返回列表 發帖

隔離 - 陳凱詠

單選投票, 共有 118 人參與投票
72.03% (85)
10.17% (12)
5.08% (6)
1.69% (2)
11.02% (13)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: josey

派台日期: 14/08/2020

曲 : 嚴曉蕾
詞 : 陳耀森 / KW 朱敏希
編 : 蘇道哲 / Nic Tsui
監 : 馮翰銘

想約他  私訊他  別無視我好嗎
中斷聯繫了嗎
藍剔  誘惑我等他  一堆廢話  願意覆嗎

關注他  追看他  在螢幕裡牽掛
通訊被限制嗎  怎招架
單剔  隔絕我跟他  封鎖了嗎  沒對話

十四天  大概足以證實  他已狠心離棄
何以  將我消失 不再 說 起

誰知我  上傳十個限時動態定時直播
醉過喊過期待有他深切慰問我
但我清清楚楚終止交往他更快樂過
被退出驚訝什麼

誰管我  獨來獨往大時大節未提及我
每晚勉強全面離線未見得更易過
未曾犯錯  隔離了我
阻止我搞清楚

關注他  追看他  在螢幕裡牽掛
通訊被限制嗎  怎招架
單剔  隔絕我跟他  封鎖了嗎  沒對話

十四天  大概足以證實  他已狠心離棄
何以  將我消失 不再說起

誰知我  上傳十個限時動態定時直播
醉過喊過期待有他深切慰問我
但我清清楚楚終止交往他更快樂過
被退出驚訝什麼

每晚勉強全面離線未見得更易過
未曾犯錯  隔離了我
阻止我搞清楚

厭棄我極徹底
管他殘忍到下世
回復掣  無情被廢
退掉追蹤  仍不甘放低

明知我  上傳十個限時動態定時直播
醉過喊過傻在博他一次慰問我
任我辛辛苦苦花光心血不會有突破
盲目愛痛著蹉跎

說句再見全面離線未見他掛念過
為何犯錯  隔離了我
該怎去搞清楚

想約他  私訊他  別無視我好嗎
中斷聯繫了嗎
等他  回覆  答我  解說一下
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

Jace 唱得好好呀!
支持她

評分人數

原來jace都幾靚 唔好換番之前既造型喇

首歌普通k歌但應該可以令佢入屋d既

凱詠唱得好 演技又好
真係新一代天后呀

隔離喺youtube嘅like數已經超過”294k views”嘅幸福門
係咪買like架

條女好似Miki

隔離喺youtube嘅like數已經超過”294k views”嘅幸福門
係咪買like架
josey 發表於 2020-8-23 21:11

希望下次環球專業啲

第一聽佢d歌 又幾好聽

好好聽wor首歌
好有質感, k得黎有d小清新

希望下次環球專業啲
WZA111 發表於 2020-8-23 21:30

但天生二品整紅左佢
我覺得都唔係唔合理既個hit rate
不過數據上可以再真啲

今年值三甲
喜歡詠兒
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Jace唱慢歌真係唔差
我覺得verse好聽過chorus
chorus好似好快會聽厭咁
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

環球一姐今年好發力 快歌慢歌都好好聽
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

雖然鍾意天生二品多D, 但呢首都唔錯

慢歌的話,其實《講》好聽過呢首好多
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

好正 之前以為慢歌會麻麻地 有D驚喜
不過點解會搵雷探瑜影個cover?

希望環球分多d資源比Jace
Jace好有潛質

希望環球分多d資源比Jace
Jace好有潛質
longdistance 發表於 2020-8-23 22:44

你個icon點解好似影到詠咁樣衰
btw 5分 好好loop

我覺得唱慢歌好似怪怪地,人聲大過背景音樂好多,但又突出唔到佢唱功同唱法有幾特別,4分
我估錯這個世界得到教訓

你個icon點解好似影到詠咁樣衰
btw 5分 好好loop
samxdxd 發表於 2020-8-23 23:37

唔中意睇我icon就睇隔離mv啦
前港台DJ黃冠斌執導
仲有Jace演技大爆發

第一次聽係唔錯嘅...不過好似好快聽厭?
都係鍾意天生二品多啲

好聽過 AGA & Gin Lee
5分

唔中意睇我icon就睇隔離mv啦
前港台DJ黃冠斌執導
仲有Jace演技大爆發 ...
longdistance 發表於 2020-8-24 00:10

MV拍到佢個鼻勁大

第一次Jace兒自己冇份作
呢首係咪台灣demo?

