幾適合做歌手,可能拍戲會適合佢多D ...
michael344 發表於 2020-9-1 18:21

agree.... AK真係5太岩唱歌

你就想, 睇佢宜家solo次序,
一定係唱得果D先有得Solo~~
可能剩係會solo本身定左係主唱果D

KT 長遠就一 ...
jaytang 發表於 2020-8-27 22:41

我覺得jer ian本身想做歌手,一定會有solo出但係我覺得ak唔係幾適合做歌手,可能拍戲會適合佢多D

一定要開番演唱會啦!!!!!

佢地響後宮嬴的係累積落黎的回憶!!
jaytang 發表於 2020-8-31 22:24

希望所有SHOW都可以開番SOON

嘩 好彩有你紀錄樂壇後宮歷史!
佢地真係有功既,雖然以家冇再出歌
下年TWINS 20周年應該會再出啦 ...
Thomas 發表於 2020-8-31 09:34 AM

一定要開番演唱會啦!!!!!

佢地響後宮嬴的係累積落黎的回憶!!
太平公主

佢地獨立都有封號既,始終影響香港樂壇好多,本宮一定要比番個名份佢地。

Twins妃位升降時間線﹕
Sa﹕妍 ...
jaytang 發表於 2020-8-28 21:19

嘩 好彩有你紀錄樂壇後宮歷史!
佢地真係有功既,雖然以家冇再出歌
下年TWINS 20周年應該會再出啦

係呀 其實阿GILL啲SOLO都唔錯,最衰佢又唔練習又成日語無倫次
BTW 其實TWINS有冇封號呢? ...
Thomas 發表於 2020-8-28 09:33 AM

佢地獨立都有封號既,始終影響香港樂壇好多,本宮一定要比番個名份佢地。

Twins妃位升降時間線﹕
Sa﹕妍貴人(初出道) --> 妍妃(陸續大紅) --> 妍貴妃(爆紅年代) --> 妍嬪(伙伴
豔照門) --> 妍貴人(離婚門) --> 妍嬪(Solo年代) --> 妍妃(現今)
嬌﹕ 潼貴人
(初出道) --> 潼妃(陸續大紅) --> 潼貴妃(爆紅年代) --> 欣潼小主(豔照門) --> 潼貴人(復出) --> 潼嬪(現今)

佢地真係後宮傳奇~~
不過點都好,都唔可以沒殺佢地以前D歌的影響力,影響一代人。

不過兩位都就黎榮升太妃太嬪喇
太平公主

雖然呀Sa有得獨唱下一站天后, 因為電影:下一站天后, 仲要算係Twins的大歌
呀嬌亦都係電影低一點的天空又 ...
jaytang 發表於 2020-8-27 22:39

係呀 其實阿GILL啲SOLO都唔錯,最衰佢又唔練習又成日語無倫次
BTW 其實TWINS有冇封號呢?

其實一直覺得論實力/人氣, 真係得姜濤同Jer值得出solo, 勉強俾埋Ian (有後台,造星亞軍名函)其他人出小組歌 ...
lalaland 發表於 2020-8-27 06:32 PM

講得岩!!

KT就一定值Solo(仲要唔會咁多人妒忌佢, 因為佢Solo定唔Solo都好, 都有一人光環(呼聲最高))

Jer值得Solo就因為我認為佢係團內第一主唱(我覺得啦~)
Jer果種聲線獨特同埋爆發力, 好應該比多D lines佢, 而唔係Ian

宜家應該係想Ian做第一主唱多D, 可能佢當年嬴左第二掛 (Fans較多)

太平公主

而家已經5個人出 solo,如果再有其他人出solo,出年唔洗出團歌?
無可能半團人solo歌+團歌,我覺得暫時唔應 ...
figthing 發表於 2020-8-27 06:04 PM

你就想, 睇佢宜家solo次序,
一定係唱得果D先有得Solo~~
可能剩係會solo本身定左係主唱果D

KT 長遠就一定係Solo為主
太平公主

回想起當年TWINS都係玩左幾年先有得唱下SOLO歌仔
係阿GILL賴左野阿SA出道8年先出SOLO碟 ...
Thomas 發表於 2020-8-27 05:41 PM

