返回列表 發帖

祖兒「小紅書」拍片 下廚慰勞Mani

祖兒親自下廚,Mani大讚有水準。

正於北京工作的容祖兒(Joey)近日在「小紅書」發佈了一段影片,片段中Joey親自下
廚慰勞經理人霍汶希(Mani),留言:「犒勞一下我辛苦的經理人Mani,原來其實我也
是個煮飯小天才呀!涼拌茄子、手撕包菜、香辣土豆絲、冬瓜菌菇湯,三菜一湯愉快
一餐!」

Joey穿起螢光色背心及短褲下廚,得知經理人Mani愛吃素,特意為她做一頓全素宴,
亦表示這些菜色都是她第一次做。一開始她先上網參考食譜,一個人煮三餸一湯。雖
則開頭有點手忙腳亂,但煮菜過程有版有眼,平時應該入開廚房。

祖兒動感十足。

Joey笑指謝霆鋒看到她處理茄子必定會激到頭頂噴煙,之後又扮謝霆鋒Chok爆灑鹽,
場面搞笑。最後經理人Mani大讚好食有水準。

祖兒煮好成餐飯。

==============================

感想:
好想食祖兒...煮嘅餸
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

喜歡祖先
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

北京工作?
咩工作

祖兒對腳好白好滑
好正

見到祖祖煮的餸菜真的有點難看, Mani 最後評價會是怎樣

好黃
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

狗食

祖兒竟然冇燒廚房
BTW 祖兒係咪長扎喺大陸了 去啊好耐喇

其實涼拌茄子、手撕包菜、香辣土豆絲、冬瓜菌菇湯
全部都好易整
係人都可能變煮飯小天才

見到祖祖煮的餸菜真的有點難看, Mani 最後評價會是怎樣
hkwilliamsiu 發表於 2020-9-17 19:02

如果跟 @kk8733 的餸菜比呢?

容祖兒好黃

祖先件衫好黃

蛋記好多人都長駐大陸

喜歡祖兒
我估錯這個世界得到教訓

容祖兒而家要係大陸多做綜藝節目,為以後大陸巡演存人氣,之前楊千嬅大灣區大東北搞得那麼嗨,要是容祖兒搞得不夠嗨,十屆最受歡迎女歌手白拿喇

出演唱會DVD未呀d_u

Quit 出IG
專注上小紅書,抖音微博吧
再將我相信的如煙火般綻放

啱啱去到嗰時訪問話"這段時間停下新碟錄音工作"
究竟這段時間即係幾耐呀

有《一種永遠》live聽都OK~
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

睇錯慰勞Mami
以為同rini咁frd
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

40 歲人仲靠呢啲新聞刷存在感
真係核突 !

係咪放棄香港市場了?

祖兒竟然冇燒廚房
小伙子. 發表於 2020-9-17 19:31

上埋啲CCTV 真係好嘔心

祖兒竟然冇燒廚房

英皇的應該今年下半年都係係哂內地因為得半年要追返今年的總收入
一定係內地搵$
全部返哂去隔離完開始, GILL出完事都話唔會返來住,要過左年先
香港應該得返克勤, 陳家樂, 湯怡,KENNY

同埋唔知幾時先開工的軒仔

40 歲人仲靠呢啲新聞刷存在感
真係核突 !
洗衣王國130 發表於 2020-9-18 08:46 AM

你先核突
周圍刷存在感
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

係咪放棄香港市場了?
Lewis 發表於 2020-9-18 09:15

容祖兒係比香港市場放棄  
         香港撈唔掂 先返上大陸做無咩noise 綜藝節目
              今年 佢有咩作品 ?

祖兒竟然冇燒廚房

我估去左錄音同拍MV

唔好返香港呀!!!!!!!支那需要你!!!!

