返回列表 發帖
我一直都係想講呢樣野
做粉既唔係下下都要講邊個啱邊個唔啱既
成日話佢地內鬥緊 但至少佢地12個門面上都做 ...
cymusic 發表於 2020-8-23 15:01

佢哋仲要係連登鬧人 咁唔係等於歡迎娛樂記者搵八卦唯粉成日係度互鬧 然後邊個嘅粉絲搞事
街外人都係話鏡粉 唔會話係邊個嘅粉絲

Mirror有好多肯為佢地使錢嘅盲粉
  CAS 啲Fans 好似冇咁痴線

始終大部份人都係睇樣先

BTW 你 ...
rickychan0809 發表於 2020-8-23 11:34

如果Viutv 搞得好Mirror, Mirror可以更紅,可以創造好多奇蹟添btw 個個都話我張相靚仔佢係Viutv台草嚟
我估錯這個世界得到教訓

如果Viutv 搞得好Mirror, Mirror可以更紅,可以創造好多奇蹟添btw 個個都話我張相靚仔佢 ...
mrshadowll 發表於 2020-8-23 18:40

靚仔但咩都唔識(誤)嘅Viutv台草 點會唔識 你呢張相特別好
   Viutv 搞唔好Mirror都好多因素嘅

但Mirror真係成也鏡粉敗也鏡粉  

鏡粉俾人感覺有啲負面, 已經連累到班仔

靚仔但咩都唔識(誤)嘅Viutv台草 點會唔識  你呢張相特別好
   Viutv 搞唔好Mirror都好多因素 ...
rickychan0809 發表於 2020-8-23 18:55

鏡粉唔落力宣傳團歌
我估錯這個世界得到教訓

鏡粉唔落力宣傳團歌
mrshadowll 發表於 2020-8-23 19:03

其實 follow 咗 mirror 咁耐
好似仲未搞個official fans club ?

其實 follow 咗 mirror 咁耐
好似仲未搞個official fans club ?
jasonng 發表於 2020-8-23 21:30

出碟先定搞好official fc先我地拭目以待
我估錯這個世界得到教訓

基本上分大細仔 Stanley唔知
大仔:Ian AK Alton Tiger Lokman Frankie
細仔:Jer Edan AL KT Jeremy ...
Swamp 發表於 2020-8-23 14:36

隊長 副隊長都嚮晒大仔嗰邊
好在只要姜濤一出 啲記者都仆去問佢多

如果Viutv 搞得好Mirror, Mirror可以更紅,可以創造好多奇蹟添btw 個個都話我張相靚仔佢 ...
mrshadowll 發表於 2020-8-23 18:40

鐘意睇error 多好多起碼夠好笑

出碟先定搞好official fc先我地拭目以待
mrshadowll 發表於 2020-8-23 23:44

花姐識做嘅應該攪左fc
團結返d鏡粉先
之後出碟先多人支持架嘛
而家攪到連團員之間都好似分黨分派咁
受影響嘅都係佢地自己

我都唔能夠肯定AK冇暗串人既動機
我意思係 街外人睇呢件事只會覺得班粉第一時間就指罵其他仔暗串
而唔係問 ...
cymusic 發表於 2020-8-23 12:54

件事唔係佢自己做,佢本人有需要解釋什麼 ?
何況團友咁講,有心定無意佢自己知,但唔覺得佢有需要公開討論件事

Al係bi? 佢話佢中四已經同女同學分手

Al係bi? 佢話佢中四已經同女同學分手
kenneth 發表於 2020-8-26 00:40

莫非傷得太深
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

回復 61# kenneth

似bi
Love Hong kong

回復  kenneth

似bi
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 12:47

too bad
Same as 周柏豪

花姐識做嘅應該攪左fc
團結返d鏡粉先
之後出碟先多人支持架嘛
而家攪到連團員之間都好似分黨分派咁
受影 ...
森姆@結論 發表於 2020-8-24 10:36

完全同意 未企得穩已經鬼打鬼...

回應樓上好多講團內分化的問題﹕

其實可能個團太快出solo歌手
一有solo就容易令fans比較各人的待遇~~
始終佢地咁新, 咁快有人可以solo
其他fans就容易分化/比較

團的開頭暫時都係唔同的fans中意某幾個團員,
暫時黎講, D fans好少係全部成員都中意...

所以其實 響佢地每人對外的形象仲未好出/好鮮明的時候,
就唔應該咁有人solo會好D~~

團的快歌其實都未有10首...
團的慢歌又冇乜...
未成形已經出solo, fans易分化~~~
太平公主

回應樓上好多講團內分化的問題﹕

其實可能個團太快出solo歌手
一有solo就容易令fans比較各人的待遇~~
始終 ...
jaytang 發表於 2020-8-27 17:35

回想起當年TWINS都係玩左幾年先有得唱下SOLO歌仔
係阿GILL賴左野阿SA出道8年先出SOLO碟

而家已經5個人出 solo,如果再有其他人出solo,出年唔洗出團歌?
無可能半團人solo歌+團歌,我覺得暫時唔應該再有其他人出solo

而家已經5個人出 solo,如果再有其他人出solo,出年唔洗出團歌?
無可能半團人solo歌+團歌,我覺得暫時唔應 ...
figthing 發表於 2020-8-27 18:04

同意呀
solo再唔停下年應該可以出首《正式解散》
今年派mirror, kt, ian, al, jer, ak 已經打晒大交
下年再推新solo, 如果今年3子會繼續出歌ge話即係mirror, kt, ian, al, jer, ak, jeremy, edan大混戰
隔幾個禮拜派一首咁滯...真係有咁多quota?
完全唔明咁出歌法ge用意係咩...

figthing 發表於 2020-8-27 18:04

反而團歌一年先得嗰兩首......

