返回列表 發帖
真心我覺得幾好聽,高音好靚,聽得舒服。比起之前悶到瞓着嗰兩plug好太多。

華納似乎等佢自生自滅,宣傳同 ...
rainbowdash 發表於 2020-9-14 00:24

全部谷哂落許生度有咩計,加上佢自己又無爭取真係無計

覺得佢幾慘,七個月先派一首歌,簽果陣以為待遇會好似Alfred咁,點知轉個頭又簽左阿豹同Fiona,
公司有成 ...
angelicdestiny 發表於 2020-9-14 23:02

上年三PLUG其實都唔差 0.0 但Mag 俾我感覺係憑感覺揀歌 變左好多時做歌太自主 迎合唔到市場口味 佢明明應該知自己既長處唱乜 偏偏就成日唱左理想 激勵既歌

搞到完全錯哂路線 明明忍 個條水係好正 但佢又唔行落去0.0 到而家華納都似唔知佢強項係邊-.- 有時唔係淨係放哂俾佢自己揀歌既

許生有幾樣野俾佢叻 就係識做人 呢個真係有排學 人地社交圈子幾大 識幾多人 基本唔係心交都有好多人幫佢 人緣好 佢自己反而就無好似許生咁為自己爭取多D...仲有就係勤力 許生

會自己去搵音樂人傾PROJECT 傾下想要既發展 想要既歌 ...大家有動力去造 ...但佢自己好似等公司排程咁 完全FEEL唔佢有幾為自己事業衝刺咁 好似佛系出歌咁 呢樣真係許生夠

勤力,佢又係有排都學唔到 , 仲有傳唱度 ...以前既佢係好收埋自己 唔多SOICAL ..係社交平台 近幾年先開始真係活躍返一D ... 我成日覺得佢醒得太遲 已經過左佢應該紅既時期

而家唔去加把勁既話,只會俾後起之秀一個一個咁追上黎...到頭來佢真係哂左自己好多時間 ...黃金10年 唔係應該衝刺 唔係應該為事業打拼咩0.0 我睇唔到佢身上團火

你唔同公司講 公司鬼知你諗乜 許生一年一大碟 造既歌又唔太差 點解仲要慢工出細貨 ? 去到呢一刻唔係應該做首爆紅既歌 帶返起個人氣 然後再上咩0.0

眼見華納簽左豹 連豹入左公司成績都好過佢 豹都仲可以唱作爭獎 許生又做主力男三甲+十大 ...DJ又要拎組金 ....如果佢真係緊張自己事業既話 真係俾多少少力 諗下點令自己紅D

係英皇雖然D歌好 但都俾人壓住左成4年幾 中間又失聲又情緒病 ...原本大好機會轉華納又唔知做乜走左去簽王祖藍 哂足3年時間 呢3年 JW AGA GIN 全部追哂上黎 ...

本應忍 2018 係好好既一年帶起返佢 點知又唔爭氣 跌返落去 ...到轉左過黎華納 ...佢好似仲未知自己定位如何咁0.0 入左行10年啦=_= 連AGA JW GIN 小巧都拎哂女三甲個陣

佢有無為自己既地位諗下=0= ...其實真係好戥佢唔抵 ...佢本身既實力唔差 偏偏走好多歪路 今年出得2首歌 咁就又1年啦 下年如果華納又谷返FI既話 我想問簽佢返黎擺嗎=_=

佢開fb live嗰陣有fans留言話想佢好似alfred咁密d出歌 然後Mag答佢呢個留言應該畀公司既人睇下 感覺佢好無 ...
zoeyfs 發表於 2020-9-15 01:33

我上年都聽過佢講話錄起左D歌 唔知等乜咁-.- .... 最慘係錄完要擠牙膏咁....可能又要就公司唔夠分QUOTA ...希望下年谷佢啦 唔係又哂足佢4年時間

人人都有唔同性格,歌手主業都係唱歌,好似 Alfred 咁識do 係bonus 黎既不過我覺得Mag 已經算幾積極啦
依 ...
pkl 發表於 2020-9-15 10:02

希望華納會珍惜佢 佢比起其他歌手行得多路

阿mag應該學下佢老友金堅 有多d野心就好

依首暫時聽落無乜feel
kayzzz 發表於 2020-9-15 13:33

認真 我真係覺得佢唔夠動力同主動 初期既佢係唔係點理人 好自我 唔太聽人講
我係佢歌迷會既人 佢一直都覺得做歌係要睇自己感覺做

而正正有時因為性格 佢比較內向 所以圈子唔大 人緣麻麻地 好似無人幫佢咁

可能佢唔識得點樣去令自己更有動力 定佢自己根本唔係想大紅大紫 呢個真係打晒問號?

明明有實力 有爆發既機會 點解一次又一次錯過機會同做錯決定

睇到小巧 豹 gin aga jw 欣宜 ,我成日係度諗 佢仲唔急起直追就真係無機會 至少都拎番一年女三甲呀

其實個分別得一樣。我DM 你
samsam 發表於 2020-9-15 13:30

未收到你DM

我之前係另外一個thread討論過呢個問題,我都應為阿Mag係一個比較被動同埋唔想有conflict嘅人,佢入左行 ...
angelicdestiny 發表於 2020-9-15 23:43

我始終覺得佢自己都有責任俾多啲動力自己向上衝 許生真係一個超好例子 許生用左7年時間 今年終於會有機男金 我respect 許生對自己歌唱事業既認真同衝勁 Mag真心要學下佢

其實佢究竟仲想唔想紅,佢明明知自己唱咩歌係強項 ,但就偏偏唱左其他類
佢做歌既動力 同許生既動力比真係差太遠

佢仲可以再勤力d 進取d

好聽點解view數咁少
Kzikzii 發表於 2020-11-14 17:33

應該係缺乏宣傳同埋本身佢既歌傳唱度未夠高
要做到一首好似忍咁 先有大hit格