返回列表 發帖
全民暗星III
John 發表於 2020-9-26 15:03

希望Gin中途突然加入比賽~佢好岩呢類節目
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

支持所有唱 隔離 的勇士。

Jace唱得咁好都 敢 cover

期望有人唱gin lee d歌絕對是歌唱比賽出位必選歌
cathay1996 發表於 2020-11-10 21:49

要低音易唱可以唱 天地一沙鷗,要高難度演出可以唱 敢

PEACH 發表於 2020-11-24 11:19

想睇CM會員comment林家謙

二汶係咪幫班組員贏觀眾緣多過贏比賽
就算Timo入到十強 全民投票有冇人投先lor so far三季 有冇邊 ...
小伙子. 發表於 2020-12-7 23:42

so true. 明明外表幾ok

A組X打大媽群組
losyes 發表於 2020-12-9 06:59

好似睇緊有段惡搞片,叫謝安琪參加亞洲星光大道咁

睇完造星表演,再睇男排,再loop隔離mv

希望Zeno 入到十強啦

鏗鏗be yourself! 欣直等緊你

我都想聽兩把聲都好過癮,禮拜五果集zeno戴眼鏡個樣仲有少少似家謙添 ...
elky 發表於 2020-12-13 08:30

期待,希望真係有,最緊要有MV

Zeno

希望固定B可以很堅強很堅強很堅強很堅強

Mischa個look真係好千嬅

RE: 《全民造星III》討論區(2020.11.2 10:30pm)

我排:
1: Mischa
2: Kimman
3: 方方
4: Zeno
5: NY
6: Alina
7: 右雨
8: Manson
HOTMAN 發表於 2020-12-15 23:43

Zeno
不過二十強出局可能都係最佳位置,留返個好image比觀眾,始終實力和其他參加者有距離。
或者佢可以向林家謙學下唱歌

如果林家謙今季入去應該拎冠軍

Like this?

Or this?
nicknicknick 發表於 2020-12-16 18:18

唱歌好過Timo,廿強battle Timo就入圍十強。
十強投票,謙B一定高票

不過都係FF,本身謙B is come from hong kong and he is a super star

睇完想Judas挑戰下小巧首心靈作家

喜歡莊子

欣直好似伍姑娘選港男咁,好好笑

如果Alfraid都係度評就好

Judas臨走講的說話好動人勁似Gun gun今年就好姊妹Ada拎女金會講的野,好pure好true無暗串

Ben好正
執執個造型既話 唔會差得過兩大契仔
cymusic 發表於 2020-12-16 23:46

我都期待Ben Ben決賽表現
仲諗緊做迷雲黨定投Ben Ben 最想投的係顧固咕

如果係Afraid選,可能選John。。。

今晚等睇Timo 5:0 CY就好似Aga 秒殺不知名歌星仔 Gun Lee

除非Timo突然玩自己走去跳唱者,否則好難想象佢會輸

Timo好大氣

幾估唔到john solo咁犀利 之前團隊戰喺a組真係好似隱形人
小伙子. 發表於 2020-12-17 22:52

無睇之前兩季,但今季個人戰好似真係唔多?

希望唔好雲璇對決

第二季都係20進10先有個人戰 第一季去到10強先有個人戰
小伙子. 發表於 2020-12-18 09:20

Thanks

有無得估邊個係造星III冠軍?

我估係有坤坤影子ge CY會一嗚驚人拎
始終三大Diva 已經睇到厭
而且正常應該多女Fans睇呢個節目
咁CY, AB應該有優勢

本身固定入到,我就會投佢,不過其實唔係好fair,因為佢有成套男排加持
而家真係要睇埋總決賽先諗點揀 ...
powerful 發表於 2020-12-19 01:00

x2 please.

雖然固定真係唔跳得又唔唱得,但真係會bias左比佢

仲勤力過HANA同Gin Lee
佢d體力點頂得住做咁多野
John 發表於 2020-12-19 12:25

今年有得忙好過無啦
不過顧家軒係幾勤力

As one 最有實力係璇璇
佢真係好勁
kaman921 發表於 2020-12-19 13:34

都係覺得佢女團好過Solo
可以同Serrini一齊組團唱 ~璇轉with mi*

燈下先
覺得佢入硬十強
hehehaha 發表於 2020-11-4 20:54

Zeno慘被燈
(分隔線)

btw Gin lee今年會唔會做決賽嘉賓?定直接參賽同Mi,  Cloud , CY battle 然後慘敗

原來楊甯係DBS
HOTMAN 發表於 2020-12-19 21:51

其實楊0同Ben Ben幾高
感覺兩個身高有d差距

心很雄
SugarFree 發表於 2020-12-20 00:25

偏不怕背
到年尾要宣傳下 敢 ,希望三台都拎到十大

反OT:下星期係無左固定喊的第一個星期,點過

我又排下

Top half: Ben > ansonbean > 卡文 > Mischa > 葦璇 > Kimman > Cloud > Alina > John > Zeno ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-19 12:03

