返回列表 發帖
契仔,分化L真係唔係浪得虛名架
figthing 發表於 2020-9-9 15:34

與其嘥時間鬧佢兩個,不如用多啲時間支持柳呢兩條友唔值得柳柳粉們動氣

與其嘥時間鬧佢兩個,不如用多啲時間支持柳呢兩條友唔值得柳柳粉們動氣 ...
samxdxd 發表於 2020-9-9 15:54

啱啊
聽講柳想同其他人合作~
講真有實力,唔使靠出多首嚟加播放率
一起期待佢啲version啦!
hiyoudontknowme

啱啊
聽講柳自己想同其他人合作~
不過唔係好似蝸牛合唱咁plug:)))
講真柳有實力,唔使靠出多首嚟加播放率
...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 16:01

以事論事 plug多首又唔代表啲咩嘅講真
係有料嘅一首都金到 root就係一首歌夠十大播放率搞掂
係真心支持jer嘅 無需要去比較
相信佢嘅實力就可以
我欣賞jer嘅作品夠獨特 突顯個性
亦欣賞mirror其他成員努力出作品派台
至於邊個有獎邊個冇 咪交畀電台決定
無謂勞氣

以事論事 plug多首又唔代表啲咩嘅講真
係有料嘅一首都金到 root就係一首歌夠十大播放率搞掂
係真心 ...
hhsssssffff 發表於 2020-9-9 18:42

其實最後邊個攞獎,大眾可自行判斷該歌手是否適合奪得該獎項

回復 253# hhsssssffff

而家係講公平性姐
一間公司同一隊組合一年出3個新人
其中一個有4.5首歌派台另外個2個得3首

結果年尾先知
努力做好第三plug,同時增值自己
咁就算無獎大家會鄧佢唔抵,唔係唔值

諗番佢經歷過嘅嘢好心痛
如果真係攞到一定會淚崩
呢粒仔真係值得更多...所以我先咁緊張新人獎 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 14:55

佢經歷過d乜?

回復  hhsssssffff

而家係講公平性姐
其中一個有4.5首歌派台另外個2個 ...
fish3333 發表於 2020-9-9 19:05

上年姜濤都plug多過Ian一首歌不過似乎大部份人都覺得姜濤值得有多啲資源
同一公司 唔一定要出一樣咁多歌
重點係AK咁嘅實力同埋吸金能力
佢同Jer AL 一樣有3首算執到啦
點解咁快要推AK出黎 唔叫佢練好啲唱功先
唱得唔好, 有幾多首歌 做幾多宣傳 到最後都只會更加暴露佢嘅弱點
大家對佢印象差, 將來更加唔想聽佢唱歌

回復  hhsssssffff

而家係講公平性姐
其中一個有4.5首歌派台另外個2個 ...
fish3333 發表於 2020-9-9 19:05

但睇返兩plug嘅班底,jer嘅資源唔係最差果位喎
之少曲係人地作嘅,詞係搵人地寫嘅,監唔係花姐監

但睇返兩plug嘅班底,jer嘅資源唔係最差果位喎
之少曲係人地作嘅,詞係搵人地寫嘅,監唔係花姐監 ...
lmml4 發表於 2020-9-9 21:25

其實唱無所謂
問題係千億個或許同蝸牛合唱版根本唔應該派台呀⋯

其實唱無所謂
fish3333 發表於 2020-9-9 22:04

這兩首歌應該剩係放在mirror嘅碟裏面
但係要等到mirror出碟哥日可能mirror差唔多解散

其實想討論其他派台歌既話,可以考慮去返關事既post
呢度主題係迴光物語/柳應廷

其實想討論其他派台歌既話,可以考慮去返關事既post
呢度主題係迴光物語/柳應廷 ...
losyes 發表於 2020-9-10 01:36

非常同意
唔需要太擔心,柳係有潛質實力嘅,佢條路會行得好遠,fans繼續支持佢相信佢就夠啦

btw咁都傾到6版

上年姜濤都plug多過Ian一首歌不過似乎大部份人都覺得姜濤值得有多啲資源
同一公司 唔一定要出一樣咁多歌 ...
rickychan0809 發表於 2020-9-9 20:43

