返回列表 發帖
我宣佈柳應廷係CM既人氣已經勁過李幸兒
一個月內已經傾到7版

琴晚live開頭果段迴光鋼琴純音樂好 ...
cymusic 發表於 2020-9-13 10:28

過氣歌手李幸兒就算啦
唔知會唔會去到第8頁呢

新CM得羅生門同色惑去到第8頁,分別有393個reply同389個reply

btw首歌ok
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

CM人氣高,但youtube view仍然低過其他成員好多
kakako 發表於 2020-9-14 20:33

好歌的view數會細水長流
總好過有d歌衝到九十萬播放率後,每日新增得500次點擊

好欣賞佢低調做人高調做音樂

點都希望有新人獎,因為新人機會真係得一次,同時佢又真係好值得鼓勵

播得一次係一次,最重要係可以比多d人聽到呢首好歌

原來60個5分都無
但討論有8版
hehehaha 發表於 2020-9-17 18:06

新人post一般討論性比較強
感覺唔少CM人可能無聽呢首歌,都感恩佢地無亂投

柳柳首歌好好聽,播到停唔到!

上到9頁
edwardngwy 發表於 2020-9-19 14:49

勁過羅生問!
喜歡柳兒

其實寂寞降返半度唱應該會唱得舒服啲
一人之境真係完勝原唱
cymusic 發表於 2020-9-20 00:10

希望家謙向Jer學下唱歌

推多34個post就十頁
John 發表於 2020-9-19 19:35

應該唔會啦,留言速度開始下滑
好想瘋狂投五分

可能前一日錄咗7個鐘歌真係有影響
希望下次會好D,重有相機過熱+聲音問題

好期待第3 PLUG,希 ...
kakako 發表於 2020-9-20 16:12

希望今年可以派多兩首歌,咁樣拎新人金嘅時候可以講話有四首派台作品

得牙柳一個冇劇歌
hehehaha 發表於 2020-9-20 23:25

柳柳好慘慘, 希望比多d機會比佢

希望冇冠軍都有死位

希望首歌堅強地撐住

首歌真係百聽不厭,本周十大之選

信 柳兒,首歌邊會咁快 Falling

估唔到佢會喺度大受歡迎

CM最男confirmed?
steven 發表於 2020-9-26 09:55

入左第三季CM會員投票先?
上兩季係cymusic力推之下都飲恨,睇今季點

好歌既特質就係令人覺得好迴腸蕩氣  
第二plug開始多咗好多柳柳粉加入 要靠佢地接力啦   ...
cymusic 發表於 2020-9-26 10:09

有保留,水形物語嗰時五分有86個,一分得八個;但而家回光物語五分跌到得65個,一分就有成二十一個

五首投哂Jer,All in 柳兒

十一頁了,相信前無古人,後無來者做到

kay都未試過?

p.s. 我真係無辦法投入吳林峰作既曲
kenneth 發表於 2020-9-28 02:06

前紀錄係羅生門, 8頁
   http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=9445&extra=page%3D1%26amp%3Borderby%3Dreplies

kee住密密播,我就好開心啦

今季唔投Jer,下季隋時無得投佢

下星期登頂pls

samxdxd 推Alfred都無咁勸力

首歌真係好耐聽

903好少冠新人
如果冠JER 唔冠AK AL到時肯定比其他粉鬧
hehehaha 發表於 2020-10-5 16:36

支持mirror,希望冠哂jer,ak,al,ian 4個人

估唔到viu會比冠軍佢

btw 有冇人會幫柳兒update下維基嘅 其他音樂榜成績, 明明共和同非共好多人上柳兒台嘅歌都冇update

得呢d有update
論盡音樂 每週推介 第37週: 1
私家音樂榜 第40週: 1
CM共和榜 第38週: 2
Hong Kong Singer Channel歌曲榜 第39週: 12
悅.與.歌 8月份推介
悅.與.歌 每週推介 第41週: 2*
Music On Air 本地音樂榜 第39週: 7
GG音樂流行榜 第41週: 4*
Chill Club推介榜: 1

希望有落榜周

柳兒好叻 係冠軍週截數日出歌
cymusic 發表於 2020-10-13 20:18

會唔會唱片公司都有人mon住CM,知道今周冠軍