返回列表 發帖
永愛柳兒 5分

佢真係抵新人金 水刑同迴光新人黎講算係超班
Swamp 發表於 2020-8-23 23:02

希望一月一有得睇佢現場唱!

未投到票 但係我心目中絕對五分!!愛柳!!
hei041212 發表於 2020-8-23 23:00

多啲喺度討論柳應廷 到70分就可以投票
話時話點解每次柳啲曲都咁正,我覺得可以自成一個 “柳派”,呢首迴光一聽就知係100%適合柳嘅歌

作為Mirror嘅main vocal,今次演繹都幾令人失望
Crooks 發表於 2020-8-24 06:36

想知邊個位失望,願聞其詳
應該係呢三年新人入面唱得最好嘅一個

回復 37# Crooks

我明你想講乜,即係以下紅字咗幾隻字,好似有點「好唔利落嘅感覺」,我第一次聽都覺得有點油膩
我被遺落 在寬廣的 銀河

面前繁 多不勝數Wow

卻沒半顆 樂於照去路

到底 尋遍線 那預告

但聽聽下我又覺得幾夾個編曲,如果你唔鍾意呢個腔,可能要等柳唱啲簡單嘅小清新歌再睇下佢表現成點

回復  Crooks
明白你嘅諗法,曾經嘅我都係咁諗
有時佢唔好唱咁多慢歌,好似拖拖拉拉咁,但係可能係歌曲需 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-8-25 11:20

係,作為新人佢已經超曬班,同埋佢嘅聲線係有一種感動人心嘅感覺

下一plug係咪仲要wow叫 ??
lmml4 發表於 2020-8-25 12:37

想知下plug會係咩主題,水,空都唱咗,下首會唔會係陸,整個水陸空三部曲
eg 大地物語,泥土物語

佢同AL我覺得要睇第三首先知道
Swamp 發表於 2020-8-26 21:57

見AK頭兩Plug都咁差,有點期待佢出跳唱歌

回復  Hoitungtang
小心比班生粉圍攻佢哋攻擊力幾強喎
Swamp 發表於 2020-8-27 16:27

物似主人形,AK班fans同個偶像一樣鐘意亂咬人
btw 迴光今個星期播放率仍然唔錯

回復  samxdxd

今日好似播左三次 唔知al同ak嗰兩首咩環境呢
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 19:37

AL已落榜
AK......應該都差唔多要落

全力推Jer上位? 不過呢首歌確係值
3首入面最中意呢首
longdistance 發表於 2020-8-27 21:14

應該係 BurnOut 鯨 蝸 三首都Bam Bam地,得迴光狂播

我覺得Ian啲Fans癲啲好多護主盲粉, 少少批評下都俾人圍攻
rickychan0809 發表於 2020-8-27 22:43

睇啲hellossss盲撐鯨落係早排上facebook ig嘅樂趣

回復  Swamp
應該嬲到傻
嗰陣jer mv少views過ian
啲hellos仲話擺明jer冇實力
Ian一定可以行得好遠 鯨落 ...
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 23:55

好心咪內鬥,身為Jer Fans,其實我都對 ian 唔反感,係對佢啲fans反感

Chill Club 大部分都有執過啲音先播出街
rickychan0809 發表於 2020-8-28 01:06

睇chill club,江生首特登執到好機械人聲

恭喜柳應廷空降今星期第7位

期待聽晚8點youtube live, 9點半chill club

柳又上榜新城第18位

足本重溫 Jer 柳應廷《迴光物語》Music Live 音樂會
KKBOX:
MOOV:
losyes 發表於 2020-8-31 07:23

聽100次都唔夠喉,Live好過CD版

迴光物語 高質live @06:15
losyes 發表於 2020-9-1 14:42

真係勁好聽 搞到好期待下Plug

今日903又播咗三次,睇嚟真係攞硬新人金

回復  samxdxd
想知依家有機會拎叱咤新人獎三甲有邊幾個?
(Sor除左jer冇乜留意開 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-3 19:47

Sony 新人 Michael C
仲有一隊叫 root 根

其實唔明點解,3子Solo坊間最好反應係蝸牛,但CM同網上樂評一致好評迴光,睇嚟香港人仲係停喺鍾意K歌

Jer +2!!!! 愛jer 希望有十大

btw希望迴光903可以頭三 :(...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-5 20:06

頭三應該穩,想冠!

