返回列表 發帖
CM人氣高,但youtube view仍然低過其他成員好多
kakako 發表於 2020-9-14 20:33

其實團歌view數可值得參考,我唔覺得fans會幫團歌買view

嘩迴光真係去到第8頁 人氣真心高

柳柳粉 係咪唔用spotify
牙柳d streaming數好低

柳柳粉 係咪唔用spotify
牙柳d streaming數好低
hehehaha 發表於 2020-9-14 21:05

冇課spotify
kkbox moov joox都有loop!!!
btw呢種曲風唔係好大路,所以一定有所差落~
但係好欣賞柳應廷兩plug嘅獨特個性
hiyoudontknowme

冇課spotify
kkbox moov joox都有loop!!!
btw呢種曲風唔係好大路,所以一定有所差落~
但係好欣賞 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-14 21:23

我用spotify
可能迴光冇入到啲playlist,街外人少loop

柳錄緊第三首歌啦!

柳錄緊第三首歌啦!
Swamp 發表於 2020-9-14 22:10

緊張緊張
但係希望柳唔好咁大壓力!相信佢~

希望今次唔好再三首新歌一齊出

irenetso_star 發表於 2020-9-14 23:54

講左會係啦
好似話11月頭出

8版,jer喺cm討論度好高......

8版,jer喺cm討論度好高......
hhsssssffff 發表於 2020-9-15 00:05

仲勁過煎煎同早早

講左會係啦
好似話11月頭出
hehehaha 發表於 2020-9-15 00:01

希望係3個一齊出啦

irenetso_star 發表於 2020-9-14 23:54

如果jer anson lo出先會俾fokwing鬧垃圾

如果jer anson lo出先會俾fokwing鬧垃圾
michael344 發表於 2020-9-15 10:31

應該就係三個一齊出...
年尾喇加油啊!最後衝刺

話說今週大概會喺咩位置...
喺903有冇機撐到頭三?

話說今週大概會喺咩位置...
喺903有冇機撐到頭三?
hiyoudunnome 發表於 2020-9-15 16:49

目前ap上到前十
但都係要等星期六報榜先知

呢兩日AP壓得好勁,希望保到頭十

呢兩日AP壓得好勁,希望保到頭十
samxdxd 發表於 2020-9-15 18:48

冇top10唔緊要啦,最重要係w39要keep住播

冇top10唔緊要啦,最重要係w39要keep住播
michael344 發表於 2020-9-15 19:04

希望w39都上到榜,聽日就知啦

kakako 發表於 2020-9-15 19:35

驚啊...呢排好多好歌
剩係MIRROR都唔只迴光
加油加油!

好欣賞佢低調做人高調做音樂
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

kakako 發表於 2020-9-15 19:35

下星期如果蝸牛落榜 Jer會唔會俾人鬧佢搶fo

on07111 發表於 2020-9-15 20:26

呢種態度喺樂壇其實罕見,因為競爭好大
佢雖然音樂上有一定嘅高調,但做人唔搶focus
好欣賞and keep it up!!

rickychan0809 發表於 2020-9-15 20:52

如果D好乖嘅生粉無理取鬧
我會好開心,因為又會多左haters

rickychan0809 發表於 2020-9-15 20:52

咁就要睇吓果皮姐會唔會又出擊
不過是但啦 no one care 分化L啲Fans做乜,柳專心做好音樂,自然有好多人會欣賞

就算點都唔緊要!!!
最重要係牙柳做好自己就已經足夠~
大家都知佢每一plug都放好多心機嫁!

on07111 發表於 2020-9-15 20:26

無錯!仲要每次都虛心感謝幫忙過佢既單位!
所以大家都係focus 返佢既音樂
其他人做乜講乜控制唔到
大家好似佢咁低調做人高調支持佢就夠!

當然自己私心超想jer拎新人金
但就算冇都唔緊要
我覺得現在最重要係做好自己想做嘅音樂
將音樂推廣俾全香港人
這才是一個音樂人

鬧佢嘅話喺非生粉嘅眼裡真係好肉酸
佢哋上一單野仲未結束

點都希望有新人獎,因為新人機會真係得一次,同時佢又真係好值得鼓勵

點都希望有新人獎,因為新人機會真係得一次,同時佢又真係好值得鼓勵 ...
on07111 發表於 2020-9-15 22:06

真,就算銀銅我都好感恩
得一次而佢係值得,點可以冇㗎!!!

迴光903撐住啊!wk39希望繼續播
唔好落啊!

jer今WK第一次

今日好似兩次?希望留耐d

播得一次係一次,最重要係可以比多d人聽到呢首好歌

希望快啲上到rthk啦!!!

回復 371# on07111

同意,真係幾欣賞佢呢種態度,作風低調靠音樂catch到人,尤其佢原本喺鏡入面真係唔太起眼(sorry鏡粉可能我唔多留意),但到solo聽得出佢對音樂好有諗法,有一鳴驚人feel
係咪錄咗3rd plug喇佢? 期待...

原來60個5分都無
但討論有8版

原來60個5分都無
但討論有8版
hehehaha 發表於 2020-9-17 18:06

新人post一般討論性比較強
感覺唔少CM人可能無聽呢首歌,都感恩佢地無亂投

新人post一般討論性比較強
感覺唔少CM人可能無聽呢首歌,都感恩佢地無亂投 ...
on07111 發表於 2020-9-17 18:18

希望多啲愛迴光嘅朋友,同埋愛柳嘅朋友,可以喺#1投個5分

26版
柳柳真係好正

柳柳首歌好好聽,播到停唔到!

蝸牛做咩仲播得咁勁,花蛆唔係真係想谷佢新人金呀?

快啲谷柳

蝸牛做咩仲播得咁勁,花蛆唔係真係想谷佢新人金呀?

快啲谷柳
samxdxd 發表於 2020-9-19 10:47

如果花姐有本事谷新人金, 你覺得上年Ian會無獎嗎?

柳做好自己就可以了, 無需要太執著某一首歌播多定播少

如果花姐有本事谷新人金, 你覺得上年Ian會無獎嗎?

柳做好自己就可以了, 無需要太執著某一首歌播 ...
losyes 發表於 2020-9-19 11:09

你搞清楚先,上年英皇有新人谷,又有訓喺度都贏嘅林家謙,花姐已經調咗陳凱詠AP幫姜B fight咗個新人銅返嚟,我都覺得算係咁
今年完全0競爭對手,新人花蛆鐘意點谷就點谷

希望好似當年許廷鏗林欣彤鄭欣宜咁,三個都有新人獎拎

迴光應該上唔到RTHK啦,等咗咁耐都冇

希望好似當年許廷鏗林欣彤鄭欣宜咁,三個都有新人獎拎
keung_1234 發表於 2020-9-19 11:55

覺得冇可能root有140+wor

迴光應該上唔到RTHK啦,等咗咁耐都冇
kakako 發表於 2020-9-19 12:31

rthk垃圾榜尼,仲衰過997btw jer 903 no.4

rthk垃圾榜尼,仲衰過997btw jer 903 no.4
michael344 發表於 2020-9-19 12:33

呢幾日冇乜播jer,希望唔好咁快落榜