返回列表 發帖
Mirror入面唯一一個得到普遍樂迷認可的歌手

首歌冇水刑咁震撼, 但好loop過水刑

好多未投到票ge新會員
歡迎加入CM

希望下首歌嘅編曲可以簡單啲
到時佢嘅聲線同唱功就見真章

物似主人形,AK班fans同個偶像一樣鐘意亂咬人
btw 迴光今個星期播放率仍然唔錯 ...
samxdxd 發表於 2020-8-27 19:11

我覺得Ian啲Fans癲啲好多護主盲粉, 少少批評下都俾人圍攻

回復 86# Hoitungtang

其實作為一個普通樂迷 真係唔太清楚Mirror成員們之間 (and Fans之間)嘅恩恩怨怨
凈係覺得Jer (同姜濤) 都比較謙虛
加上Jer唱live真係比較穩同埋把聲可以駕馭到唔同曲風 (不過佢唱歌成日帶點哭腔)
相信Jer可以走得好遠

AK唱live好多問題 但佢點都會chok個自信樣
Ian把聲其實幾好聽但太柔, live 好多大小走音位, 唱solo又冇咩表情 (呢一點造星唔係成日講架咩?)

不過成員之間唔一定係競爭對手, 唱歌方面可以互相幫下大家
Mirror入面暫時只覺得Jer 拍得住 一二線嘅歌手

回復  rickychan0809

Ian好似唱其他英文歌最正常同埋啱佢嗰feel
反而Mirror啲歌佢就成日炒車
不過chi ...
Hoitungtang 發表於 2020-8-28 00:31

Chill Club 大部分都有執過啲音先播出街

我覺得係後製既問題
因爲連而婆同Ian合唱條片都係聲畫唔同步  
同埋如果蝸牛係咪咀既話就唔使降key ...
cymusic 發表於 2020-8-28 09:03

Live 都可以後期執返d音嘅  
    期待星期日聽Jer唱

回復  hhsssssffff

而家係講公平性姐
一間公司同一隊組合一年出3個新人
其中一個有4.5首歌派台另外個2個 ...
fish3333 發表於 2020-9-9 19:05

上年姜濤都plug多過Ian一首歌不過似乎大部份人都覺得姜濤值得有多啲資源
同一公司 唔一定要出一樣咁多歌
重點係AK咁嘅實力同埋吸金能力
佢同Jer AL 一樣有3首算執到啦
點解咁快要推AK出黎 唔叫佢練好啲唱功先
唱得唔好, 有幾多首歌 做幾多宣傳 到最後都只會更加暴露佢嘅弱點
大家對佢印象差, 將來更加唔想聽佢唱歌

呢度已經變左柳應廷討論區

希望w39都上到榜,聽日就知啦
kakako 發表於 2020-9-15 19:35

下星期如果蝸牛落榜 Jer會唔會俾人鬧佢搶fo