好多5fun
慢歌都突顯到佢把聲同唱腔幾特別 有記憶點
但我會想聽天生二品多啲

呢首好loop 快又得慢又得

捱多兩三年做硬一姐

隔離 > 幸福門 > see u 力士譚

一姐值得環球力捧更多

近來環球女歌手新派台作最好係呢隻
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

好多5fun
慢歌都突顯到佢把聲同唱腔幾特別 有記憶點
但我會想聽天生二品多啲 ...
ka_sakura 發表於 2020-8-24 01:52

唔知點形容佢唱K歌 唱得好fresh

我都投左5分

愛喎呢首
K得嚟又食到時事
同埋條臭貨又唱得唔差
不過佢個樣真係極度路人

評分人數

好正 之前以為慢歌會麻麻地 有D驚喜
不過點解會搵雷探瑜影個cover?
星夢情真 發表於 2020-8-23 22:18

你一講就覺得佢一笑好似丁律師

睇嚟佢可以成為新一代CM紅人

個曲非常好聽
5fun
香港人,只聽廣東歌

愛喎呢首
K得嚟又食到時事
同埋條臭貨又唱得唔差
不過佢個樣真係極度路人 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-8-24 14:34

係乜原因令你可以話佢係臭貨?
講黎聽下

講黎聽下
bagfgfcde 發表於 2020-8-25 00:51

問:邊個新女冇俾佢話過臭貨
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好K好正
光線引我再次回眸 岸邊伸出這一對手

問:邊個新女冇俾佢話過臭貨
JayantL 發表於 2020-8-25 01:04

EXACTLY LOL 新舊女都比佢講過係臭貨

好聽的k歌也是好聽的
jace加油

幾好聽啊mv都唔錯
加油啊不過天生二品好似好啲咁~
btw ig followers點解咁小,views同likes咁多嘅?
hiyoudontknowme

好聽的k歌也是好聽的
jace加油
鍾文約 發表於 2020-8-25 15:23

佢呢兩手真係脫胎換骨
利申:鍾意K
香港人,只聽廣東歌

第一次Jace兒自己冇份作
呢首係咪台灣demo?
hehehaha 發表於 2020-8-24 00:47

有個website話作曲人嚴曉蕾(Racy Yim)係香港音樂創作人, 不過之前作D歌大多數係國語歌 - 一直追 (Stephy) 我會一直想你 (郭美美) 天天情人節 (陳勢安) 親愛的怪物 (炎亞綸) etc

https://stcc.edu.hk/~wyc/music_contest.htm

嚴曉蕾畢業於美國洛杉磯著名音樂學院Musicians Institute主修聲樂系。自 08年起替著伍樂城和不同音樂人唱Demo,並替各大型企業公司擔任聲樂老師和作現場演出。屢獲商場如Harbour City,  Festival  Walk,  Elements,  Time Square 等等之邀請作表演嘉賓。

熱愛音樂創作的Racy在2012年參加香港賽馬會全力支持由Yahoo及RoadShow聯合舉辦的「矚目超新星大賞2012」大賽,憑個人創作歌曲《一直追》勇奪唱作人組別冠軍,其後更獲得唱片公司賞識,招攬為作曲人。同年,獲邀澳門中華文化舉辦節目Bride Of The World 2012 擔任音樂總監一職。

2013年,其創作歌曲《一直追》更被金牌經理人黃柏高先生(Paco)垂青,將歌曲特別給予著名女歌手鄧麗欣(Stephy)主唱,並作為其回歸樂壇第一主打歌而且獲得廣大市民讚賞,歌曲更得到新城國語力排行榜第一位、Yahoo!2014人氣國語歌曲大獎、第十屆勁歌王金曲金榜年度國語金曲獎。

原來Jace唱慢歌都唔錯
我鍾意呢首多過天生二品
繼續加油呀~

可造之才,比某英皇力捧女新人好太多

我覺得呢首歌會令佢入屋。
睇黎黃淑蔓有對手了

K得嚟好聽
jace把聲都幾正

原來jace都幾靚 唔好換番之前既造型喇

首歌普通k歌但應該可以令佢入屋d既 ...
kayzzz 發表於 2020-8-23 21:09

之前嗰look同天生二品都叫做特別同突出既

講黎聽下
bagfgfcde 發表於 2020-8-25 00:51

好記得條友之前就一直追擊mischa 而家又到jace

串流平台成績幾好喎!

串流平台成績幾好喎!
josey 發表於 2020-8-29 18:08

以新人第二年黎講係好好!
好過唔少一線

如果一姐學零分Jude扮低低地咁唱

成績應該更加好
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

jace有力爭下女銅嘅…

以新人第二年黎講係好好!
好過唔少一線
kayzzz 發表於 2020-8-29 20:03

好過Gladys 小背心