返回列表 發帖

【嘴對嘴公開同性男友】Anson Lo@ Mirror新歌疑YouTube狂買點擊

https://hk.nextmgz.com/article/2_755876_0
【嘴對嘴│公開同性男友】Anson Lo@ Mirror新歌疑YouTube狂買點擊

男子組合MIRROR 成員Anson Lo 日前推出自己填詞的新歌,內容大講愛情觀和情史,為要上鏡好睇,他表示在拍攝前一晚開始禁食,加上拍攝超過12小時,足足捱餓30小時。

新歌《Burn Out》於8月12日推出,同日,Mirror其他成員Anson Kong和Jeremy亦分別出新歌《蝸牛》和《迴光物語》,三首歌在YouTube上架後,即引來大堆是非。事闗有網民發現《蝸牛》跟《迴光物語》五日內有100k views。Anson Lo的《Burn out》則超前拋離兩位隊友,有300k views。

Anson Lo未出道還是舞蹈員時,曾經性感上陣,同男拍檔大跳熱身舞,期間還嘴對嘴!男子組合MIRROR 成員Anson Lo 推出新歌,首度填詞自爆情史。一日點擊仲勁過好多當紅歌手,令不少網民討論Anson Lo 為谷新歌,在YouTube 狂買點擊!網民發現Anson Lo 的MV like及Views數出現異常,仲要列晒數據!
網民繼續柯南上身,發現Anson Lo 的MV 數字勁升外,又觀察到他的個人IG和Fan Club IG亦疑似買粉絲谷人氣,就連Anson Lo早前和梁文禮做直播訪問,其粉絲亦疑似幫偶像狂買Views,出現大量外籍followers,突然大受歡迎的他,在討論區牽起熱烈討論!。

另外,Anson Lo又被網民起底,對他的性取向尤其有興趣。他們大量翻查Anson Lo當年未出道的跳舞片,其中一條是他跟男拍檔跳熱身舞,甚至嘴對嘴。又有一條是Anson Lo和男舞蹈員Ka Lo跳舞,片尾出現字幕「兩個人是兩個個體,最重要是互相遷就!」夠晒曖昧,最後出Credit,更註明兩人情侶關係,算唔算間接出櫃?Anson Lo性向成為話題。男子組合MIRROR 成員最近陸續出個人歌曲。早前Anson Lo 和梁文禮做直播訪問宣傳新歌時,其粉絲亦疑似幫偶像狂買Views!就連Anson Lo的個人IG和Fan Club IG亦疑似買粉絲數量谷人氣,幾個平台分別出現大量外籍不知名followers!

anson都要come out了嗎?
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

咁多妹妹仔fans 點會出櫃吖

D YOUTUBE廣告多到我都睇到

鍾意仔就一定架喇 係差在gay定bi

網民是不是另一幫鏡粉
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

本身對佢性取向一啲興趣都冇
不過見佢近排成日係啲vlog同訪問度提自己擇偶條件同以前puppy love比女飛啲經驗真係好煩膠
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我當日都有睇live 見到成千幾人都嚇左
但嗰陣諗住MIRROR多粉絲都唔出奇 仲要係教主
點知原來係外籍人..

琪待喜愛男歌手同組合

本身對佢性取向一啲興趣都冇
不過見佢近排成日係啲vlog同訪問度提自己擇偶條件同以前puppy love比女飛啲經 ...
cymusic 發表於 2020-8-22 00:37

正宗偽人

回復 6# cymusic
同感 好心呀花姐唔好再問佢鍾意咩女仔啦 基到出汁咁答好尷尬

咁多妹妹仔fans 點會出櫃吖
RVHOCPC 發表於 2020-8-21 22:34

鍾意得佢應該鍾意BL掛
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

呢d野某公司成日做啦
又唔見你地講
我估錯這個世界得到教訓

日點7擊仲勁過好多當紅歌手嗰期有幾多紅歌手出歌啊,本身香港d紅歌手d播放量都唔高啦,Anson lo超越佢地有幾出奇

我估錯這個世界得到教訓

篇報導好似發現新大陸咁

Mirror 團歌solo歌大把view 都係刷/買返黎

某球公司都成日做啦

差左做得明唔明顯啫

不過當首歌唔好聽,死谷爛谷只會有反效果

網民是不是另一幫鏡粉
l00540 發表於 2020-8-22 00:00

AL 得罪左邊個團友

Mirror係咪分兩大陣營?KT+AL,Ian+AK?其他人有冇歸邊?

