返回列表 發帖

Burn Out - 盧瀚霆

單選投票, 共有 59 人參與投票
30.51% (18)
5.08% (3)
13.56% (8)
3.39% (2)
47.46% (28)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 12/08/2020

作曲:Jhen F (Future Sound)
填詞:Anson Lo
編曲:Jhen F (Future Sound)
監製:Edward Chan

Don’t blow out blow out my love
Oh you blow out blow out my love
(Oh you blow out my love)

這晚想不通通通想不通
想多刻思想可解封
一燭光心機都失蹤
曾經的畫面湧得失控
that we were meant to be
It’s all I ever see
每種心事舊事
誰來瀕危救治

當天通一通電傾通宵都不倦
我說永不終結
今天考一考驗即使好好考驗
你說再不可以(no no no)
You walked outta door and turned your back on me
就決絕走開一個人變枯枝

誰當天在一起
誰今天來相比
但始終未心死
望住大街光線流坐在飯廳可更愁
舊日記憶都寄留
現在變得通透

你共我大概太易太易吹熄
壯烈愛護過快樂這樣吹熄
Oh baby tell me tell me what can I do
I never know
Baby tell me tell me what can I do
I gotta know

與你再次(見面)向我訴說(往事)
放棄過去太易
你說愛已困倦跳進過去細數
對對錯錯I should let you go
Yeah baby tell me tell me somethin’
Tell me what you wanna hear I’ll be sayin’
Don’t you blow out 過去每秒的控訴
Gotta let me try, Gotta work this time

誰當天在一起
誰今天來相比
但始終未心死
舊日記憶都寄留
現在變得通透

你共我大概太易太易吹熄
壯烈愛護過快樂這樣吹熄
Oh baby tell me tell me what can I do
Baby tell me tell me what can I do

I don’t wanna be like that
I don’t wanna be like that
打開手機的影片
飄出當天的畫面
燒光燒掉一起的那天
太不捨我不捨

Oh you blow out blow out my love
每晚痛哭可挽留
滴滴淚都不夠

你共我大概太易太易吹熄
壯烈愛護過快樂這樣吹熄

你共我大概太易太易吹熄
拼命點著過你我不斷吹熄
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

d歌詞真係....
配合mv睇佢d fans應該好鍾意
但街外人就未必有興趣

齋聽歌唔睇人我呢首ok

絕望級vocal與歌詞

特別頂唔順 "I don’t wanna be like that, I don’t wanna be like that" 好 un 耳

好心唔好再sell d英文 好突兀

跳唱黎講佢算勁
詞略嫌太直白
MV 加分
但唱腔唔討好 真係唔知點搞
齋聽真係唔會想loop

聽唔得 睇mv得

歌有d悶

開段低音好聽,成首歌越聽越有,AL幾啱唱RnB,但填詞要再努力D~
肯喺香港行跳唱,值得支持一下!加油~

想聽花姐唱同表演跳呢首歌多啲

我覺得香港要造新星嘅話,係應該造啲跳唱idol,Mirror裏面得姜濤同AL有呢個potential,但佢地歌藝真係唔夠水平,繼續努力,希望見到佢地有進步

good try嘅 AL好啱呢個跳唱偶像路線 唱功就慢慢練啦
但我唔太鍾意呢個曲 一所懸命好啲
第一次自己填詞好危險 viutv又慳budget

我覺得香港要造新星嘅話,係應該造啲跳唱idol,Mirror裏面得姜濤同AL有呢個potential,但佢地歌藝真係唔夠 ...
Crooks 發表於 2020-8-24 01:12

Jeremy都可以 佢唱歌應該會好過姜同AL 跳又ok
唔知下年係咪到佢同edan出solo

好過一所
但3首入面最差呢首
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

一所好啲
今次好奄悶
3首入面最差
1分
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

低音同rap幾好聽,高音就真係要多加練習
不過跳唱歌真係要睇埋MV先覺得正

呢首部份旋律配上廣東歌詞好似唱得太急,現場跳唱可能會有啲吃力,個人比較喜歡<一所懸命>。

一所好啲
今次好奄悶
3首入面最差
1分
cathay1996 發表於 2020-8-24 05:20

同意
好唔鍾意啲歌詞
香港人,只聽廣東歌

真心希望填詞交番俾專業人士啦....
我就是我!

啲詞errr
公道啲講mv固然幾好睇
但係8.12三首派台作品裡面差
fans覺得好,明白支持偶像係好,但係唔可以盲目支持。

試係好,但係填詞係一門學問,唔係話一次就掌握到
vocal唔太好,唱腔同今次嘅chill style似乎唔太夾
希望慢慢搵到屬於自己嘅style
live有待加強!
hiyoudontknowme

次次都聽咗:
你共我大概太易太易吹射

mv 係好睇既,但份詞要再再努力啲
佢做跳唱唔錯

佢首歌係OK的,不過唔係好頂到個樣,好似長期開左美顏APP咁...

