返回列表 發帖
我柳加油
上個星期個LIVE連唱10首下都有好大進步空間,
希望下首唱得唔好咁油~~
好似比賽唱PSILOVEU簡簡單單咁夠做!

下年edan jeremy唔會唔又一齊同日出歌
michael344 發表於 2020-9-4 10:39

多數都會啦 做訪問買一送一

我柳加油
上個星期個LIVE連唱10首下都有好大進步空間,
希望下首唱得唔好咁油~~
好似比賽唱PSIL ...
eemia 發表於 2020-9-4 11:04

同意呀,覺得佢上次水刑busking好似唱得好d,聽得舒服d,
不過呢幾日都仍然每日loop緊佢迴光個live
可能第一次live一個鐘始終都緊張

下年edan jeremy唔會唔又一齊同日出歌
michael344 發表於 2020-9-4 10:39

如果下年真係有solo
第一首2個一齊出會好d
訪問都有多個人幫手

同Rita熟都有機會 (好似係)
cymusic 發表於 2020-9-4 09:04

吓...要靠關係㗎...
希望可以實力取勝啦~
hiyoudontknowme

同意呀,覺得佢上次水刑busking好似唱得好d,聽得舒服d,
不過呢幾日都仍然每日loop緊佢迴光個live
可 ...
Minimario1121 發表於 2020-9-4 13:46

的確係緊張
始終第一次...同埋佢可能擔心有comments影響自己發揮
不過live每首每首都有進步
同埋佢最後把聲沙晒...期待佢更多更多!

其實唔明點解,3子Solo坊間最好反應係蝸牛,但CM同網上樂評一致好評迴光,睇嚟香港人仲係停喺鍾意K歌

其實唔明點解,3子Solo坊間最好反應係蝸牛,但CM同網上樂評一致好評迴光,睇嚟香港人仲係停喺鍾意K歌 ...
samxdxd 發表於 2020-9-4 21:29

隔離 天生二品都係咁

其實唔明點解,3子Solo坊間最好反應係蝸牛,但CM同網上樂評一致好評迴光,睇嚟香港人仲係停喺鍾意K歌 ...

我諗唔係K唔K歌個問題,兩首歌都係咁上下風格
唱得唔差係意料之內,除咗歌詞之外搵唔到討論價值
對我黎講佢實力太平穩,希望佢歌路上可以搵新發展

我覺得普遍人會鍾意k啲嘅
但係k歌有個問題就係會聽得厭
柳呢首對我來講可以慢慢咀嚼歌詞/feel etc.
相對來講k歌會喺音樂平台紅啲,但係未必維持得耐

Jer 要加油

Jer +2!!!! 愛jer 希望有十大

一開始聽覺得水刑驚豔d,聽多幾次發現迴光更好loop

一開始聽覺得水刑驚豔d,聽多幾次發現迴光更好loop
irenetso_star 發表於 2020-9-5 14:23

兩首各有特色!好mm7
個人鍾意迴光多啲但兩首都超正
希望903 rthk有好成績

兩首各有特色!好mm7
個人鍾意迴光多啲但兩首都超正
希望903 rthk有好成績 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-5 15:08

rthk仲未上榜
btw 迴光係易loop D

曲,詞,編,唱,主題都好好
期待第三部曲

曲,詞,編,唱,主題都好好
期待第三部曲
junku 發表於 2020-9-5 18:19

零食物語

回復 167# michael344

rthk仲未上榜
btw 迴光係易loop D
michael344 發表於 2020-9-5 16:29

始終水刑dark未必人人嗰mood都頂到
快啲上啦...希望留喺各榜耐啲
咁就多啲人會識!

btw希望迴光903可以頭三 :(...

btw希望迴光903可以頭三 :(...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-5 20:06

頭三應該穩,想冠!