雖然呀Sa有得獨唱下一站天后, 因為電影:下一站天后, 仲要算係Twins的大歌
呀嬌亦都係電影低一點的天空又有自己的獨唱歌

兩個人始終容易分配D, 每人都有獨唱歌比較容易
(但講緊主打都係sell Twins的歌, 次次都係合體工作, 佢地冇solo的意味)

但係講mirror係大團體, 始終太快比成員Solo了~~~
太平公主

驚好似英皇3T咁一隻碟玩完...

同意呀
solo再唔停下年應該可以出首《正式解散》
今年派mirror, kt, ian, al, jer, ak 已經打晒大交
下年 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-27 18:17

其實一直覺得論實力/人氣, 真係得姜濤同Jer值得出solo, 勉強俾埋Ian (有後台,造星亞軍名函)其他人出小組歌就算啦

而家已經5個人出 solo,如果再有其他人出solo,出年唔洗出團歌?
figthing 發表於 2020-8-27 18:04

反而團歌一年先得嗰兩首......

figthing 發表於 2020-8-27 18:04

同意呀
solo再唔停下年應該可以出首《正式解散》
今年派mirror, kt, ian, al, jer, ak 已經打晒大交
下年再推新solo, 如果今年3子會繼續出歌ge話即係mirror, kt, ian, al, jer, ak, jeremy, edan大混戰
隔幾個禮拜派一首咁滯...真係有咁多quota?
完全唔明咁出歌法ge用意係咩...

無可能半團人solo歌+團歌,我覺得暫時唔應該再有其他人出solo

回應樓上好多講團內分化的問題﹕

其實可能個團太快出solo歌手
一有solo就容易令fans比較各人的待遇~~
始終 ...
jaytang 發表於 2020-8-27 17:35

回想起當年TWINS都係玩左幾年先有得唱下SOLO歌仔
係阿GILL賴左野阿SA出道8年先出SOLO碟

回應樓上好多講團內分化的問題﹕

其實可能個團太快出solo歌手
一有solo就容易令fans比較各人的待遇~~
始終佢地咁新, 咁快有人可以solo
其他fans就容易分化/比較

團的開頭暫時都係唔同的fans中意某幾個團員,
暫時黎講, D fans好少係全部成員都中意...

所以其實 響佢地每人對外的形象仲未好出/好鮮明的時候,
就唔應該咁有人solo會好D~~

團的快歌其實都未有10首...
團的慢歌又冇乜...
未成形已經出solo, fans易分化~~~
太平公主

花姐識做嘅應該攪左fc
團結返d鏡粉先
之後出碟先多人支持架嘛
而家攪到連團員之間都好似分黨分派咁
受影 ...
森姆@結論 發表於 2020-8-24 10:36

完全同意 未企得穩已經鬼打鬼...

回復  kenneth

似bi
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 12:47

too bad
Same as 周柏豪

回復 61# kenneth

似bi
Love Hong kong

Al係bi? 佢話佢中四已經同女同學分手
kenneth 發表於 2020-8-26 00:40

莫非傷得太深
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

Al係bi? 佢話佢中四已經同女同學分手

我都唔能夠肯定AK冇暗串人既動機
我意思係 街外人睇呢件事只會覺得班粉第一時間就指罵其他仔暗串
而唔係問 ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:54

件事唔係佢自己做,佢本人有需要解釋什麼 ?
何況團友咁講,有心定無意佢自己知,但唔覺得佢有需要公開討論件事

出碟先定搞好official fc先我地拭目以待
mrshadowll 發表於 2020-8-23 23:44

花姐識做嘅應該攪左fc
團結返d鏡粉先
之後出碟先多人支持架嘛
而家攪到連團員之間都好似分黨分派咁
受影響嘅都係佢地自己

如果Viutv 搞得好Mirror, Mirror可以更紅,可以創造好多奇蹟添btw 個個都話我張相靚仔佢 ...
mrshadowll 發表於 2020-8-23 18:40