回復 5# l00540

真相...Mirror內部分裂其實都幾嚴重下
我就是我!

壹週都幾唔專業,買view契仔個數仲明顯,提都唔提下

回復  l00540

okadav6 發表於 2020-8-22 02:03

主要分2邊一邊就係後生少少嘅KT Jer Jeremy AL Edan
另外一邊就係老少少嘅Lokman Frankie Alton Stanley AK Ian 同諗嘢老啲嘅Tiger
李靜儀世界第一!!!

壹週都幾唔專業,買view契仔個數仲明顯,提都唔提下
kimjj 發表於 2020-8-22 02:33

有時都會奇怪
點解團歌反而會推唔起

solo反而好快好多views
李靜儀世界第一!!!

有時都會奇怪
點解團歌反而會推唔起

jasontai123 發表於 2020-8-22 04:07

對比下solo歌 & 團歌的宣傳,就知道點解團歌推唔起啦....
我就是我!

Mirror遲早被D唯飯搞死,如果Mirror紅唔到,香港應該好難再出到偶像組合,點解d人唔往長遠方向諗,唔怪得娛樂圈會摺
我估錯這個世界得到教訓

回復  l00540

okadav6 發表於 2020-8-22 02:03

花姐要團結一下~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

花姐要團結一下~~~
l00540 發表於 2020-8-22 09:15

其實花姐係咪偏心某D仔?可能花姐先係令Mirror分裂嘅最大原因

公開嘅秘密啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

期待叱咤最男五強,姜濤、Ian、Anson Lo已經穩入

有時都會奇怪
點解團歌反而會推唔起

jasontai123 發表於 2020-8-22 04:07

一開始根本就係唯粉多過團粉,自己鍾意既仔啲歌先會去不停 loop,見到自己個仔少啲鏡頭既粉又話唔睇,又鍾意互踩,團歌啲 views一首低過一首,個團唔知擺得幾耐
而家咁睇,細仔嗰邊啲粉多過大仔,個人既實力都高過大仔

團粉不嬲都打唔贏唯粉 但埋佢個團又唔係有咩chemistry

真心佢剝晒我都唔想睇,幾fit 都係咁話

瀚霆不紅 天理不容
再將我相信的如煙火般綻放

瀚霆不紅 天理不容
kaman921 發表於 2020-8-22 12:35

是後霆見紅嗎

是後霆見紅嗎
samxdxd 發表於 2020-8-22 12:59

我抄姜粉姐 差在未登上蘋果廣告
再將我相信的如煙火般綻放

主要分2邊一邊就係後生少少嘅KT Jer Jeremy AL Edan
另外一邊就係老少少嘅Lokman Frankie Alton Stanley  ...
jasontai123 發表於 2020-8-22 04:05

兩邊平時都無乜交流

你班mb自己都唔尊重hehe

Mirror遲早被D唯飯搞死,如果Mirror紅唔到,香港應該好難再出到偶像組合,點解d人唔往長遠方向諗,唔怪得娛 ...
mrshadowll 發表於 2020-8-22 07:56

咁callstar紅唔紅? 我覺得mirror已經算幾紅

咁callstar紅唔紅? 我覺得mirror已經算幾紅
kenneth 發表於 2020-8-23 02:57

CAS紅,Mirror未算紅
我估錯這個世界得到教訓

mrshadowll 發表於 2020-8-23 10:06

駛唔駛一齊開紅館,鬥一鬥場數

駛唔駛一齊開紅館,鬥一鬥場數
hkwilliamsiu 發表於 2020-8-23 10:20

Mirror撐到開紅館先算
我估錯這個世界得到教訓

mrshadowll 發表於 2020-8-23 10:06

Mirror有好多肯為佢地使錢嘅盲粉
  CAS 啲Fans 好似冇咁痴線

始終大部份人都係睇樣先

BTW 你張相幾好

原來ak 都幾衰,明/暗串al買followers

原來ak 都幾衰,明/暗串al買followers
kimjj 發表於 2020-8-23 11:50
見到有粉幫佢買followers 自己出黎澄清返同del哂啲假followers都叫暗串?
咁啲人明知自己啲粉有買followers都繼續縱容佢地係咪好正義
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

見到有粉幫佢買followers 自己出黎澄清返同del哂啲假followers都叫暗串?
咁啲人明知自己啲粉有買followers ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:09

