返回列表 發帖
五首投哂Jer,All in 柳兒
on07111 發表於 2020-9-27 15:02

咪浪費

11頁永愛柳兒 希望今晚迴光喺Chillclub榜有好成績

十一頁了,相信前無古人,後無來者做到
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

on07111 發表於 2020-9-27 21:01

如果唔係開左gin gin討論區(2)
gin gin討論區(1)頁數一定多過依度

反OT: 希望第三首物語係edm

Chill Club 今星期第5

水刑物語

迴光物語

期待其他元素

要不要開一個jer討論區

水刑物語

迴光物語

期待其他元素
hehehaha 發表於 2020-9-27 22:18

雨林物語 (木)
季風物語 (風)
浮沙物語 (土)
灰燼物語 (火)

雨林物語 (木)
季風物語 (風)
浮沙物語 (土)
灰燼物語 (火)
boy4dudes 發表於 2020-9-28 01:59

牙Jer有提及過下一首係 火 或者 風
應該會係 火 做第三派台先

on07111 發表於 2020-9-27 21:01

kay都未試過?

p.s. 我真係無辦法投入吳林峰作既曲

kay都未試過?
kenneth 發表於 2020-9-28 02:06

Jer fans 含蓄d, prefer 網上 support, 唔似另外兩個d fans aggressive 對打又攻擊電台DJ
p.s. 我都一樣無辦法投入吳林峰作既曲, 上隻水刑物語曲詞編都實在太正

牙Jer有提及過下一首係 火 或者 風
應該會係 火 做第三派台先
hehehaha 發表於 2020-9-28 02:05

兩者都唔錯 希望佢錄音狀態好
期待但係都擔心會失望
hiyoudontknowme

水刑物語

迴光物語

期待其他元素
hehehaha 發表於 2020-9-27 22:18

我想佢做末日物語多啲

kay都未試過?

前紀錄係羅生門, 8頁
   http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=9445&extra=page%3D1%26amp%3Borderby%3Dreplies
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

kay都未試過?

+1,我覺得吳林峰啲曲真係唔得,包括佢自己D歌同之前作比0鏗果啲都係,完全Loop唔落,但佢同Jer出奇地夾

+1,我覺得吳林峰啲曲真係唔得,包括佢自己D歌同之前作比0鏗果啲都係,完全Loop唔落,但佢同Jer出奇地夾
...
samxdxd 發表於 2020-9-28 11:44

原則上同意新人畀多啲機會
不過自己感觀上就覺得
即使係e神基仔都唔會將呢首唱得好入耳

另外 Jer無錯係唱得好好
希望佢繼續做到好似上次水刑咁震懾嘅歌

原本諗住柳要守榜尾 點知一日+5爆上嚟

愛柳

"好好聽,但下次會唔會擘開眼唱"

"好好聽,但下次會唔會擘開眼唱"
hehehaha 發表於 2020-9-29 18:48

可摸耳下次上去唱LIVE就喺CHILLCLUB冠

可摸耳下次上去唱LIVE就喺CHILLCLUB冠
eemia 發表於 2020-9-29 19:06

viu冠佢又俾人鬧
但係好想再聽迴光live

提提各位愛柳力量,季選要投迴光

提提各位愛柳力量,季選要投迴光
samxdxd 發表於 2020-9-29 20:02

新仔第一次投,已投柳 ,上兩季係25 同24 ,希望今季突破30

好緊張 到底會唔會冠

新歌係空之物語?
kakako 發表於 2020-10-1 07:41

雖然同樣都係三部曲,《有時》+《重逢》+《星塵》真係神級作

《物語》第三話行空靈路線都估到應該唔易handle
加埋小克都話趕客嘅詞,期待最終成品就算唔係大眾聽開嘅歌,但都會令人有驚喜!
在這畢生不滅 無極的狀態

雖然同樣都係三部曲,《有時》+《重逢》+《星塵》真係神級作

《物語》第三話行空靈路線都估到應該唔易ha ...
losyes 發表於 2020-10-1 09:19

我都係星塵三部曲fans,所以見Jer搵小克填詞真係好開心

希望新歌會帶到驚喜比大家  

JER加油, 好好聽呀!

唔知柳會唔會mon呢邊Post
好期待第三部物語
見d詞好高質
但又擔心大眾唔buy 呢類風格
始終第三首好影響最後新人獎排位

好期待第三部物語
見d詞好高質
始終第三首好影響最後 ...
Minimario1121 發表於 2020-10-1 12:48

好歌自然有人欣賞

獎方面,係睇903 buy唔buy

feel到好非主流...雖然應該會好聽
但係樂壇同大眾buy唔buy就成問題
知道佢唔為獎 希望有驚喜

好期待第三部物語
見d詞好高質
始終第三首好影響最後 ...
Minimario1121 發表於 2020-10-1 12:48

對我而言,柳做到好音樂,我就好開心啦

kee住密密播,我就好開心啦

期待今晚柳B直播

新歌係空之物語?
kakako 發表於 2020-10-1 07:41

睇完個介紹好期待
New age嘢

chachacharlie 發表於 2020-10-3 08:14

好多柳柳粉課金

chachacharlie 發表於 2020-10-3 08:14

柳真係勁正,中秋補鐘,琴晚一邊睇一邊好開心,多謝柳柳

首詞係新詩 好靚

啲詞自己好鍾意
但係都係嗰句 驚香港唔接受呢種曲風
其實上次迴光回響都唔大 希望今次好啲

今季唔投Jer,下季隋時無得投佢

今季唔投Jer,下季隋時無得投佢
on07111 發表於 2020-10-4 15:45

各位柳炒要全力拉票

其實佢而家ap都多
但係可能3rd plug拉到少返
真心擔心

Jer chill club no2

下星期登頂pls

Chill Club 今星期冠再聚,903 嚟緊星期六冠再聚

再下周唔通兩台都係冠柳?

903難啲
反而chillclub我懷疑會唔會有機會

903難啲
反而chillclub我懷疑會唔會有機會
hiyoudunnome 發表於 2020-10-5 13:48

我反而覺得調轉,超級冠完柳唔冠其他鏡,啲Hello同生粉又嘈㗎啦

我反而覺得調轉,超級冠完柳唔冠其他鏡,啲Hello同生粉又嘈㗎啦
samxdxd 發表於 2020-10-5 16:32

903好少冠新人
如果冠JER 唔冠AK AL到時肯定比其他粉鬧

希望有冠...

samxdxd 發表於 2020-10-5 16:32

咁冠牛牛合唱版未得囉 見到fb一大堆x粉話做咩牛牛仲未上榜