返回列表 發帖
我排:
1: Mischa
2: Kimman
3: 方方
4: Zeno
5: NY
6: Alina
7: 右雨
8: Manson
HOTMAN 發表於 2020-12-15 23:43

我反而排1 Kimman 2 Mischa 主要是Mischa 是唱自己的強項,Kimman 就完全突破自己,呈現另一個Kimman。

RE: 《全民造星III》討論區(2020.11.2 10:30pm)

我排:

Zeno
不過二十強出局可能都係最佳位置,留返個好image比觀眾,始終實力和其他參加者有距離。
或者佢可以向林家謙學下唱歌
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

我又排下先

我排:
2: Alina
4: Kimman
5: Zeno
6: NY

覺得Zeno去到二十強已經好叻
而家賺咗人氣同觀眾緣已經好好
永遠支持佢

兩個都好討好今次造星3最大輸家其實係B組...
NY 同右雨完全無人講
pkl 發表於 2020-12-15 14:47

到而家都重講緊NY同右雨對著Zeno同美貨是旦一個都會變炮灰

btw 廢禮可唔可以唔好再柒出嚟柒

我排:

Alina有啲underrated

明明跳得好睇但啲noise去晒manson到

Manson真係已經贏左 勁多人去留言鼓勵

如果林家謙今季入去應該拎冠軍

My rate

1: 美貨
3: Alina
4: 方方
5: Zeno
6: NY
7: Manson
8: 右雨

美貨同其他比完全另一個層次
但佢單唱Maybe this time會再高分啲
同後段嗰一種從容自信比前段感覺好緊
有少少露出佢中低音麻麻呢個弱點
亦都係對得返點解以前唱Live會咁災難
根本唱Pop用唔到佢最靚個rate

Kimman係好大突破但唔代表超好
成段Performance重未係好甩到田園情歌
把聲以唱Rock嚟都係偏軟偏柔偏薄
當中有幾段嗌位好Flat但都夠贏方方
同以佢唱歌能力應該試多啲唔同歌路

Alina成個表演好睇段舞有質感但分唔到最後唱定讀

方方都唔差嘅但成件嘢根本上無咩跳舞
雖然666唔係話好易唱但佢坐床邊都唱成咁係K房質素
同埋都聽得出喺無正式學唱歌底下呢個係佢嘅極限

Zeno把聲其實幾特別其有得造
但前提係佢要真係要用一段時間練好基本功先
呢段表演音準雖然無太大問題但咬字等其他嘢真係加強返
btw佢著工人褲我可以

NY揀錯歌聽唔清佢唱咩都幾災難
跳就有幾段唔差但有幾段喺地前後碌地沙睇到R頭

Manson都係揀錯歌佢靚rate係中高音但UWILC偏中低音遊走
而高音位緊張有幾次都炒埋可以正式RIP...拍子/音準都有幾大問題
表演設計有心思但execute太差救唔返

右雨
深圳夜場
只有這句

方方表演真係幾正
Kimman 都正
方方輸咗都咁大方 欣賞佢
再將我相信的如煙火般綻放

Like this?

Or this?
nicknicknick 發表於 2020-12-16 18:18

林家謙B2組團體賽表演:
https://fb.watch/2pCyni6h0-/
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Like this?

Or this?
nicknicknick 發表於 2020-12-16 18:18

其實呢 聽到第一二句 我已經覺得好難受
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

Like this?

Or this?

唱歌好過Timo,廿強battle Timo就入圍十強。
十強投票,謙B一定高票

不過都係FF,本身謙B is come from hong kong and he is a super star

連續5次同組
個箱果然係黑既

睇完想Judas挑戰下小巧首心靈作家

好開心Ben入到
好期待雲姐既solo表演呀

我Ben正到

花姐: bean bean 點算呀

頂你  嗌你契仔嗌得咁親密

花姐: bean bean 點算呀

頂你  嗌你契仔嗌得咁親密
rickychan0809 發表於 2020-12-16 23:13

自爆 錫到出面
等睇聽晚佢另一個契仔俾人out 俾CY out就最正

我Ben正到
Frankiekiekie 發表於 2020-12-16 23:10

阿ben雖然食老本,但食得有驚喜,同埋佢唱同rap其實都唔差,聽得出磨練下會唔錯,係可造之才
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

自爆 錫到出面
JasOh103 發表於 2020-12-16 23:30

CY 似聽日發力

好鐘意Judas 表演,不再在comfort zone下唱歌,今次多好多層次,雖然她做得不夠好,但輸在Ben 手上真的是雖敗猶榮。香港人爭氣!加油!
另外兩場可能是男仔跳唱rap,反而無乜驚喜,表演好睇但不算突出。今日主角全放在Ben 身上,真的好精彩和令人讚嘆。

自爆 錫到出面
JasOh103 發表於 2020-12-16 23:30

呢排播親廣告都係bean版,完全冇播過毛版,毛毛應該畀人遺棄咗
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

Updated rate

1. Ben
2: 美貨
3: Kimman
4: Alina
5: John
6: AB
7: 方方
8: Zeno
9: Judas
10: NY
11: Manson
12: 右雨

我Ben真係痴L線
個performance係全季其中一個最好睇嘅

阿ben雖然食老本,但食得有驚喜,同埋佢唱同rap其實都唔差,聽得出磨練下會唔錯,係可造之才 ...
SugarFree 發表於 2020-12-16 23:30

佢怕醜仔啲反差先正勁cute cute

CY 似聽日發力
wchild 發表於 2020-12-16 23:31

CY好似由第一次比賽開始keep住呢個bad boy look keep到依家

呢排播親廣告都係bean版,完全冇播過毛版,毛毛應該畀人遺棄咗
SugarFree 發表於 2020-12-16 23:33

因為要開始谷觀眾投票 入唔到10強嗰啲可以抽起

John入唔到好可惜,佢應該取代NY入十強,因為NY個樣有D恐怖...