如果跟 @kk8733 的餸菜比呢?
hehehaha 發表於 2020-9-17 19:34

兔兔好紅啊

呢條友幾時肯出歌出碟呀

唔好返香港呀!!!!!!!支那需要你!!!!
palshing 發表於 2020-9-18 12:07

唔好比佢返黎香港    佢返黎盞令香港樂壇又7多一排  拍VOGUE 之類肉酸封面

佢係大陸有鬼市場.早就比GEM食曬當紅節目資源

佢係大陸有鬼市場.早就比GEM食曬當紅節目資源
jun518 發表於 2020-9-18 17:15

容天后有咁耐風流 就有咁耐折墮 以前霸奬 打擊對手 無所不用其極
     依家風水輪流轉 香港改朝換代 由比佢打壓多年嘅謝皇后接棒 正式踢佢入冷宮
       大陸 台灣 又無市場 比阿GEM 遲嚟先上岸 做香港亞洲天后 容又一次比後輩踢走

上埋啲CCTV  真係好嘔心
bagfgfcde 發表於 2020-9-18 09:18

算啦,全球首唱《一種永遠》,仲唱的好好wor

算啦,全球首唱《一種永遠》,仲唱的好好wor
TT进化论 發表於 2020-9-18 20:54

一:曝光率係歌手嘅生命線,可以頻繁上綜藝表演比果班喺屋企屈到臭嘅歌手好得多   
   二:一種永遠真係超乎想象咁好,佢唱返粵語把聲好有磁性同壓台感,唔係一般鳩叫型歌手可比

一:曝光率係歌手嘅生命線,可以頻繁上綜藝表演比果班喺屋企屈到臭嘅歌手好得多   
   二:一種永遠 ...
gzsbx3 發表於 2020-9-18 22:27

係咯~不過就希望上多d音樂綜藝,唱多幾首live啦(粵語歌)

兔兔好紅啊
hkwilliamsiu 發表於 2020-9-18 12:24

網絡紅人。。兔兔。。。

其實涼拌茄子、手撕包菜、香辣土豆絲、冬瓜菌菇湯
全部都好易整
係人都可能變煮飯小天才 ...
hehehaha 發表於 2020-9-17 19:33

我近排自己整皮包餃子。。之後煎。。

其實我記得好耐之前嘅cm系有專門討論歌手嘅個人帖嘅,點解宜家唔開翻

其實我記得好耐之前嘅cm系有專門討論歌手嘅個人帖嘅,點解宜家唔開翻
TT进化论 發表於 2020-9-20 04:26

好耐啦
十幾年前
嗰陣都要申請
同埋要講到佢爭獎咁先有得開
呵呵

TT进化论 發表於 2020-9-20 04:26

如果開個Gin lee、Serrini討論帖一定好受歡迎

好耐啦
十幾年前
嗰陣都要申請
呵呵 ...
kenneth 發表於 2020-9-20 04:33

時代的眼淚~

喜歡·祖国兒女紅祖兒
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

好耐啦
十幾年前
嗰陣都要申請
呵呵 ...
kenneth 發表於 2020-9-20 04:33

好似有歌派台就開得?
其實宜家cool hot hit有d似,Gin Lee幸福門都似Gin Lee討論區多d

好似有歌派台就開得?
其實宜家cool hot hit有d似,Gin Lee幸福門都似Gin Lee討論區多d ...
on07111 發表於 2020-9-20 10:14

所以都無乜分別

都要版主鬆d手唔好成日話人違規

回復 45# kenneth

其實都好耐無扣分,我個d "5分之選""必須5分""宇宙級天團""勁爆好聽"都無比人扣過分

回復  kenneth

其實都好耐無扣分,我個d "5分之選""必須5分""宇宙級天團""勁爆好聽"都無比人扣過分 ...
on07111 發表於 2020-9-20 14:08

灌水

不過我慣左點都作d內容先出
例如其實想打"零分"就算
變左將成個副歌寫一次出蒞

祖兒紅到祖國。。好開心。。

容祖兒而家要係大陸多做綜藝節目,為以後大陸巡演存人氣,之前楊千嬅大灣區大東北搞得那麼嗨,要是容祖兒搞 ...
乐坛风云 發表於 2020-9-17 21:46

佢想複製人瑞都唔容易啦,又冇電影打底單靠綜藝都谷唔到啲歌。
其實佢一唔爭奬香港人氣一定下滑,佢十足李克勤嗰類歌手一樣。
而家佢唯一優勢係單身,可以長駐大陸,其他香港女星個個為屋企都唔會上大陸住。

美祖又要去參加綜藝《我們的歌》~新歌遙遙無期