人地前1日出單咁既新聞,你第2日就即講啲咁既野,係都睇時間啦。都無人懷疑佢,佢唔講連佢啲粉都唔知咩事,路人更加唔會留意個數,可以叫公司靜靜儘快處理,佢大大聲同人講無買粉,佢啲粉先出聲。
如果佢覺得有人同佢買,就響tg group講叫人唔好玩野

人地前1日出單咁既新聞,你第2日就即講啲咁既野,係都睇時間啦。都無人懷疑佢,佢唔講連佢啲粉都唔知咩事 ...
kimjj 發表於 2020-8-23 12:19
我都唔能夠肯定AK冇暗串人既動機
我意思係 街外人睇呢件事只會覺得班粉第一時間就指罵其他仔暗串
而唔係問自己粒仔點解明知自己有假followers都一直唔出黎解釋返 好搞笑囉

Mirror係一個團黎 任何一個人出事都有機會影響個團
唔係要等有傳媒報咗 有人懷疑啦先去解決問題

以一個樂迷既角度去睇 佢地成日話viutv會整死個團
其實係咪真係好想個團死然後就可以推佢地粒仔出黎單飛
利申 唔係話你 只係見到啲罵戰post有感而發

回復 36# hkwilliamsiu

紅館?九展star hall都唔一定滿啦你太高估mirror啦
我就是我!

我意思係 街外人睇呢件事只會覺得班粉第一時間就指罵其他仔暗串
而唔係問 ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:54

事情發生左解唔解釋或者點樣解釋唔應該係公司或者經理人話事咩,藝人永遠都係被動無奈噶....至於AK今次有冇暗串就視乎個人解讀啦,但對於大部分粉絲覺得他暗串呢件事只不過係導火線,好多嘢根本係長久累積落來....
最後講下啦,粉絲努力大愛係冇用,前提都要12個人肯一條心先得 (利申都係聽人講 Mirror內部暗鬥好嚴重,已經唔係單純唔啱傾咁簡單
我就是我!

而唔係問 ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:54

我知要解決問題,但要睇時間同處理方法,同埋唔洗周圍同人講,同佢買嗰個人會留意個數,見到個數升咗又跌返,自然知道佢地發現咗問題,唔會蠢到又花錢同佢地再買過掛
就係同一 team,個同事有事,第2個又有問題,內部自己大家儘快搞掂,或者睇下其他人有無事,唔洗向全世界講,唔係好既新聞低調處理好啲,而家好似搞大件事咁

Mirror係咪分兩大陣營?KT+AL,Ian+AK?其他人有冇歸邊?
Crooks 發表於 2020-8-22 01:32
基本上分大細仔 Stanley唔知
大仔:Ian AK Alton Tiger Lokman Frankie
細仔:Jer Edan AL KT Jeremy
達明一派聖誕節要開騷呀~

MIRROR嘅fans真係分裂到一個點
尤其係四巨頭嘅fans會互鬧
有啲人嗌交第一句就係問:「你係唔係姜糖」
成員本身冇事都被班fans搞到形象好差
達明一派聖誕節要開騷呀~

事情發生左解唔解釋或者點樣解釋唔應該係公司或者經理人話事咩,藝人永遠都係被動無奈噶....至於AK今次 ...
okadav6 發表於 2020-8-23 13:20

你個"聽人講"係粉絲講定公司人講先,唔同架喎

咁啲人明知自己啲粉有買followers ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:09

同意樓上,AK今次係錯在timing...如果平日咁澄清冇問題,但知道隊友出左事係咪應該低調D處理相關問題...
唔講仲以為佢兩個係競爭對手 對家一出事就即刻彈出黎表示自己好識處理,一團人黎講有D肉酸...

MIRROR嘅fans真係分裂到一個點
尤其係四巨頭嘅fans會互鬧
有啲人嗌交第一句就係問:「你係唔係姜糖」
成員 ...
Swamp 發表於 2020-8-23 14:43
我一直都係想講呢樣野
做粉既唔係下下都要講邊個啱邊個唔啱既
成日話佢地內鬥緊 但至少佢地12個門面上都做到好和諧
12個一齊做既訪問又可以玩到好癲 真心又好扮fd又好 至少冇影響到外界對佢地既印象
反而班粉成日執著啲是非 好似之前幾晚咁係其他成員既yt live留言攻擊人地
街外人見到呢啲咪咩好感都冇哂囉