返回列表 發帖

Gin Lee - Gin Lee (CD) July 30

歌手: Gin Lee
唱片名稱: Gin Lee
唱片封面:

推出日期:2012/7/30
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.Falling
2.今天終於一人回家
3.好姊妹 
4.前科

5.GT
6.Killer
7.1st Date
8.換季生活
9.默哀
10.認真先輸了

附加資料:

現角逐2012年度《全球華語歌曲排行榜頒獎典禮》的大馬傑出歌手獎"的GINLEE

首張大碟大獲好評 現推出期待已久全新個人大碟

Gin Lee 2012年同名大碟 “Gin Lee”  

收錄叱咤903專業推介No. 1 “Falling”, R&B 第二主打 “ 1st Date”

今天終於一人回家

出處:Sky Music

Support Gin Lee:) Cover好令:D  但係其實已經想像到個包裝應該同Here I Come兩個版本差無多:L

全碟由六位監製負責

今次終於有大碟:victory:
不過2隻碟都唔擺mv 係咪想增加youtube點擊率先!!

勁期待 GL 呢隻碟
Falling & 1st Date 都好正
第 3 plug 忍住唔聽住
唔知遲 d 會唔會 plug 埋去 TVB 呢
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

勁期待 GL 呢隻碟
Falling & 1st Date 都好正
第 3 plug 忍住唔聽住
唔知遲 d 會唔會 plug 埋去 TVB 呢 ...
Our_Souvenir 發表於 2012-7-27 18:55

同你講 第三plug都超正!

點解冇同胡琳合唱既!!
support!!falling好正!

絕對要買呢張啊!!!

個人覺得3首主打歌既tracklist排序應該要係 :
1st date(初戀) > falling(慘情失戀歌) > 今天終於一人回家(失戀後既治療歌)

但1st date竟然去排到第7-,-
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

可能出第二版先加mv!
不過都會照買!

睇好佢。唱得。。歌曲又揀得好掂。

現已上市喲~~

估唔到今次會出大碟喔!!!
頭三PLUG已經覺得好正
今年系我必買大碟之一

睇好gin lee...要買

隻碟其實係咪叫Falling In Love, 因為碟面係寫左Falling In Love

老實講個cover好肉酸=-=
d歌好正

聽後感?

回復 18# sunny981026

7. 1st Date
8.換季生活
9.默哀
10.認真先輸了

最尾呢4首比較好, 中間果幾首冇乜感覺
D歌揀得麻麻地

其實佢唱下 K 歌既話可能會更加入屋 D
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

其實佢唱下 K 歌既話可能會更加入屋 D
Our_Souvenir 發表於 2012-8-2 09:47

今天終於一人回家, 好姊妹 已經好K

我想hins同佢合作
作幾首又K又難唱既R&B俾Gin唱下
好似<酷愛><Yes and No>呢d
Gin唱R and B應該好正

聽完
我咁排
Falling>Killer>默哀>今天終於一人回家>1st date>換季生活>前科>GT>好姊妹>認真先輸了

有無一半快歌?
睇名似好多慢歌

冇一半

今天終於一人回家真係冇得頂呀
出碟期配合出埋首 mv 真係正到爆

有冇人有全碟曲詞編監?

第一個我堅持要買左碟先 download 既歌手 !!!
琴晚終於聽曬成隻碟
認真 Gin Lee 駕馭不同歌曲既能力真係好強 !