返回列表 發帖

17歲的畸歌 - 張若希

單選投票, 共有 47 人參與投票
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
2.13% (1)
97.87% (46)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314

派台日期: 02/09/2020

作曲:張若希
填詞:因葵
編曲:唐君灝
監製:因葵

I don't wanna...ha...
I don't wanna...woo...
I don't wanna...ha...
I don't wanna...woo...

唔想暑假返學 唔想暑假補課
創造了在我心中這闕歌
同窗總愛返學 同級偏愛補課
有沒有共我相差得太多

還記得怎麼跌痛扮無事 想勉強地笑
哭訴過後為了什麼
還記得崩潰那晚扮有事 將錯我便錯
失血過後留下的畸歌
幾多次 偶爾發癲 偶爾自私
夜幕下星火卻很遠
我也怕輸 我有自尊
重新出發一年 從今幾個心願
從此怎去打算

如果跟你返學 如果跟你補課
這個決定懲罰我麼

但我知今天的歌曲是暫時
年輕的呼吸聲都相似
成長中孤單的眼淚
或存在特別意思
燃燒中的青春是限時
來看透這世界是開始
隨著身體交織這快樂拍子
仍舊不顧一切跟昨日再見

誰想暑假返學 誰想暑假補課
已習慣面對家長怎說謊
有沒有實證開心的結果

還記得怎麼跌痛扮無事 想勉強地笑
哭訴過後為了什麼
還記得崩潰那晚扮有事 將錯我便錯
失血過後留下的畸歌
幾多次 偶爾發癲 偶爾自私
夜幕下星火卻很遠
我也怕輸 我有自尊
這個決定懲罰我麼

但我知今天的歌曲是暫時
年輕的呼吸聲都相似
成長中孤單的眼淚
或存在特別意思
燃燒中的青春是限時
來看透這世界是開始
隨著身體交織這快樂拍子
仍舊不顧一切跟昨日再見

明天終要返學

個mv好尷尬,唱又略顯生疏,2分,17歲仲有大把時間,繼續努力
我估錯這個世界得到教訓

如果未夠料不如唔好咁早推人出道
動作指導係咪play 9 her

mv好差....
首歌麻麻...
我就是我!

彈琴果位幾靚仔

雖然因葵係黃,歌詞都ok,但真係唱到……
最愛林家謙❤️

點解咁既vocal會出到街......
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

雖然因葵係黃,歌詞都ok,但真係唱到……
路易 發表於 2020-9-15 17:17

歌詞都唔OK啦
比 Twins 當年唱都嫌老土
佢哋都20年前啦
香港人,只聽廣東歌

好似唱兒歌但有少少MK feel
成首歌諗起以前千禧年啲西歌

一睇個MV preview就知好有實力...

個mv好尷尬,唱又略顯生疏,2分,17歲仲有大把時間,繼續努力
mrshadowll 發表於 2020-9-6 17:42

你已經係俾最高分嗰個

MV頭幾幕外景真係睇唔出佢得17碎
首歌難聽之餘又老土咩事

你已經係俾最高分嗰個
rickychan0809 發表於 2020-9-15 20:34

廢事比人話網絡xx
我估錯這個世界得到教訓

俾分嘅大家都係因葵口中嘅「無知婦孺」同「廢物」
你地有無 pm 同佢傾首歌有咩問題啊?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

第一句 ha 有少少梁美芬嘅影子
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

第一句 ha 有少少梁美芬嘅影子
b01091018 發表於 2020-9-18 19:50

點解要攬炒

有容早早我要玩充電器十三點的感覺,支持佢做明日大嶼天后
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

我寧願聽吳若希

對新出道的小妺妺,我給予1分作鼓勵。個mv真係搞唔掂

咁細個咁早堆佢出嚟做乜呢?又唔係驚為天人唱得好好,又唔係靚到引死人

係咪因為TBB執咗兒歌金曲頒獎典禮所以當pop歌plug

好彩都有歌評分差過hana
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好彩都有歌評分差過hana
John 發表於 2020-9-20 00:34

若希首似水流年都有兩個5分
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

係咪因為TBB執咗兒歌金曲頒獎典禮所以當pop歌plug
lmml4 發表於 2020-9-20 00:22

而家仲有無新城兒歌榜
最愛林家謙❤️