返回列表 發帖
AL會唔會可以攞埋新人獎
同埋好驚柳next plug...驚會失望
始終兩plugs令人超大期望
hiyoudontknowme

回復  irenetso_star

想知大概差幾多
    Plug多人地1.5首歌都仲係唔夠人爭 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 12:06

如果咁樣攞新人,大家會鄧柳al唔抵
MIRROR係一個團,唔可以太偏心
有啲嘢唔係硬捧就得

真係好希望柳有新人金

回復 202# hiyoudunnome
依家姜糖都係花姐ig發緊癲
其實唔係好明點解要plug合唱版
如果錄完音po上ak yt咪算囉 又可以滿足到啲ianson粉
又唔會咁唔公平 (不如都出首burn out 迴光合唱版啦
仲要孤獨病都係plug左一個禮拜
依家又要讓多個位俾隻二人蝸牛上榜
真係心痛我柳 al 同姜b
到底花姐嗰whole picture係點
Love Hong kong

回復  irenetso_star

想知大概差幾多
    Plug多人地1.5首歌都仲係唔夠人爭 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 12:06

點解viu可以咁唔公平

回復  hiyoudunnome
到底花姐嗰whole picture係點
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 12:38

我覺得係想用 MIRROR 轟炸樂壇

先唔好理 airplay
而家接近個個星期都有 MIRROR 團歌或者單飛歌上榜
甚至 20 個位有唔只一首佢地嘅歌上榜
呢件事星夢從來做唔到
所以我一直覺得呢個就係 Viu 果邊想要嘅 picture
佢地想要嘅係市場佔有率

響呢個方向睇,其實暫時算係幾成功
亦可以了解佢地用歌海政策做法嘅原因
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

甚至 ...
星勤 發表於 2020-9-9 12:57

諗起都打冷震,好勁
12個出solo+團歌霸左大半個榜單

如果錄完音po上ak yt咪算 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 12:38

心疼其他”不起眼”但有solo嗰啲
孤獨病啱啱出
谷都未谷完就出合唱,仲plug
我唔係介意柳plug有冇第二版本
唔尊重al jer姜

甚至 ...
星勤 發表於 2020-9-9 12:57

同埋某幾個嘅fans係特別落力加課金,會瘋狂威迫(ig dm+送禮) 啲DJ播佢嘅歌,咁又算唔算係一種好事呢

如果咁樣攞新人,大家會鄧柳al唔抵
MIRROR係一個團,唔可以太偏心
有啲嘢唔係硬捧就得

真係好希望柳 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 12:31

相信903會見到邊個有真實力,邊個冇

好大機會要:)))要捧人攞新人獎
但係咁樣唔公平
大家覺得迴光903今week去到盡頭未...會唔會要落榜 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 10:55

擺明就係鋪路俾ak攞新人獎啦,ak一出道就講明好恨攞新人獎啦,花姐幫他圓夢咯...   如果同樣係plug咁多歌, 我柳&AL輸,真係無怨,但係輸數量+外援,外援仲要係花姐的最愛,其他人點夠玩啊...

新人獎得一次咋,可以公平d嗎?!
我就是我!

擺明就係鋪路俾ak攞新人獎啦,ak一出道就講明好恨攞新人獎啦,花姐幫他圓夢咯...   如果同樣係plug咁 ...
okadav6 發表於 2020-9-9 13:14

放心,jer一定有,冇實俾人鬧爆。可能最後犠牲ROOT或者AL讓俾AK

同埋某幾個嘅fans係特別落力加課金,會瘋狂威迫(ig dm+送禮) 啲DJ播佢嘅歌,咁又算唔算係一種好事呢 ...
samxdxd 發表於 2020-9-9 13:12

呢個唔到公司控制

又調轉諗
其實好多唱片公司都想自己旗下歌手嘅 fans 有呢種動員力同財力
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

如果錄完音po上ak yt咪算 ...

如果plug合唱版,咁當初BMG都要plug啦果然係契仔

諗起都打冷震,好勁
12個出solo+團歌霸左大半個榜單
Thomas 發表於 2020-9-9 12:59

可以出埋合唱歌,20個位全部都係MIRROR

花姐,可唔可以睇下事實
我好受柳當然想佢攞新人獎
為咗Ak嘅夢,值得犧牲mirror嗰獎?

擺明就係鋪路俾ak攞新人獎啦,ak一出道就講明好恨攞新人獎啦,花姐幫他圓夢咯...   如果同樣係plug咁 ...
okadav6 發表於 2020-9-9 13:14

如果咁plug...新人獎有機會要轉人

新人獎
論唱歌實力柳媲美其他
論跳唱al完勝

花姐,可唔可以睇下事實
我好受柳當然想佢攞
但係為咗Ak所謂嘅 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 13:29

合唱版要播80次先追到

放心,jer一定有,冇實俾人鬧爆。可能最後犠牲ROOT或者AL讓俾AK
michael344 發表於 2020-9-9 13:20

俾人鬧爆都唔係第一次啦,你覺得花姐介意咩?3個新人獎,903有冇咁大方俾2個位mirror啊?如果冇,好明顯係鋪路新人獎俾AK啦!AK已經預告下一首solo係10月啦,我柳都唔知道幾時,如果係11-12月點算,我柳點夠人爭!?唯有就係希望迴光可以留耐d啦
我就是我!