其實一首歌要幾耐先上到全部榜?
見rthk有其他成員solo上咗,但柳呢首就未上...
少留意榜所以唔太清楚 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-6 12:38

再等多一兩個星期,最近太多新歌,個榜塞曬

CM好多柳柳粉
咁都傾到4版
cymusic 發表於 2020-9-6 19:03

睇嚟十版都得

好想呢首同地球來的人一齊拎冠
longdistance 發表於 2020-9-8 15:55

我成日聽迴光,一入副歌就想唱“我們能升空......”

好似唔會plug
如果真係plug嘅話花姐一定會比人鬧爆
Swamp 發表於 2020-9-8 22:01

會plug
真係鄧姜B,Jer 同 AL可憐,宣傳期都未過又plug

我覺得係想用 MIRROR 轟炸樂壇

先唔好理 airplay
而家接近個個星期都有 MIRROR 團歌或者單飛歌上榜
甚至 ...
星勤 發表於 2020-9-9 12:57

同埋某幾個嘅fans係特別落力加課金,會瘋狂威迫(ig dm+送禮) 啲DJ播佢嘅歌,咁又算唔算係一種好事呢

如果咁樣攞新人,大家會鄧柳al唔抵
MIRROR係一個團,唔可以太偏心
有啲嘢唔係硬捧就得

真係好希望柳 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 12:31

相信903會見到邊個有真實力,邊個冇

回復  michael344

鯨落終於閉目浸左下去?
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:08

隔離壇有人話會出合唱版

不如出同mirror其他11人各一個版本
Dance ver Soft ver Acoustic ver
michael344 發表於 2020-9-9 14:24

其實有少少想聽Jer同姜B合唱孤獨病

講下自己想法啦
追咗柳好幾個月,眼見佢嘅進步同兩plugs成績咁好當然開心
知道佢真心好鍾意唱歌,唔係得個 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-9 13:59

我諗我1月1號睇到柳上台已經想喊,呢5年嚟難得實力人氣兼備的新人

回復  samxdxd

鯨落合唱版?!
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:27

見隔離壇同埋AK IAN啲Fans都係咁傳

咪再派台 響ak youtube channel出片好啦
michael344 發表於 2020-9-9 14:31

希望花姐睇到呢4隻字,同埋比返多啲資源比 Jer AL KeungTo

回復  samxdxd

同埋真係唔係好明點解佢哋可以一齊出合唱版 仲要plug埋
    你話蝸牛係ian作曲 想比 ...
Hoitungtang 發表於 2020-9-9 14:36

你DM花姐問吓

依首同水刑調轉 越聽越好
BTW有冇故仔聽點解AK叫分化L?
edwardngwy 發表於 2020-9-9 15:11

造星2 踩edan
AL 事件 story 抽水

Team AK 好煩

契仔,分化L真係唔係浪得虛名架
figthing 發表於 2020-9-9 15:34

與其嘥時間鬧佢兩個,不如用多啲時間支持柳呢兩條友唔值得柳柳粉們動氣

我覺得今wk會播
michael344 發表於 2020-9-10 20:17

今日都未出現第二次,令人有點擔心。

依家嘅問題係mirror嘅AP係share嘅
多派一首歌形同降低其他成員嘅solo嘅AP
姜濤首新歌啱啱出一個禮拜 佢哋又 ...
Swamp 發表於 2020-9-10 20:00

呢個係重點
其實AK 播幾多真係唔關其他fans事,問題係花姐嘅派歌策略會令fans同fans之間爭吵不斷

4次,希望穩守1x位

回復  michael344

6次
Hoitungtang 發表於 2020-9-11 19:33

原本仲以為落榜,點知又上高位,證明Jer真係勁受903 DJ 愛戴

回復  hiyoudunnome

今晚有live睇
Hoitungtang 發表於 2020-9-12 13:53

期待,更加期待佢cover地球來的人

柳喺tg仲話想cover地球來的人,希望快啲錄

柳個live真係好mm7,柳應廷嘅出現係廣東樂壇嘅 “下一束光”

佢講到我好期待
但又驚會期望太高
kakako 發表於 2020-9-13 13:03

相信柳應廷同Carl叔叔,小克老師!

希望一向推介 高質歌曲 嘅 chill club 榜,可以冠咁高質嘅 迴光物語

真,呢首我覺得應該至少一台冠...
但係如果chill club俾自己啲人,又會俾人鬧 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-9-14 12:40

自己台冠自己人,有咩問題,天經地義,號稱自己最公正嘅903,都成日冠林海峰,艾粒同軟硬
唔好做到TVB咁就得

CM人氣高,但youtube view仍然低過其他成員好多
kakako 發表於 2020-9-14 20:33

真實 View 數,點都好過一啲虛構嘅水份

呢兩日AP壓得好勁,希望保到頭十