Viutv咁好cut走Jason話Judas唱得唔夠好果句,Judas係今晚4位表演最差果位,臨走前佢仲有d想串ben ben

喜歡莊子

佢怕醜仔啲反差先正勁cute cute
Frankiekiekie 發表於 2020-12-16 23:35

其實追呢季都係為咗佢 然後先開始支持A組其他成員

佢除咗生死戰 小組賽係未輸過

因為要開始谷觀眾投票 入唔到10強嗰啲可以抽起
JasOh103 發表於 2020-12-16 23:37
我諗添毛有幾受歡迎廣告商都見到嘅
其實追呢季都係為咗佢 然後先開始支持A組其他成員  

佢除咗生死戰 小組賽係未輸過 ...
JasOh103 發表於 2020-12-16 23:42
佢同一舊雲好襯

Ben好正
執執個造型既話 唔會差得過兩大契仔
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

John入唔到好可惜,佢應該取代NY入十強,因為NY個樣有D恐怖...

Viutv咁好cut走Jason話Judas唱得唔夠好果 ...
Garfield 發表於 2020-12-16 23:38

又唔覺Judas 串Ben,最多是有點酸溜溜,竟然遇著一個無得輸的對手。仲有Ben 演出真的太吸引,跳舞是超哂班,加上非常少人能做到的技巧,真的無得輸。

Viutv咁好cut走Jason話Judas唱得唔夠好果 ...
Garfield 發表於 2020-12-16 23:38

我覺得唔係串既 佢今晚講既嘢都係開咗竅咁
佢大概想表達既意思係 要向Ben學習點將自己既強項展示出嚟但每次都帶有新鮮感

只係調轉咗嚟講變咗好似串佢 不過又唔覺佢係想兜

我覺得全民保豬真係令佢融入咗成個團隊
(甚至懷疑佢係死亡名單首位係組內公開秘密 成班人都知要保佢保到尾)
睇埋幕後啲片 佢比早期放咗好多 亦放低咗好多包袱唔再留喺comfort zone
今晚好可惜遇上勁敵 再走咗粒大音 但總好過穩穩陣陣又busking mode on
上星期開始完全對佢大改觀

我諗添毛有幾受歡迎廣告商都見到嘅
佢同一舊雲好襯
SugarFree 發表於 2020-12-16 23:46

支持呢對CP!

還不夠遠佢個頭都唔敢aii落雲姐對腳 好怕醜

支持呢對CP!  

還不夠遠佢個頭都唔敢aii落雲姐對腳 好怕醜 ...
JasOh103 發表於 2020-12-16 23:53

想念佢兩個好襯
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

欣宜好似想溝ansonbean咁嘅樣

欣宜發曬姣好正

欣直好似伍姑娘選港男咁,好好笑

如果Alfraid都係度評就好

Judas臨走講的說話好動人勁似Gun gun今年就好姊妹Ada拎女金會講的野,好pure好true無暗串

Ben好正
執執個造型既話 唔會差得過兩大契仔
cymusic 發表於 2020-12-16 23:46

我都期待Ben Ben決賽表現
仲諗緊做迷雲黨定投Ben Ben 最想投的係顧固咕

If only based on the performance ytd, I prefer John more than bean

ansonbean 真心charm
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

剛上網看Ben以前的街舞表演, 原來仲有絶技未出, 真的好期待決賽的演出

今晚契毛對CY
Alfred 最欣賞CY
希望CY WIN

剛上網看Ben以前的街舞表演, 原來仲有絶技未出, 真的好期待決賽的演出 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-17 12:17

琴晚佢好似話入十強可能會唱歌?
其實我唔介意佢再跳佢擅長既,但都希望有驚喜

今晚契毛對CY
Alfred 最欣賞CY
希望CY WIN
kaman921 發表於 2020-12-17 12:22

Timo flop得好快   花姐係咪都要放棄佢
CY真正實力仲未show過出黎

Timo flop得好快   花姐係咪都要放棄佢
CY真正實力仲未show過出黎
Garfield 發表於 2020-12-17 12:25

但明周又話內定冠軍

但明周又話內定冠軍
kaman921 發表於 2020-12-17 12:26

咁你有無睇流出既十強名單
我有d想睇xd

到而家都重講緊NY同右雨對著Zeno同美貨是旦一個都會變炮灰
Frankiekiekie 發表於 2020-12-16 12:04

NY 真係唔OK
塊面好油 LOL

咁你有無睇流出既十強名單
我有d想睇xd
Garfield 發表於 2020-12-17 12:32

Post 過,有人話唔劇透就刪咗
睇完呢幾集似係堅