佢自己用晒啲獎金去出碟咪得
Btw 我覺得迴光對街客唔大吸引力

連阿Jer都有成6版討論
人氣直迫gin lee

佢自己用晒啲獎金去出碟咪得
Btw 我覺得迴光對街客唔大吸引力
kenneth 發表於 2020-9-10 02:42

街外人似乎鍾意蝸牛果類k歌
迴光串流平台播放同討論都唔太多

街外人似乎鍾意蝸牛果類k歌
迴光串流平台播放同討論都唔太多
kakako 發表於 2020-9-10 08:32

Agree
迴光的確雖然更加好的宣傳

雖然宣傳重要,但普遍大部分人依然鍾意 k歌類,除非首首都好似水刑咁搶耳,jer出k歌都會多人聽,不過覺得 jer唔會

覺得唔好因為切合主流而轉k歌,鍾意佢獨得嘅個性
柳兩首唔係主流
今次雖然比水刑冇咁搶耳
但係迴光慢熱,越聽越好聽

其實唱無所謂
fish3333 發表於 2020-9-9 22:04

千億派完都無成績
另派合唱remix今年多的是
所以問題係邊 ?
同埋兩首成績都好過AK,又唔需要咁擔心喎

突然間好嬲呀,出首合唱歌已經覺得唔公平,而家其他歌停哂咁,個ak admin仲要咁樣話edan

突然間好嬲呀,出首合唱歌已經覺得唔公平,而家其他歌停哂咁,個ak admin仲要咁樣話edan ...
figthing 發表於 2020-9-10 19:45

你應該在蝸牛哥邊出post
btw 咩偶像就有咩粉絲

千億派完都無成績
另派合唱remix今年多的是
所以問題係邊 ?
同埋兩首成績都好過AK,又唔需要咁擔心喎 ...
lmml4 發表於 2020-9-10 19:32
依家嘅問題係mirror嘅AP係share嘅
多派一首歌形同降低其他成員嘅solo嘅AP
姜濤首新歌啱啱出一個禮拜 佢哋又派歌
大家覺得對姜濤有少少唔尊重
同埋好多人都希望佢哋攞新人獎
依家最高AP仲差對手幾十次AP先攞到新人金
第二高好似都差唔少次AP先攞到獎
年尾雖然話有第三plug 但係未必真係出到
因為呢啲原因大家先會嬲成咁

姜濤首新歌啱啱出一個禮拜 佢哋又 ...
Swamp 發表於 2020-9-10 20:00

其實903如果上蝸牛合唱版,AK D ap得一半

好驚38週迴光落榜
到依家淨播咗一次

好驚38週迴光落榜
到依家淨播咗一次
Swamp 發表於 2020-9-10 20:06

我覺得今wk會播<10次
我希望迴光繼續上

我覺得今wk會播
michael344 發表於 2020-9-10 20:17

今日都未出現第二次,令人有點擔心。

姜濤首新歌啱啱出一個禮拜 佢哋又 ...
Swamp 發表於 2020-9-10 20:00

呢個係重點
其實AK 播幾多真係唔關其他fans事,問題係花姐嘅派歌策略會令fans同fans之間爭吵不斷

呢個係重點
其實AK 播幾多真係唔關其他fans事,問題係花姐嘅派歌策略會令fans同fans之間爭吵不斷 ...
samxdxd 發表於 2020-9-10 20:43

下年出歌安排更加複雜
一年起碼20+首歌

迴光如果咁快落榜真係好可惜,只怪分薄晒ap

我覺得今wk會播
michael344 發表於 2020-9-10 20:17

真,AP分薄到呢...
第二次都未出現好擔心
之前迴光有機top3,而家亂了

真,AP分薄到呢...
第二次都未出現好擔心
之前迴光有機top3,而家亂了
hiyoudunnome 發表於 2020-9-10 22:27

出現咗啦
今個禮拜應該會壓ap

出現咗啦
今個禮拜應該會壓ap
michael344 發表於 2020-9-10 22:44

播2次都唔係好穩,希望唔好落榜

回復 1# kevinlai1621

可唔可以Ban #284賣廣告哥條友

播2次都唔係好穩,希望唔好落榜
kakako 發表於 2020-9-10 23:00

唔好落啊!!!
如果今個禮拜大概播6次,有冇機會留到?
好危

唔好落啊!!!
如果今個禮拜大概播6次,有冇機會留到?
好危
hiyoudunnome 發表於 2020-9-10 23:48

依加先星期四咋wor,仲有五日半時間
播6次應該穩嘅⋯

依加先星期四咋wor,仲有五日半時間
播6次應該穩嘅⋯
michael344 發表於 2020-9-10 23:53

唔知嫁mirror太多歌!
通常迴光都播幾多下,但呢個星期就唔係咁理想...
好似尋晚播咗一次

好似尋晚播咗一次 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-11 08:01

今個星期轉咗谷蝸牛
所以唔夠quota播迴光啦

好似尋晚播咗一次 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-11 08:01

係三星期都播1X次
可wk播<10次好正常姐
好少見3個星期都排top10嘅歌會立即落榜

係三星期都播1X次
可wk播<10次好正常姐
好少見3個星期都排top10嘅歌會立即落榜 ...
michael344 發表於 2020-9-11 08:50

應該會留多陣
頭三唔知有冇但係希望谷多排先落啦

4次,希望穩守1x位

4次,希望穩守1x位
samxdxd 發表於 2020-9-11 13:06

5次啦,可能有top10

5次啦,可能有top10
michael344 發表於 2020-9-11 15:48

不過如果後半wk冇咩播都未必
希望留多一排啦

回復 293# michael344

6次
Love Hong kong

回復  michael344

6次
Hoitungtang 發表於 2020-9-11 19:33

JER加油,向超過ROOT進發

回復  michael344

6次
Hoitungtang 發表於 2020-9-11 19:33

原本仲以為落榜,點知又上高位,證明Jer真係勁受903 DJ 愛戴

原本仲以為落榜,點知又上高位,證明Jer真係勁受903 DJ 愛戴
samxdxd 發表於 2020-9-12 00:50

實力派一定可以留耐啲!
希望未來幾日+wk dj繼續支持~

我鍾意水刑物語多點

迴光繼續上唔到RTHK

柳應903第五!
希望陸續有嚟,上埋其他榜!