返回列表 發帖
好想知 Kiki 食食下薯條點解會咁感傷要衝出去喊
係咪因為太咸啊?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

個預告似A輸
michael344 發表於 2020-11-25 23:47

A其實跳舞battle都唔太差喎其實
定其實以為B本來好勁
點知都係soso

A其實跳舞battle都唔太差喎其實
定其實以為B本來好勁
點知都係soso
表妹保莉 發表於 2020-11-26 00:12

睇 wide shot 就睇得出 B 齊好多,A 好無 team 嘅感覺
其實點解好多時評判睇同我地睇唔同,因為播出黎係 focus 響一兩個人多
但評判睇無鏡頭,要睇全部,就會好睇係咪真係有 team 嘅感覺,例如係咪成組都跳得齊
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

睇 wide shot 就睇得出 B 齊好多,A 好無 team 嘅感覺
其實點解好多時評判睇同我地睇唔同,因為播出黎係 f ...
星勤 發表於 2020-11-26 00:19

可能因為B組有兩個跳舞能手係度
令我想睇到更多野
結果兩個表演都好失望

可能因為B組有兩個跳舞能手係度
令我想睇到更多野
結果兩個表演都好失望 ...
表妹保莉 發表於 2020-11-26 00:31

我睇法相反,我覺得 B1 有機會平反,就係因為兩條仔
佢地跳舞點會得咁少野?但點解要收返返黎
就係因為評判無 mon 無 focus,只可以睇大環境
佢地兩個收返黎,其實係為左 as a team 襯返 3 個女仔
變左個畫面其實順眼過 A3 好多
論盡樂迷,敢愛敢恨

我睇法相反,我覺得 B1 有機會平反,就係因為兩條仔
佢地跳舞點會得咁少野?但點解要收返返黎
就係因為評 ...
星勤 發表於 2020-11-26 01:02

咁A3真係好大機會反輸
佢地自選果Part真係好好睇
唉如果又係咁輸番真係好可惜

睇完呢集Timo真係好差
同Casting差好遠
同埋B組自選輸極度多
好難睇

淨係睇左演出片段,想棄timo轉撐manson組

K Lau有冇後悔玩呢屆
上年成班囝真係開心好多 就算不和都係直來直往
唔似呢班咁
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

睇完呢集Timo真係好差
同Casting差好遠
同埋B組自選輸極度多
好難睇
Frankiekiekie 發表於 2020-11-26 01:41

五大契仔中 最自大係佢

跳左十年舞 排段舞搞唔掂又唔搵人幫手

一齊是非都因佢無能而起

Timo 咁寸嘅
我都係只支持cloud 同ben
再將我相信的如煙火般綻放

是非野睇下就算啦
其實成件事同排舞無關係
個 timeline 係製作組「重新定義」過
繼續睇表演算
論盡樂迷,敢愛敢恨

有冇人知 dance battle 首歌 (workin?) 邊個唱?

是非野睇下就算啦
其實成件事同排舞無關係
個 timeline 係製作組「重新定義」過
繼續睇表演算 ...
星勤 發表於 2020-11-26 11:00

BUBER 琴晚開LIVE 都話KIKI 段DRAMA都係剪接效果, 睇下就算, 唔好咁認真

BUBER 琴晚開LIVE 都話KIKI 段DRAMA都係剪接效果, 睇下就算, 唔好咁認真
wchild 發表於 2020-11-26 12:25

咁事實係點先?