頭三應該穩,想冠!
samxdxd 發表於 2020-9-5 20:30

應該唔會冠。我估落榜時AP應該會同root 差10-20到
所以第三plug 要努力

頭三應該穩,想冠!
samxdxd 發表於 2020-9-5 20:30

呢首值得冠!不過難...
覺得會喺36/37週上頭三,然後就即落榜
mirror而家好多歌喺榜,上到高位就要退俾其他

其實一首歌要幾耐先上到全部榜?
見rthk有其他成員solo上咗,但柳呢首就未上...
少留意榜所以唔太清楚

少留意榜所以唔太清楚 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-6 12:38

再等多一兩個星期,最近太多新歌,個榜塞曬

少留意榜所以唔太清楚 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-6 12:38

一般997係最慢。但係最近太多歌,所以三個榜都有少少塞,應該1-2wk 就會上

CM好多柳柳粉
咁都傾到4版
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

一般997係最慢。但係最近太多歌,所以三個榜都有少少塞,應該1-2wk 就會上 ...
michael344 發表於 2020-9-6 15:05

近排有好多派台歌
驚會上唔到榜
不過再等多陣就應該上到

近排有好多派台歌
驚會上唔到榜
不過再等多陣就應該上到
hiyoudunnome 發表於 2020-9-6 22:44

希望903上多幾個禮拜
我好想見到Jer拎新人金

CM好多柳柳粉
咁都傾到4版
cymusic 發表於 2020-9-6 19:03

睇嚟十版都得

希望903上多幾個禮拜
我好想見到Jer拎新人金
michael344 發表於 2020-9-7 09:48

見今個星期播左都幾多次
唔知係咪想谷1/2week然後落...

見今個星期播左都幾多次
唔知係咪想谷1/2week然後落...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-7 20:05

應該嘅…
但係Burn Out 今wk會RE
真係鬥得難分難解

應該嘅…
但係Burn Out 今wk會RE
真係鬥得難分難解
michael344 發表於 2020-9-7 21:13

RE都冇辦法
而家榜上面mirror歌佔好多
有機會要啲高位嘅落,低嘅上
btw超想柳呢首留耐啲同冠咗佢

好想呢首同地球來的人一齊拎冠

好想呢首同地球來的人一齊拎冠
longdistance 發表於 2020-9-8 15:55

我成日聽迴光,一入副歌就想唱“我們能升空......”

我成日聽迴光,一入副歌就想唱“我們能升空......”
samxdxd 發表於 2020-9-8 17:35

兩首都係會聽上癮, 連住一齊聽好正

bridge好想唱「回頭路窄」
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

兩首都係會聽上癮, 連住一齊聽好正
longdistance 發表於 2020-9-8 17:52
試過唔止一次kkbox單曲循環連咗兩首一齊
#快啲開第五版
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

如果真係plug蝸牛合唱版 迴光會唔會要讓位俾隻蝸牛爬上黎架
Love Hong kong

如果真係plug蝸牛合唱版 迴光會唔會要讓位俾隻蝸牛爬上黎架
Hoitungtang 發表於 2020-9-8 20:25

好似唔會plug
如果真係plug嘅話花姐一定會比人鬧爆

好似唔會plug
Swamp 發表於 2020-9-8 22:01

好似Time Square 會播
一班姜糖ig 狂鬧花老母

好似唔會plug

放音樂平台都仲ok
派台就真係多左喇..

好似唔會plug

會plug
真係鄧姜B,Jer 同 AL可憐,宣傳期都未過又plug

所以希望jer al 可以攞獎,咁樣做真係好唔公平,抵花姐比人鬧

會plug
真係鄧姜B,Jer 同 AL可憐,宣傳期都未過又plug
samxdxd 發表於 2020-9-9 00:30

真 明明姜、柳al首歌一啲都唔差
自己係柳柳粉都鍾意孤獨病
jer自己低調,而其他成員就做好多宣傳

Hoitungtang 發表於 2020-9-8 20:25

好大機會要:)))要捧人攞新人獎
但係咁樣唔公平
大家覺得迴光903今week去到盡頭未...會唔會要落榜

好大機會要:)))要捧人攞新人獎
但係咁樣唔公平
大家覺得迴光903今week去到盡頭未...會唔會要落榜 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 10:55

其實AK會有4.5首歌Plug,但應該攞唔到新人獎btw 應該迴光903未去到盡頭嘅,Burn Out都有得RE

其實AK會有4.5首歌Plug,但應該攞唔到新人獎btw 應該迴光903未去到盡頭嘅,Burn Out都有得RE{:1_1 ...
michael344 發表於 2020-9-9 11:41

AK應該追唔到啦,差AL Jer太遠

回復 198# irenetso_star

想知大概差幾多
Love Hong kong

[hide=70][/hide]回復 199# Hoitungtang
截至今日12:00
Jer 102* +2
AL  98* +2
AK  61