鐘意睇error 多好多起碼夠好笑

基本上分大細仔 Stanley唔知
大仔:Ian AK Alton Tiger Lokman Frankie
細仔:Jer Edan AL KT Jeremy ...
Swamp 發表於 2020-8-23 14:36

隊長 副隊長都嚮晒大仔嗰邊
好在只要姜濤一出 啲記者都仆去問佢多

其實 follow 咗 mirror 咁耐
好似仲未搞個official fans club ?
jasonng 發表於 2020-8-23 21:30

出碟先定搞好official fc先我地拭目以待
我估錯這個世界得到教訓

鏡粉唔落力宣傳團歌
mrshadowll 發表於 2020-8-23 19:03

其實 follow 咗 mirror 咁耐
好似仲未搞個official fans club ?

靚仔但咩都唔識(誤)嘅Viutv台草 點會唔識  你呢張相特別好
   Viutv 搞唔好Mirror都好多因素 ...
rickychan0809 發表於 2020-8-23 18:55

鏡粉唔落力宣傳團歌
我估錯這個世界得到教訓

如果Viutv 搞得好Mirror, Mirror可以更紅,可以創造好多奇蹟添btw 個個都話我張相靚仔佢 ...
mrshadowll 發表於 2020-8-23 18:40

靚仔但咩都唔識(誤)嘅Viutv台草 點會唔識 你呢張相特別好
   Viutv 搞唔好Mirror都好多因素嘅

但Mirror真係成也鏡粉敗也鏡粉  

鏡粉俾人感覺有啲負面, 已經連累到班仔

Mirror有好多肯為佢地使錢嘅盲粉
  CAS 啲Fans 好似冇咁痴線

始終大部份人都係睇樣先

BTW 你 ...
rickychan0809 發表於 2020-8-23 11:34

如果Viutv 搞得好Mirror, Mirror可以更紅,可以創造好多奇蹟添btw 個個都話我張相靚仔佢係Viutv台草嚟
我估錯這個世界得到教訓

我一直都係想講呢樣野
做粉既唔係下下都要講邊個啱邊個唔啱既
成日話佢地內鬥緊 但至少佢地12個門面上都做 ...
cymusic 發表於 2020-8-23 15:01

佢哋仲要係連登鬧人 咁唔係等於歡迎娛樂記者搵八卦唯粉成日係度互鬧 然後邊個嘅粉絲搞事
街外人都係話鏡粉 唔會話係邊個嘅粉絲

MIRROR嘅fans真係分裂到一個點
尤其係四巨頭嘅fans會互鬧
有啲人嗌交第一句就係問:「你係唔係姜糖」
成員 ...
Swamp 發表於 2020-8-23 14:43
我一直都係想講呢樣野
做粉既唔係下下都要講邊個啱邊個唔啱既
成日話佢地內鬥緊 但至少佢地12個門面上都做到好和諧
12個一齊做既訪問又可以玩到好癲 真心又好扮fd又好 至少冇影響到外界對佢地既印象
反而班粉成日執著啲是非 好似之前幾晚咁係其他成員既yt live留言攻擊人地
街外人見到呢啲咪咩好感都冇哂囉
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

見到有粉幫佢買followers 自己出黎澄清返同del哂啲假followers都叫暗串?
咁啲人明知自己啲粉有買followers ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:09

同意樓上,AK今次係錯在timing...如果平日咁澄清冇問題,但知道隊友出左事係咪應該低調D處理相關問題...
唔講仲以為佢兩個係競爭對手 對家一出事就即刻彈出黎表示自己好識處理,一團人黎講有D肉酸...