同意呀
solo再唔停下年應該可以出首《正式解散》
今年派mirror, kt, ian, al, jer, ak 已經打晒大交
下年 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-27 18:17

其實一直覺得論實力/人氣, 真係得姜濤同Jer值得出solo, 勉強俾埋Ian (有後台,造星亞軍名函)其他人出小組歌就算啦

驚好似英皇3T咁一隻碟玩完...

回想起當年TWINS都係玩左幾年先有得唱下SOLO歌仔
係阿GILL賴左野阿SA出道8年先出SOLO碟 ...
Thomas 發表於 2020-8-27 05:41 PM

雖然呀Sa有得獨唱下一站天后, 因為電影:下一站天后, 仲要算係Twins的大歌
呀嬌亦都係電影低一點的天空又有自己的獨唱歌

兩個人始終容易分配D, 每人都有獨唱歌比較容易
(但講緊主打都係sell Twins的歌, 次次都係合體工作, 佢地冇solo的意味)

但係講mirror係大團體, 始終太快比成員Solo了~~~
太平公主

figthing 發表於 2020-8-27 06:04 PM

你就想, 睇佢宜家solo次序,
一定係唱得果D先有得Solo~~
可能剩係會solo本身定左係主唱果D

KT 長遠就一定係Solo為主
太平公主

其實一直覺得論實力/人氣, 真係得姜濤同Jer值得出solo, 勉強俾埋Ian (有後台,造星亞軍名函)其他人出小組歌 ...
lalaland 發表於 2020-8-27 06:32 PM

講得岩!!

KT就一定值Solo(仲要唔會咁多人妒忌佢, 因為佢Solo定唔Solo都好, 都有一人光環(呼聲最高))

Jer值得Solo就因為我認為佢係團內第一主唱(我覺得啦~)
Jer果種聲線獨特同埋爆發力, 好應該比多D lines佢, 而唔係Ian

宜家應該係想Ian做第一主唱多D, 可能佢當年嬴左第二掛 (Fans較多)

太平公主

雖然呀Sa有得獨唱下一站天后, 因為電影:下一站天后, 仲要算係Twins的大歌
呀嬌亦都係電影低一點的天空又 ...
jaytang 發表於 2020-8-27 22:39

係呀 其實阿GILL啲SOLO都唔錯,最衰佢又唔練習又成日語無倫次
BTW 其實TWINS有冇封號呢?

係呀 其實阿GILL啲SOLO都唔錯,最衰佢又唔練習又成日語無倫次
BTW 其實TWINS有冇封號呢? ...
Thomas 發表於 2020-8-28 09:33 AM

佢地獨立都有封號既,始終影響香港樂壇好多,本宮一定要比番個名份佢地。

Twins妃位升降時間線﹕
Sa﹕妍貴人(初出道) --> 妍妃(陸續大紅) --> 妍貴妃(爆紅年代) --> 妍嬪(伙伴
豔照門) --> 妍貴人(離婚門) --> 妍嬪(Solo年代) --> 妍妃(現今)
嬌﹕ 潼貴人
(初出道) --> 潼妃(陸續大紅) --> 潼貴妃(爆紅年代) --> 欣潼小主(豔照門) --> 潼貴人(復出) --> 潼嬪(現今)

佢地真係後宮傳奇~~
不過點都好,都唔可以沒殺佢地以前D歌的影響力,影響一代人。

不過兩位都就黎榮升太妃太嬪喇
太平公主

佢地獨立都有封號既,始終影響香港樂壇好多,本宮一定要比番個名份佢地。

Twins妃位升降時間線﹕
Sa﹕妍 ...
jaytang 發表於 2020-8-28 21:19

嘩 好彩有你紀錄樂壇後宮歷史!
佢地真係有功既,雖然以家冇再出歌
下年TWINS 20周年應該會再出啦

嘩 好彩有你紀錄樂壇後宮歷史!
佢地真係有功既,雖然以家冇再出歌
下年TWINS 20周年應該會再出啦 ...
Thomas 發表於 2020-8-31 09:34 AM

一定要開番演唱會啦!!!!!

佢地響後宮嬴的係累積落黎的回憶!!
太平公主

一定要開番演唱會啦!!!!!

佢地響後宮嬴的係累積落黎的回憶!!
jaytang 發表於 2020-8-31 22:24

希望所有SHOW都可以開番SOON

你就想, 睇佢宜家solo次序,
一定係唱得果D先有得Solo~~
可能剩係會solo本身定左係主唱果D

KT 長遠就一 ...
jaytang 發表於 2020-8-27 22:41

我覺得jer ian本身想做歌手,一定會有solo出但係我覺得ak唔係幾適合做歌手,可能拍戲會適合佢多D

我覺得jer ian本身想做歌手,一定會有solo出但係我覺得ak唔係幾適合做歌手,可能拍戲會適合佢多D ...
michael344 發表於 2020-9-1 18:21

agree.... AK真係5太岩唱歌

和和氣氣啦,好想 mirror 年尾有獎