返回列表 發帖
我宣佈柳應廷係CM既人氣已經勁過李幸兒
一個月內已經傾到7版

琴晚live開頭果段迴光鋼琴純音樂好 ...
cymusic 發表於 2020-9-13 10:28

我宣佈柳應廷係CM人氣最強歌手
十頁

我宣佈柳應廷係CM人氣最強歌手
十頁
samxdxd 發表於 2020-9-22 22:21

我柳真厲害

如果副歌真假音轉換位再唱好啲就好

相信會越戰越強!知道佢好用心做每一首歌
hiyoudontknowme

希望冇冠軍都有死位
on07111 發表於 2020-9-22 21:41

照睇今wk會有一定嘅名次
但冠軍難啲 雖然想迴光至少有一台冠

柳兒唔好落榜

希望首歌堅強地撐住
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

開齋 撐住呀

愛柳

評分人數

頂住啊 等多一排應該可以上到死位
你得㗎柳!

其實迴光真係值得多D noise
雖然個人都鍾意水刑多D但迴光係越聽越順,live又正,同埋喺宜家嘅香港聽真係有另一番體會...
長埋在我心我的你不會變。

迴光今wk播得嘅次數真係少左
希望留到喺榜啦...
不過播一次得一次,當宣傳到好啦

迴光今wk播得嘅次數真係少左
希望留到喺榜啦...
不過播一次得一次,當宣傳到好啦 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-24 15:47

希望每日最少一次,重keep到喺榜度

希望每日最少一次,重keep到喺榜度
kakako 發表於 2020-9-24 16:43

迴光起碼值第二∕三死位

迴光起碼值第二∕三死位
michael344 發表於 2020-9-24 17:12

值十大

第一次聽覺得迴光差過水刑幾皮
聽咗137次之後就覺得同水刑一樣咁高level
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

竟然去到第10頁

首歌真係百聽不厭,本周十大之選

走勢好似唔樂觀,希望有11-15位

之前播得比較密,而今日播一次
有機落榜...但係希望有奇蹟啦

信 柳兒,首歌邊會咁快 Falling

牙柳今晚應該係錄歌?AL 都應該係今日錄
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

牙柳今晚應該係錄歌?AL 都應該係今日錄
星勤 發表於 2020-9-25 01:25

Yes

信 柳兒,首歌邊會咁快 Falling
on07111 發表於 2020-9-24 21:45

最好播到下一首歌出為止

Jer聲線幾特別 5分

會唔會出個吳林峯合唱版

最好播到下一首歌出為止
michael344 發表於 2020-9-25 10:11

支持Plug接plug

估唔到佢會喺度大受歡迎

prefer上一plug水刑物語, 有無人找到四個台灣人個水刑物語demo

prefer上一plug水刑物語, 有無人找到四個台灣人個水刑物語demo
boy4dudes 發表於 2020-9-25 23:12

好似無公開發表過?
在這畢生不滅 無極的狀態

估唔到佢會喺度大受歡迎
on07111 發表於 2020-9-25 23:07

CM最男confirmed?
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

第一次聽覺得迴光差過水刑幾皮
聽咗137次之後就覺得同水刑一樣咁高level  ...
cymusic 發表於 2020-9-24 18:58

有同感
仲要聽極都唔厭
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

CM最男confirmed?
steven 發表於 2020-9-26 09:55

入左第三季CM會員投票先?
上兩季係cymusic力推之下都飲恨,睇今季點

有同感
仲要聽極都唔厭
steven 發表於 2020-9-26 09:56
好歌既特質就係令人覺得好迴腸蕩氣
入左第三季CM會員投票先?
上兩季係cymusic力推之下都飲恨,睇今季點
on07111 發表於 2020-9-26 09:58
第二plug開始多咗好多柳柳粉加入 要靠佢地接力啦
預早提提大家 共和季選係普通會員都可以投架
記得投埋柳鍾意既歌手 i.e. 許廷鏗 陳健安 林二汶 林X謙
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

第二plug開始多咗好多柳柳粉加入 要靠佢地接力啦   ...
cymusic 發表於 2020-9-26 10:09

知道!我都係聽左迴光先完全識佢~
希望之後越來越多人欣賞佢啦
btw 903 第六!

rthk真係唔上迴光

新城都落... 一台頭三都冇啊

第二plug開始多咗好多柳柳粉加入 要靠佢地接力啦   ...
cymusic 發表於 2020-9-26 10:09

有保留,水形物語嗰時五分有86個,一分得八個;但而家回光物語五分跌到得65個,一分就有成二十一個

有保留,水形物語嗰時五分有86個,一分得八個;但而家回光物語五分跌到得65個,一分就有成二十一個{:1_11: ...
on07111 發表於 2020-9-26 22:07

我諗好多ak Ian fans都加入咗cm

有保留,水形物語嗰時五分有86個,一分得八個;但而家回光物語五分跌到得65個,一分就有成二十一個{:1_11: ...

因為分化L網軍全面進場,咪多咗1分

其實呢首歌投一分嗰d真係玩野
當然我明人人喜好唔好

柳個live講故事搞到我都喊埋一份

歌單
1. 失落沙洲 (10:56)
2. 聽海 (20:32)
3. 掉進海的眼淚 (27:47)
4. 深藍 (37:37)
5. 崖上的波兒 (46:20)
6. Baby Shark (48:01)
7. 鯨落 (51:19)
在這畢生不滅 無極的狀態

歌單
1. 失落沙洲 ()
2. 聽海 ()
3. 掉進海的眼淚 ()
4. 深藍 ()
5. 崖上的波兒 ()
6. Baby Shark ()
7.  ...
losyes 發表於 2020-9-27 02:47

聽海好正

回復 493# losyes
個live真心好正 又感動又得意

季選投 24. 柳應廷 - 迴光物語!!!!!

季選投 24. 柳應廷 - 迴光物語!!!!!
samxdxd 發表於 2020-9-27 14:05

見到上兩季都爭少少有頭五,希望今次有頭五

五首投哂Jer,All in 柳兒

五首投哂Jer,All in 柳兒
on07111 發表於 2020-9-27 15:02

Lol 5首都投柳會否比人DQ

Lol 5首都投柳會否比人DQ
samxdxd 發表於 2020-9-27 17:52