返回列表 發帖
咁有諗法把聲又咁好聽
5fun for sure
我愛柳應廷希望可以現場睇你拎獎
btw期待出完今年物語系列會睇到唔同風格嘅柳

隻歌好啱同地球來的人一齊播
John 發表於 2020-8-23 20:51

啱啊 睇我個sign就知 其實唔覺得兩首似 但個feel好match

繼續吹奏柳應廷
呢個衰仔debut就整首咁高質嘅嚇親人喇,推到個standard咁高,真係好過份
所以迴光物語顯得冇咁驚喜都正常,聽第一次感受唔算深,但越聽越有感覺,越有感覺就越有聯想
同柳一樣係優質潛力股

回復  lmml4
   係呀 但係今個星期日到佢啦
Hoitungtang 發表於 2020-8-28 12:53

2000-2100 music live @mirror yt
2130-2230 chill club @viutv
多多支持

5分!

上一首水刑物語太正,所以都有擔心今次迴光會唔會被比下去。不過聽第一次已經有感動到,尤其是最後 ...
losyes 發表於 2020-8-29 01:48

有睇,覺得錯有錯著,出街版本嘅意思更有趣~
原版嘅 遙遙盼望 它破滅 感覺比較被動希望宇宙破滅
出街版本將遙遙盼望放落我哋望住前路覺得冇希望嘅情景
然後好似叫我哋自己打爛個宇宙,自己成為光,力量更加強

雖然係有少少語法問題,但錯不可對嗎,對不可錯嗎

同意錯有錯著, 2個版本各有意義
losyes 發表於 2020-8-29 03:17

所以都求柳出unplugged ver

我係講緊chill club呀
不過除咗表情麻麻 唱live都冇咩大問題
新人嚟講算唔錯了 ...
哈嘿呵 發表於 2020-9-1 21:28

chill club同music live都係咁
其實佢一直唱歌個樣都好肉緊同會慣性合埋眼
始終緊張同埋慣咗合埋眼投入首歌培養感情
呢點係要好好練習,台下嘅人都想望到你對眼同你交流
但柳柳live真係好好好好好聽

其實想討論其他派台歌既話,可以考慮去返關事既post
呢度主題係迴光物語/柳應廷 ...
losyes 發表於 2020-9-10 01:36

非常同意
唔需要太擔心,柳係有潛質實力嘅,佢條路會行得好遠,fans繼續支持佢相信佢就夠啦

btw咁都傾到6版

柳喺tg仲話想cover地球來的人,希望快啲錄
samxdxd 發表於 2020-9-12 15:09

喂,好期待
會唔會搵埋Jay Fung

繼績支持!!!
chachacharlie 發表於 2020-9-13 10:19

已經收咗詞準備錄音

其實寂寞降返半度唱應該會唱得舒服啲
一人之境真係完勝原唱
cymusic 發表於 2020-9-20 00:10

同意其實寂寞唱得比較辛苦同就斷氣咁
不過可能第一首未warm up,之後都好咗
柳嘅咬字同輕聲處理都有待改善

柳再唔出歌會唔會推到20頁

我受形柳是咩意思?
cathay1996 發表於 2020-10-13 19:28

https://www.instagram.com/p/BxsHIzXpSRv/
我愛型柳
samxdxd 發表於 2020-10-13 19:34

呢位愛柳力要扣人工

風靈要接力了,柳柳繼續上呀