返回列表 發帖
其實一切都未塵埃落定嘅,或者al ak第三首有好大突破呢,雖然我係柳柳粉啦,好想佢攞到新人,但係都唔想俾 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-8-28 08:59

都係呀,有獎當然好,但仲有第三plug, 太多未知數,唔好俾太大壓力佢,反正就算無獎, 而家佢走勢都贏左口碑,外人會鄧佢唔抵,唔係覺得佢唔值拎獎

我覺得係後製既問題
因爲連而婆同Ian合唱條片都係聲畫唔同步  
同埋如果蝸牛係咪咀既話就唔使降key ...
cymusic 發表於 2020-8-28 09:03

Live 都可以後期執返d音嘅  
    期待星期日聽Jer唱

話說三位係咪差jer未開live ?

回復 103# lmml4

係呀 但係今個星期日到佢啦
Love Hong kong

5分!

上一首水刑物語太正,所以都有擔心今次迴光會唔會被比下去。不過聽第一次已經有感動到,尤其是最後一段,完全無失望!

Btw 好似無人post過原本小克想填既版本 (from https://www.instagram.com/p/CDyz ... ce=ig_web_copy_link)

個bridge本來係咁:
「茫茫宇宙 沒有光
遙遙盼望 它破滅 成全美好」

然後同監製溝通上出現誤會,出街變成咁:
「遙遙盼望 沒有光
茫茫宇宙 它破滅 成全美好」

回復  lmml4
   係呀 但係今個星期日到佢啦
Hoitungtang 發表於 2020-8-28 12:53

2000-2100 music live @mirror yt
2130-2230 chill club @viutv
多多支持

5分!

上一首水刑物語太正,所以都有擔心今次迴光會唔會被比下去。不過聽第一次已經有感動到,尤其是最後 ...
losyes 發表於 2020-8-29 01:48

有睇,覺得錯有錯著,出街版本嘅意思更有趣~
原版嘅 遙遙盼望 它破滅 感覺比較被動希望宇宙破滅
出街版本將遙遙盼望放落我哋望住前路覺得冇希望嘅情景
然後好似叫我哋自己打爛個宇宙,自己成為光,力量更加強

雖然係有少少語法問題,但錯不可對嗎,對不可錯嗎

有睇,覺得錯有錯著,出街版本嘅意思更有趣~
原版嘅 遙遙盼望 它破滅 感覺比較被動希望宇宙破滅
出街 ...
ka_sakura 發表於 2020-8-29 02:45

同意錯有錯著, 2個版本各有意義

同意錯有錯著, 2個版本各有意義
losyes 發表於 2020-8-29 03:17

所以都求柳出unplugged ver

恭喜柳應廷空降今星期第7位

回復 110# samxdxd
希望陸續有嚟!呢個人真係值得更多!
迴光真係超mm7超好聽
hiyoudontknowme

期待聽晚8點youtube live, 9點半chill club

柳又上榜新城第18位

求unplugged version

足本重溫 Jer 柳應廷《迴光物語》Music Live 音樂會
KKBOX: https://www.facebook.com/191473504869/videos/2817582278343376
MOOV: https://www.facebook.com/watch/?v=2817493538352250&extid=QWIHwomSe47KzkTJ

足本重溫 Jer 柳應廷《迴光物語》Music Live 音樂會
KKBOX:
MOOV:
losyes 發表於 2020-8-31 07:23

聽100次都唔夠喉,Live好過CD版

JER 個 LIVE係最好聽
希望 jer 今plug 上到903冠軍

JER 個 LIVE係最好聽
希望 jer 今plug 上到903冠軍
mic9090 發表於 2020-8-31 19:12

相信牙柳!佢一定得㗎尋晚live接近完美!
好感動好感人!

回復 115# losyes

好彩柳冇乜haters 睇live都睇得開心啲
    不過水刑同迴光live都好好聽 好震撼

回復  losyes

好彩柳冇乜haters 睇live都睇得開心啲
    不過水刑同迴光live都好好聽 好震撼 ...
Hoitungtang 發表於 2020-8-31 21:05

之前睇ak哥次真係冇眼睇…分化撚果然唔係浪得虛名

迴光物語 高質live @06:15

mirror chill club ignited 係唔係播之前新歌推介?

mirror chill club ignited 係唔係播之前新歌推介?
michael344 發表於 2020-9-1 16:49

係呀

losyes 發表於 2020-9-1 14:42

唱得好
不過唔知係咪因為太緊張 全程合埋眼唱 要練下啲表情

唱得好
哈嘿呵 發表於 2020-9-1 17:41

始終都算係柳人生第一次concert
緊張係難免的~
但係我地相信佢會努力改進
而live佢唱得好好,對新人來講超晒班!