淨係睇左演出片段,想棄timo轉撐manson組
losyes 發表於 2020-11-26 02:07

Timo唱唔掂都唔緊要,一早知
Rap都唔掂(唔係凈係甩嘅問題)

今round跳舞又唔突出

「我睇唔到你更多」

Timo唱唔掂都唔緊要,一早知
Rap都唔掂(唔係凈係甩嘅問題)

今round跳舞又唔突出

「我睇唔到你更多 ...
rickychan0809 發表於 2020-11-26 13:49

支持添毛盡早出局

個3am實在太尷尬,好差囉

咁事實係點先?
rickychan0809 發表於 2020-11-26 12:51

衝突同排舞無關係
節目組將 timeline 調亂作左個故事出黎
論盡樂迷,敢愛敢恨

A3真係好有團隊feel好中意A3
B Team個3am表演真係好尷
個人覺得綜合兩round A3贏 但係睇預告個個都O晒嘴 就知道A3凶多吉少好大機會foul中國舞

衝突同排舞無關係
節目組將 timeline 調亂作左個故事出黎
星勤 發表於 2020-11-26 19:35

咁點解Timo一知道有間票環節 急不及待要投走Kiki

又話人哋背後講佢壞話?

咁點解Timo一知道有間票環節 急不及待要投走Kiki

又話人哋背後講佢壞話? ...
rickychan0809 發表於 2020-11-26 21:15

係有事,但總之唔關排舞時,Timo 被逼食左呢隻死貓
論盡樂迷,敢愛敢恨

係有事,但總之唔關排舞時,Timo 被逼食左呢隻死貓
星勤 發表於 2020-11-26 21:19

我都明當事人可能想大事化小,又或者解釋等於掩飾

但當事人自己唔解畫,大家又唔知真正發生咗咩事,冇得怪觀眾誤會佢

wtf A3真係輸

wtf A3真係輸
小伙子. 發表於 2020-11-26 22:40

好嬲呀!

see… 呢個就係我話鏡頭太 focus 1/2 個人
觀眾睇唔到評判感覺而引起嘅落差
論盡樂迷,敢愛敢恨

好嬲呀!
快劍俠 發表於 2020-11-26 22:42

B組個自選差到咁都贏 dance battle又唔係特別好睇
睇咁多組 A3最有團隊嘅感覺 而家要走減個

see… 呢個就係我話鏡頭太 focus 1/2 個人
觀眾睇唔到評判感覺而引起嘅落差
星勤 發表於 2020-11-26 22:45

但係A3自選好好多wor 唔覺得單憑跳舞可以拉返個差距

B組個自選差到咁都贏 dance battle又唔係特別好睇
睇咁多組 A3最有團隊嘅感覺 而家要走減個{: ...
小伙子. 發表於 2020-11-26 22:45

