返回列表 發帖

說過放下 - HANA菊梓喬

單選投票, 共有 59 人參與投票
6.78% (4)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
93.22% (55)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 12/09/2020

作詞:張美賢    作曲:張家誠
編曲:張家誠
監製:何哲圖/韋景雲

前進何代價 從來無懼怕 演一齣驚天戲碼
為了他 熱烈似火燃燒不息 有錯嗎
迷途時吶喊 無人回話我為何總記掛
望見他 並未記得曾經真心說放下

世事常變化 如何瀟灑
難撇下眼淚種過的花

原來清醒這樣痛 原來追悔亦無用
難題一千種 未變初衷
為難自己的感覺 還是我最懂
無人祝福這份勇 為何當時會心動
重逢快樂相擁 笑得輕鬆
沿途早經風雪萬重

前進何代價 無回頭路嗎 演一齣傷感戲碼
下輩子 亦願我可重新開始 愛上他
纏綿如造化 無人明白我為何總記掛
別妄想 舊日那些曾經刻骨銘心傷口會結疤

難題一千種 未變初衷
重逢快樂相擁 笑得輕鬆
沿途早經風雪萬重

難題一千種 未變初衷
重逢快樂相擁 笑得輕鬆
甜和酸苦寄心中

完全演繹到咩叫新瓶舊酒呃人入去聽 不如張家誠放棄作曲淨係做編曲算啦

有種舊歌嘅感覺
幾特別!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

垃圾又出垃圾
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

「原來清醒這樣痛」
「未變初衷」
「無人祝福這份勇」

菊姐好黃
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

無左你我他,點入碟

不如改歌名做我說過放下
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

指定動作~ 1fun

佢啲歌邊首歌配邊套劇都得

一見到佢啲劇歌真係唔洗諗全投1分

有老闆陪著監製
HANA唱歌好有感情

星夢的全給1fun

請問呢首同佢之前N首有咩分別

有咩分別 咪又係呢類曲風
悶得很
再將我相信的如煙火般綻放

我都幾ok hana把聲,所以想聽下她唱非劇集歌會係點....至於呢首歌就同她之前唱的好似一樣咁,分唔出有咩唔同
我就是我!

好難聽 退出樂壇啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

垃圾

我都幾ok hana把聲,所以想聽下她唱非劇集歌會係點....至於呢首歌就同她之前唱的好似一樣咁,分唔出有咩唔 ...
okadav6 發表於 2020-9-16 00:27

咁冇志氣嘅人一世唱一式一樣嘅劇集歌啦

FLOP
一姐不保
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

其實所有劇用哂同一首歌都無人會知 反正都係首首一樣

依家終於明點解d人會話 你喜歡說謊 好聽,因為佢9成歌都一模一樣,悶到嘔。基本上d 電視劇同佢d 歌都係,無一(套)首分辨得到。

第一隻碟都話還可以,第二隻碟打後首首都冇分別

FLOP
一姐不保
b01091018 發表於 2020-9-17 00:35

Flop 左好耐, 高峰過總會有下坡。你喜歡說謊 叫仲有d 人識同講下,之後果d 有邊首有回響?

首首都好似一樣咁

無個性的歌手. 聽歌曲想起梅姐, 但水準相差很遠.

點做到首首都咁似? 聽完intro都分唔到新歌定舊歌...
長埋在我心我的你不會變。

點做到首首都咁似? 聽完intro都分唔到新歌定舊歌...
Rebma 發表於 2020-9-24 11:30

不嬲架啦星夢D歌都係千篇一律

星夢堆女人,好似得 美商 叫多用途少少,其他人個個歌路都死老豆甘ge style

個melody有d位熟口熟面
原來係電光幻影

以tbb古裝歌黎講 呢首都叫好差下