返回列表 發帖
低音同rap幾好聽,高音就真係要多加練習
不過跳唱歌真係要睇埋MV先覺得正

kenneth 發表於 2020-8-27 06:04

360度走位好正

都有道理嘅
不過其實呢首歌除咗歌詞語無論次之外有其他問題
咬字聽得出太多奇怪音,吹”熄”
如果咬字攪唔 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-8-29 14:38

一所懸命太字正腔圓,呢首又有啲lur不過我就鍾意loop burn out多過一所

佢係咪好似話下次要自己作曲填詞首慢歌?
kenneth 發表於 2020-8-31 14:03

啲訪問其實七月嗰時做,佢嗰時咁諗啫,明明上次做叱吒樂壇訪問佢話收緊demo架

我都覺
不過見d人話佢唱他不准我哭無乜感情

另外2首我覺係好聽添 ...
fish3333 發表於 2020-9-4 18:55

可能因為Stephy唱得太有感情 呢類K歌佢真係唱得幾好聽,把聲好溫柔

真係好好睇
https://www.youtube.com/watch?v=d83OI__TBmE&ab_channel=ViuTV

想同 Anson lo 太易吹射
希望推出與KT 合唱雙人舞版
xteve 發表於 2020-9-20 16:21

我愛姜son 強烈要求viu plug番BMG

唔係契仔冇得plug
okadav6 發表於 2020-9-21 12:45

THTH咁多Centre 花姐又成日車出車入 又陪拍youtube 都唔叫契仔咩
出大碟嗰陣收錄小組歌或者可能應該希望有啲機會嘅
ka_sakura 發表於 2020-9-21 13:04

大碟? 姜濤Ian出先都未到團 同埋到時仲多solo歌排隊上榜呀

冇得出首合唱版谷AP又點稱得上契仔
有時都諗係咪想幫ian谷唱作
polarbearbear 發表於 2020-9-21 17:52
好多人(糖)唔妥Burn Out吹熄左又點著返架
唱作人競爭咁激烈邊到佢呀點睇都係要隻蝸牛極速追上隊友啦

又DM去鬧爆DJ?
咁個世界又唔係圍住佢地轉ge...
polarbearbear 發表於 2020-9-22 17:01

喺tg暗寸單打吓啫
咁又慘啲嘅孤獨病仲未上到榜

btw AL而家錄緊新歌了