事情發生左解唔解釋或者點樣解釋唔應該係公司或者經理人話事咩,藝人永遠都係被動無奈噶....至於AK今次 ...
okadav6 發表於 2020-8-23 13:20

你個"聽人講"係粉絲講定公司人講先,唔同架喎

MIRROR嘅fans真係分裂到一個點
尤其係四巨頭嘅fans會互鬧
有啲人嗌交第一句就係問:「你係唔係姜糖」
成員本身冇事都被班fans搞到形象好差
達明一派聖誕節要開騷呀~

Mirror係咪分兩大陣營?KT+AL,Ian+AK?其他人有冇歸邊?
Crooks 發表於 2020-8-22 01:32
基本上分大細仔 Stanley唔知
大仔:Ian AK Alton Tiger Lokman Frankie
細仔:Jer Edan AL KT Jeremy
達明一派聖誕節要開騷呀~

我意思係 街外人睇呢件事只會覺得班粉第一時間就指罵其他仔暗串
而唔係問 ...

我知要解決問題,但要睇時間同處理方法,同埋唔洗周圍同人講,同佢買嗰個人會留意個數,見到個數升咗又跌返,自然知道佢地發現咗問題,唔會蠢到又花錢同佢地再買過掛
就係同一 team,個同事有事,第2個又有問題,內部自己大家儘快搞掂,或者睇下其他人有無事,唔洗向全世界講,唔係好既新聞低調處理好啲,而家好似搞大件事咁

而唔係問 ...

事情發生左解唔解釋或者點樣解釋唔應該係公司或者經理人話事咩,藝人永遠都係被動無奈噶....至於AK今次有冇暗串就視乎個人解讀啦,但對於大部分粉絲覺得他暗串呢件事只不過係導火線,好多嘢根本係長久累積落來....
最後講下啦,粉絲努力大愛係冇用,前提都要12個人肯一條心先得 (利申都係聽人講 Mirror內部暗鬥好嚴重,已經唔係單純唔啱傾咁簡單
我就是我!

回復 36# hkwilliamsiu

紅館?九展star hall都唔一定滿啦你太高估mirror啦
我就是我!

人地前1日出單咁既新聞,你第2日就即講啲咁既野,係都睇時間啦。都無人懷疑佢,佢唔講連佢啲粉都唔知咩事 ...
kimjj 發表於 2020-8-23 12:19
而唔係問自己粒仔點解明知自己有假followers都一直唔出黎解釋返 好搞笑囉

Mirror係一個團黎 任何一個人出事都有機會影響個團
唔係要等有傳媒報咗 有人懷疑啦先去解決問題

以一個樂迷既角度去睇 佢地成日話viutv會整死個團
其實係咪真係好想個團死然後就可以推佢地粒仔出黎單飛
利申 唔係話你 只係見到啲罵戰post有感而發
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

見到有粉幫佢買followers 自己出黎澄清返同del哂啲假followers都叫暗串?
咁啲人明知自己啲粉有買followers ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:09

人地前1日出單咁既新聞,你第2日就即講啲咁既野,係都睇時間啦。都無人懷疑佢,佢唔講連佢啲粉都唔知咩事,路人更加唔會留意個數,可以叫公司靜靜儘快處理,佢大大聲同人講無買粉,佢啲粉先出聲。
如果佢覺得有人同佢買,就響tg group講叫人唔好玩野

原來ak 都幾衰,明/暗串al買followers
kimjj 發表於 2020-8-23 11:50
咁啲人明知自己啲粉有買followers都繼續縱容佢地係咪好正義

原來ak 都幾衰,明/暗串al買followers

CAS紅,Mirror未算紅
mrshadowll 發表於 2020-8-23 10:06

Mirror有好多肯為佢地使錢嘅盲粉
  CAS 啲Fans 好似冇咁痴線

始終大部份人都係睇樣先

BTW 你張相幾好

駛唔駛一齊開紅館,鬥一鬥場數
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-23 10:20

Mirror撐到開紅館先算
我估錯這個世界得到教訓

mrshadowll 發表於 2020-8-23 10:06

駛唔駛一齊開紅館,鬥一鬥場數

咁callstar紅唔紅? 我覺得mirror已經算幾紅
kenneth 發表於 2020-8-23 02:57

我估錯這個世界得到教訓