開歌果下好好聽

不過佢新人黎睇 有個清晰嘅定位都算唔錯
Love Hong kong

首歌睇埋mv加好多分 不過詞好唔掂
花姐如果有心捧佢哋做唱作歌手就應該俾佢哋上堂
唔係求其填啲字落去啱音就ok

首歌睇埋mv加好多分 不過詞好唔掂
花姐如果有心捧佢哋做唱作歌手就應該俾佢哋上堂
唔係求其填啲字落去啱音 ...
哈嘿呵 發表於 2020-8-27 01:13

唔係捧唱作歌手,可能純粹冇budget
我就是我!

唔知下年係咪到佢同edan出solo ...
ka_sakura 發表於 2020-8-24 02:27

我都鍾意 Edan 同 Jeremy
可能造星3 谷下人氣有機會
香港人,只聽廣東歌

唔係捧唱作歌手,可能純粹冇budget
okadav6 發表於 2020-8-27 02:08

講真
填詞好少錢
唔會cheap成咁啩
係啲仔以為自己乜都得啫
香港人,只聽廣東歌

回復 30# BillyTam

好似無聽聞班仔再玩造星3

回復 32# fish3333

Edan定ak好似話未收到消息(?)好矛盾 想班仔有多啲曝光率 但又唔想佢哋俾個節目折磨

Btw呢首係咪903 dj唔buy

kenneth 發表於 2020-8-27 06:04

360度走位好正

回復  fish3333

Edan定ak好似話未收到消息(?)好矛盾 想班仔有多啲曝光率 但又唔想佢哋俾個節目折磨 ...
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 12:45

係咪根本未有星3住?

回復 36# kenneth

已經招募咗啦

唔知下年係咪到佢同edan出solo ...
ka_sakura 發表於 2020-8-24 02:27
Jeremy話會出Burn Out cover
我覺得會好聽過原唱好多
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Jeremy話會出Burn Out cover  
我覺得會好聽過原唱好多
cymusic 發表於 2020-8-27 13:18

D歌詞咁密,Jeremy咬字上有挑戰

kenneth 發表於 2020-8-27 06:04

由一所懸命開始留意AL
真係幾鐘意睇佢跳唱
覺得佢跳舞係charm ge, 但真係唔可以太貪心第一年就填詞作曲
跳同埋台風已經冇得輸,專心練好埋唱歌一定會更好成績~

由一所懸命開始留意AL
真係幾鐘意睇佢跳唱
覺得佢跳舞係charm ge, 但真係唔可以太貪心第一年就 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-27 18:02

但講真 唔使點知自己去到邊 我就支持AL有呢份勇氣

回復 41# hhsssssffff

佢跳唱都真係好charm

回復 40# polarbearbear

佢跳唱嘅台風真係呢個世代難得一見

Edan定ak好似話未收到消息(?)好矛盾 想班仔有多啲曝光率 但又唔想佢哋俾個節目折磨 ...
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 12:45

應該唔會再推鏡去玩星3啦佢哋都表明唔會想玩,而且再咁糟質佢哋鏡粉一定組團燒VIUTV其實Edan星2之後已經儲夠人氣,真係冇唔到佢出solo嘅理由

回復  polarbearbear
    佢跳唱嘅台風真係呢個世代難得一見
fish3333 發表於 2020-8-27 19:00

真係好charm,本身唔太喜愛跳唱都會畀佢charm到唱歌好聽返啲就perfect池

嗲聲嗲氣
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

由一所懸命開始留意AL
真係幾鐘意睇佢跳唱
覺得佢跳舞係charm ge, 但真係唔可以太貪心第一年就 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-27 18:02

其實Mirror裡面我最鍾意AL
但如果佢再填詞我應該唔會再聽
利申Burn out一次都聽唔完
香港人,只聽廣東歌

其實Mirror裡面我最鍾意AL
但如果佢再填詞我應該唔會再聽
利申Burn out一次都聽唔完 ...
BillyTam 發表於 2020-8-27 21:29

咁誇張
我聽第一次都覺得爭D,但真係愈聽愈有覺得幾好loop wor~
不過同意,填詞都係交返俾專業人仕把啦

Edan live講未收到星3消息,不過他自己話應該唔會玩.....
我就是我!

咁誇張
我聽第一次都覺得爭D,但真係愈聽愈有覺得幾好loop wor~
不過同意,填詞都係交返俾專業 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-27 23:17

我聽歌係習慣聽歌詞
呢首又唔明又un耳
難頂到爆
仲有鬧到咁都仲自己填
已經自以為是到難以接受
香港人,只聽廣東歌