唱得好
哈嘿呵 發表於 2020-9-1 17:41

我見Chill Club佢都係全程合埋眼唱 令到好似冇咩點同觀眾交流

始終都算係柳人生第一次concert
緊張係難免的~
但係我地相信佢會努力改進
而live佢唱得好好,對新人來講超 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-1 18:05

佢星期日live令人眼前一亮,live幾穩陣   同埋同edan對話哥part都幾搞笑

我見Chill Club佢都係全程合埋眼唱 令到好似冇咩點同觀眾交流
michael344 發表於 2020-9-1 18:12

我係講緊chill club呀
不過除咗表情麻麻 唱live都冇咩大問題
新人嚟講算唔錯了

losyes 發表於 2020-9-1 14:42

真係勁好聽 搞到好期待下Plug

我係講緊chill club呀
不過除咗表情麻麻 唱live都冇咩大問題
新人嚟講算唔錯了 ...
哈嘿呵 發表於 2020-9-1 21:28

chill club同music live都係咁
其實佢一直唱歌個樣都好肉緊同會慣性合埋眼
始終緊張同埋慣咗合埋眼投入首歌培養感情
呢點係要好好練習,台下嘅人都想望到你對眼同你交流
但柳柳live真係好好好好好聽

chill club同music live都係咁
其實佢一直唱歌個樣都好肉緊同會慣性合埋眼
始終緊張同埋慣咗 ...
ka_sakura 發表於 2020-9-2 01:18

真 幫到投入感情當然好
但係同觀眾缺乏交流都係唔得㗎~
同埋好想讚下柳,佢唱歌嗰種感情同感染力好強
music live好正
加油啊睇好你!

今日903又播咗三次,睇嚟真係攞硬新人金

samxdxd 發表於 2020-9-3 18:28

依家好似同root大概差50次播放

不過依家睇嚟應該仲會留榜至少兩個禮拜

同埋佢仲有第三首歌 有希望

真係希望佢今年攞新人金

咁又唔好太老定
新人金前提係root唔再派歌加第三plug成績都唔錯
希望柳兒可以喺個榜留耐少少啦

希望可以播多幾個禮拜, he deserves it

評分人數

希望今個禮拜唔好去到死位,播多幾個禮拜先落榜啦

回復 132# samxdxd
想知依家有機會拎叱咤新人獎三甲有邊幾個?
(Sor除左jer冇乜留意開

回復  samxdxd
想知依家有機會拎叱咤新人獎三甲有邊幾個?
(Sor除左jer冇乜留意開 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-3 19:47

Sony 新人 Michael C
仲有一隊叫 root 根

希望今個禮拜唔好去到死位,播多幾個禮拜先落榜啦
michael344 發表於 2020-9-3 19:32

真 唔求過高嘅位置
只求留多幾個禮拜,播放率多啲就足夠啦
不過有啲新人金前途唔太好
最後一句 我地相信牙柳!佢得㗎~

希望下星期姜上但唔好減左柳啦

Sony 新人 Michael C
仲有一隊叫 root 根
samxdxd 發表於 2020-9-3 19:54

AnsonLo都有機

戴帽同好

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

真 唔求過高嘅位置
只求留多幾個禮拜,播放率多啲就足夠啦
不過有啲新人金前途唔太好
最後一句 我地相信牙 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-3 21:11

呢個真
不過想佢攞金其實唔係在意個名次
而係想多d人會有機會認識佢既歌
同埋Viutv無藉口下年唔繼續俾佢出solo

呢個真
不過想佢攞金其實唔係在意個名次
而係想多d人會有機會認識佢既歌
同埋Viutv無藉口下年唔繼續俾 ...
losyes 發表於 2020-9-4 00:29

阿jer今年成績咁好下年唔會無solo呀嘛...

fish3333 發表於 2020-9-4 00:33

正常黎講唔會無,但電視台高層諗咩我地唔會明
如果加埋Edan Jeremy = 7個人solo (每人2-3首歌)+ 1-2首團歌 = 下年Mirror系可能高達23首歌 = 差不多每個月要派2首歌

fish3333 發表於 2020-9-4 00:33

咩都有可能... 就算新人金如果高層唔鍾意嘅就gg
但係如果冇solo只會令佢才華浪費...
同埋Viu下年出solo係有edan(/jeremy),未必handle到柳
始終人氣都係一個考慮因素........

想請教下大家請問點先可以喺903攞冠軍歌/頭三
除左播放率有冇其她因素㗎?

想請教下大家請問點先可以喺903攞冠軍歌/頭三
除左播放率有冇其她因素㗎? ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-4 07:31
同Rita熟都有機會 (好似係)
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

咩都有可能... 就算新人金如果高層唔鍾意嘅就gg
但係如果冇solo只會令佢才華浪費...
同埋Viu下年出solo係 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-4 07:28

下年edan jeremy唔會唔又一齊同日出歌

下年edan jeremy唔會唔又一齊同日出歌
michael344 發表於 2020-9-4 10:39

小組歌呱
我估錯這個世界得到教訓