返回列表 發帖
由2013年化蝶開始留意胡鴻鈞,7年内見盡他由半紅不黑到受萬千寵愛再到現在受盡千夫所指。日前事隔三年推出 ...
Fine 發表於 2020-9-25 22:42

一半同意
方皓玟情歌一樣首首同一調,偷聽情歌好悶,係勵志歌才好d
胡生作情歌一樣悶,凡人不懂愛反而ok, 十字路口不錯,妳幸福嗎好悶仲2周冠bad taste

歌迷不要管偶像與邊位做朋友,我係胡生就憎fans連交甚麼朋友都要管住咁專制,音樂感關不關交友事真係誰人知

攬抌賺到錢賣來做音樂有咩問題?有心要tvb不出一樣可出面自行訂製,不如自己賺埋好過

情人自擾同偷聽情歌我都好鍾意
但呢兩年嘅歌一式一樣咁
就嚟分唔到邊首打邊首

睇下Alfred
雖然而 ...
KU5249 發表於 2020-9-26 20:04

你估個個似牙醫有錢自資鍾意揾邊個作,碟賺不到錢唯有靠賣攬枕拍劇,一句講哂錢從何來?

吳業坤哥都可以衝破魔咒,我相信胡鴻鈞都可以係大灣區再出發
on07111 發表於 2020-9-26 16:30

許生拎過十優,坤拎過最男,胡生乜都無點有本錢離開星夢?

慘情K歌唔係問題
曲風/演繹都差唔多先係致命點
jasonng 發表於 2020-9-28 09:16

你講緊牙醫?有幾多歌手首首不同?

你攞牙醫嚟比? 搞唔搞笑d
佢星夢/星煥時期明顯仲係比較多掣肘
去到華納已經試多咗唔同曲風

胡鴻鈞而家明 ...
jasonng 發表於 2020-9-28 21:02

曲風不同俾錢就做到
但演繹不同係能力問題,牙醫首首唱法都係差不多

我就係問你香港有幾多歌手識得首首不同唱法?不識就算離開星夢都係不識
到此一遊直頭煩膠歌,仲被港姐惡搞

今年無左Eason同Joey, 應該輪到胡生同Hana有十優
boy4dudes 發表於 2020-9-29 20:52

胡生3冠無十優好慘,hana未必
原來星夢咁多quota但不冠hana

啲RTHK quota全部係哂胡生身上,今年得佢有冠
hello12324 發表於 2020-10-1 04:35

周柏豪港台暫時1冠,就來2冠,胡生3冠應男歌手之最