如果plug合唱版,咁當初BMG都要plug啦果然係契仔
michael344 發表於 2020-9-9 13:22

如果上年BMG有plug,今年AL就可能冇得玩新人

好聽

評分人數

• CunninG

俾人鬧爆都唔係第一次啦,你覺得花姐介意咩?3個新人獎,903有冇咁大方俾2個位mirror啊?如果冇,好 ...
okadav6 發表於 2020-9-9 13:38

咁又唔會...
生力軍真係得一個鏡仔拎嘅
ak plug多2首都無可能拎到
AP爭幾條街

俾人鬧爆都唔係第一次啦,你覺得花姐介意咩?3個新人獎,903有冇咁大方俾2個位mirror啊?如果冇,好 ...

今個星期播ignited
唔知道有冇咁多quota比迴光

唔想俾壓力柳
但係第三plug唔好失準曲風啱大家就好了。

合唱版要播80次先追到
fish3333 發表於 2020-9-9 13:38

可能一直到係上原唱版,到臨落榜前1wk先上合唱版

今個星期播ignited
唔知道有冇咁多quota比迴光
kakako 發表於 2020-9-9 13:52

迴光應該今wk可能1X位
仲有quota要俾蝸牛Burn Out孤獨病

講下自己想法啦
追咗柳好幾個月,眼見佢嘅進步同兩plugs成績咁好當然開心
知道佢真心好鍾意唱歌,唔係得個講字
唱歌嘅感染力真係無人所及

迴光mv下面有個cmt
話想喺1.1見到柳攞新人金
柳話係發過夢嘅場面
我唔想呢樣嘢活在夢裏,我知道佢有實力

但係如果係咁唔公平,想plug多首嚟造粒新人
呢種做法只會引啲黑粉出嚟

講下自己想法啦
知道佢真心好鍾意唱歌,唔係得個 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 13:59

我係水刑物語之後開始鍾意柳柳,再關注mirror
一直見到AK俾人叫分化L,我都唔係幾覺得
但係最近幾個禮拜佢嘅行為令我開始覺得佢真係分化L
仲有AK一直話好想拎新人獎
到最後就算拎左,但人哋只會覺得你冇實力
最後係得不償失,花姐真係要考慮清楚

回復 225# michael344

鯨落終於閉目浸左下去?

回復  michael344

鯨落終於閉目浸左下去?
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:08

今個星期六903專業推介會落榜

michael344 發表於 2020-9-9 13:20

其實今年有冇可能分番男女組合?

可以出埋合唱歌,20個位全部都係MIRROR
michael344 發表於 2020-9-9 13:23

諗起都驚

我係水刑物語之後開始鍾意柳柳,再關注mirror
一直見到AK俾人叫分化L,我都唔係幾覺得
但係最近幾個禮拜 ...
michael344 發表於 2020-9-9 14:08

只能講老粉都係有理智,真心唔係隨便叫他分化L
我就是我!

回復 230# Thomas
我覺得冇可能。如果要分,男歌手只有一個人可以攞獎,咁ak/jer/al三人只能活一人。如果按現時金銀銅模式,jer AL應該可以攞獎

回復  michael344

鯨落終於閉目浸左下去?
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:08

隔離壇有人話會出合唱版

隔離壇有人話會出合唱版
samxdxd 發表於 2020-9-9 14:20

不如出同mirror其他11人各一個版本
Dance ver Soft ver Acoustic ver

不如出同mirror其他11人各一個版本
Dance ver Soft ver Acoustic ver
michael344 發表於 2020-9-9 14:24

其實有少少想聽Jer同姜B合唱孤獨病

回復 233# samxdxd

鯨落合唱版?!

講下自己想法啦
知道佢真心好鍾意唱歌,唔係得個 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 13:59

我諗我1月1號睇到柳上台已經想喊,呢5年嚟難得實力人氣兼備的新人

回復  samxdxd

鯨落合唱版?!
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:27

見隔離壇同埋AK IAN啲Fans都係咁傳

samxdxd 發表於 2020-9-9 14:28

咪再派台響ak youtube channel出片好啦

回復 238# samxdxd

咪再派台 響ak youtube channel出片好啦
michael344 發表於 2020-9-9 14:31

希望花姐睇到呢4隻字,同埋比返多啲資源比 Jer AL KeungTo

回復 238# samxdxd

評分人數

希望花姐睇到呢4隻字,同埋比返多啲資源比 Jer AL KeungTo
samxdxd 發表於 2020-9-9 14:35

雖然唔係姜糖,但覺得姜仔好慘 首歌出咗1wk,宣傳又不足就派蝸牛合唱派

回復  samxdxd

同埋真係唔係好明點解佢哋可以一齊出合唱版 仲要plug埋
    你話蝸牛係ian作曲 想比 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:36

你DM花姐問吓

samxdxd 發表於 2020-9-9 14:28

要唔要出埋ianson之正式開始+諾貝爾+2期大樓的合唱版啊,咁樣應該可以幫ak刷到生力軍金獎啦
我就是我!

要唔要出埋ianson之正式開始+諾貝爾+2期大樓的合唱版啊,咁樣應該可以幫ak刷到生力軍金獎啦 ...
okadav6 發表於 2020-9-9 14:44

ak好鍾意正式開始
如果又plug新人金一定係你

我諗我1月1號睇到柳上台已經想喊,呢5年嚟難得實力人氣兼備的新人
samxdxd 發表於 2020-9-9 14:27

諗番佢經歷過嘅嘢好心痛
如果真係攞到一定會淚崩
呢粒仔真係值得更多...所以先咁緊張新人獎

依首同水刑調轉 越聽越好
BTW有冇故仔聽點解AK叫分化L?

依首同水刑調轉 越聽越好
BTW有冇故仔聽點解AK叫分化L?
edwardngwy 發表於 2020-9-9 15:11

造星2 踩edan
AL 事件 story 抽水

Team AK 好煩

契仔,分化L真係唔係浪得虛名架