贏左比賽, 輸左觀眾都係冇用

睇下星二契仔s 就知

唔好太上心

不過B1班人贏左之後 喺人地面前飲啤酒慶祝, 有d 黑人憎

睇黎B1會一直俾人狙擊

Viu TV FB已淪陷
Btw,真係好嬲
完全無興趣再睇

Viu TV FB已淪陷
Btw,真係好嬲
完全無興趣再睇
表妹保莉 發表於 2020-11-26 23:15

唔好太上心

贏左比賽, 輸左觀眾都係冇用

睇下星二契仔s 就知

唔好太上心

不過B1班人贏左之後 喺人地面 ...
rickychan0809 發表於 2020-11-26 23:10

戥a組唔抵 講跳舞嘅話 女團贏左啦 咪一樣輸

戥a組唔抵 講跳舞嘅話 女團贏左啦 咪一樣輸
小伙子. 發表於 2020-11-26 23:32

跳得好  --> 我睇唔到你地更多  

天毛飛將第一Round既好感完全變晒反感

表妹保莉 發表於 2020-11-26 23:53

加入狙擊添毛大聯盟

表妹保莉 發表於 2020-11-26 23:53

Dilys 完全相反
入圍時好多人覺得佢唔值

到而家佢被淘汰好多人戥佢唔抵

到最後歡眾緣先係最重要

Dilys 完全相反
入圍時好多人覺得佢唔值

到最後歡眾緣先係最重要 ...
rickychan0809 發表於 2020-11-27 00:08

咁佢真係有努力過
同埋入左真係好幫到佢果一組

林二汶排到果幾組都真係好勁
如果唔是造馬的話
頭四場應該都要贏先係

跳中國舞本身對佢無好感
但之後幾鍾意佢 覺得佢笑容幾甜
都foul咗

Timo 仲有得拍廣告 仲唔係新契仔咩

全城都插緊B1喇
唔知醜
觀眾眼睛係雪亮

Dilys 完全相反
入圍時好多人覺得佢唔值

到最後歡眾緣先係最重要 ...
rickychan0809 發表於 2020-11-27 00:08

係...佢賺左...前路一片光明
佢個樣似同 FYY FD 果個 TVB 人
佢應該岩拍劇

全城都插緊B1喇
唔知醜
觀眾眼睛係雪亮
星夢情真 發表於 2020-11-27 00:32

Viu FB仲放公佈結果條片吸嬲

Viu FB仲放公佈結果條片吸嬲
表妹保莉 發表於 2020-11-27 00:35

因為 facebook 當所有 reaction 都係 spread reach 嘅計算方式嘛,當然用盡
論盡樂迷,敢愛敢恨

都唔係睇overall表演俾分既
好嬲

跳中國舞本身對佢無好感
但之後幾鍾意佢 覺得佢笑容幾甜
都foul咗

Timo 仲有得拍廣告 仲唔係新契 ...
kaman921 發表於 2020-11-27 00:20

五大契仔之一: 契毛

坦白講,Timo星途基本已經玩完

因為 facebook 當所有 reaction 都係 spread reach 嘅計算方式嘛,當然用盡
星勤 發表於 2020-11-27 00:38

其實同袁晴晴無分別囉啊花姐係咪,憑咩話人

揀藍燈個三位評判究竟係咩眼光

五大契仔之一: 契毛

坦白講,Timo星途基本已經玩完
rickychan0809 發表於 2020-11-27 00:52

好難得一個未算正式出道嘅偽人可以咁快犯眾憎

咁佢真係有努力過
同埋入左真係好幫到佢果一組

林二汶排到果幾組都真係好勁
如果唔是造馬的話
頭四場應 ...
表妹保莉 發表於 2020-11-27 00:15

Aga

第一場同第三場對手太弱基本上必贏
第二場女團對音樂劇自選五五開指定六四近七三
第四場自選贏太多而指定未差到對家某啲組差到災難級
拎住接近全場最高質嘅自選都輸畀人狂ODiu係基本啦

A3真係好有團隊feel好中意A3
B Team個3am表演真係好尷
個人覺得綜合兩round A3贏 但係睇 ...
小伙子. 發表於 2020-11-26 20:32

Fb全民gp 多左人支持中國舞

反而timo 多左好多haters, 我都unfollow timo ig,改follow 安神豆

A1 頭開係幾好,但一唱就出事

支持添毛盡早出局

個3am實在太尷尬,好差囉
michael344 發表於 2020-11-26 18:34

個3am真係非常核突..各有各唱, D 對白亦極之低手, 夾硬比D 劇情佢..以為睇緊中學生表演   3am 已淪為口水歌一隻   So far 睇左咁耐都幾不喜歡TIMO 同泰倫斯, 佢地D characters 好難頂.

個3am真係非常核突..各有各唱, D 對白亦極之低手, 夾硬比D 劇情佢..以為睇緊中學生表演   3am 已淪為 ...
快劍俠 發表於 2020-11-27 09:12

同意timo 太自以為是 睇得自己太高
性格唔好 實力亦唔算好
rap 得好似數白覽咁

反而中國舞好sweet

同意timo 太自以為是 睇得自己太高
性格唔好 實力亦唔算好
rap 得好似數白覽咁

反而中國舞好sweet ...
pkl 發表於 2020-11-27 09:21

如果之後TIMO 要唱歌就見底.中國舞睇得出佢好努力改變而真係做得唔差, 吸左唔少LIKE仲有個K LAU, 佢表演係OK,  但一講野個TONE 就好似SELL 人買保險買倫敦金咁.. 好世界仔FEEL