Support top half except 卡文

幫佢答: Zeno
JasOh103 發表於 2020-12-20 10:20

Zeno已經係top 10
btw是但啦

咁樣落去再過多幾年可能美煎都要參賽
SugarFree 發表於 2020-12-20 13:52

星級評審團:Ada, Jace, Kary
女金迦:我覺得你唱得太實淨,好無feel,應該要試下用氣聲唱
一姐詠:我對於你今晚的音樂品味好有保留,感覺你係隨波逐流,欠缺個人風格。
前一姐:Come on, 我覺得你跳得好差,宜家唔係全民選Dancer,唔識跳咪唔好跳

Gin gin 三紅出局,好慘

投左有坤坤影子的CY,希望再創一次網絡奇蹟

全城熱爆《全民造星III》進入十強階段,網友紛紛揀出心水,暫時以Cloud、葦旋和ANSONBEAN被睇高一線,呢日《頭條日報》邀請十強參賽者互選,結果亦差唔多,Cloud、葦旋和Ben各有兩票支持。不過網民有興趣嘅話題,《頭條》當然有幫大家追問,Cloud講到被爆拍拖多年男友Ryan合照,她提到男友勁搞笑狂讚放閃;而被爆參賽期間撻着參賽者KiKi的KLAU,他就暗暗認戀;至於男友是MIRROR成員Stanley的Alina,提到網民負評都忍唔住喊,不過講到得到偶像張敬軒follow ig,她反應同CY知道俾謝安琪follow ig一樣開心到尖叫,而CY仲自爆張繼聰私訊佢!想八就睇落去啦!撰文:杜淑霞 攝影:譚壹致 服裝@initialfashion(Cloud)

十強互選下,Cloud、Ben和陳葦璇各得兩票平分春色。
「暈姨」提到男友Ryan,笑到勁甜囉!

被網友稱為「暈姨」的Cloud(雲浩影),對於粉絲自稱「迷雲黨」覺得好搞笑,「呢個名好好笑,我想改過第二個,但係未諗到,依家好似呃人咁樣,不過我都係呃咗佢哋嘅,哈哈!」對於被爆男友Ryan合照,Cloud話估唔到反應咁好,仲趁機瘋狂讚男友放閃,「初初都有啲驚訝,但係我見到啲comment係正面嘅。(譬如讚靚仔?)佢真係好靚仔,佢好好嘅,我幾surprise有啲人話『你幾幸福』、『男才女貌,好襯』,佢真係好靚仔,佢唱歌又好好聽。(點支持你參賽?)佢會買好多零食畀我,因為我瘦咗太多,因為太辛苦,食嘢我會開心嘅,所以近排食飯,佢都問我想食咩就我,佢會買曲奇,因為我好鍾意食米線,佢最近餐餐陪我食米線,都冇乜怨言。」仲話男友都想去總決賽撐她。

同樣被爆戀情仲有KLAU(劉瑞祈),要他對一個《造星III》參賽者講心底話,他揀了KiKi狂讚,話對方演員出身都好有音樂才華,參賽期間跳舞亦有進步,遺憾對方入唔到十強,仲話:「佢喺演藝路上面,有好多機會畀佢繼續發光。」問係咪女友所以揀KiKi,他就尷尬話:「係好好嘅朋友(你啲fans都叫『KiKi』係咪刻意?)唔係,上年玩完《造星II》嗰陣時有fans話幫我開個fans club,問我想叫咩名,嗰陣時我未識佢,我叫K不如叫『KiKi』純粹食番個字嘅意思,之後識佢係幾有緣。我喺比賽前兩個月識佢,因為ViuTV另一檔節目,我成排兄弟同佢一齊拍就咁認識。(有緣落去?)都會繼續咁樣發展吓囉!」

Cloud同Ryan拍拖多年,男友亦好支持她參賽。

CY爆俾張繼聰DM

男友是MIRROR成員Stanley的Alina(李靜蓮),講到網民負評一度喊咗出嚟,但反而唔關Stanley事,「最唔開心可能係話『你都係跳嗰啲啦!』我嘅睇法係我跳舞唔係好叻,但係呢個真係我用盡我200%嘅努力,嗰5年我喺演藝真係好努力去鑽研舞蹈,只不過我唔係最top嗰個,但係我會好proud of自己,就算我係一個舞者,但係冇可能每一種舞都識,其實廿進十強表演,我係專登攞番pre round個表演去做,我想去講番自己同大眾聽,就係成個《造星》過程令我睇嘢有咩唔同咗。」不過當記者提到張敬軒follow她ig,她即收眼淚興奮尖叫,原來兩人曾合作拍廣告,但只屬一面之緣,「佢係我偶像嚟㗎!畀偶像follow係好開心嘅事。有次我同Stanley去佢餐廳食嘢佢都認得我,但唔知佢follow我,(有咩同軒仔講?)多謝你!我睇咗佢兩場演唱會,好欣賞佢對每個表演者都好尊重,好多嘢向佢學習。」

CY(陳澤言)認為能夠打入十強,最想同首輪被他連累踢出局的Vincent講:「我帶住你嘅夢想入到十強,我會幫你行埋去。」記者提到謝安琪有follow他ig,他搲晒頭,仲自爆張繼聰有DM他,「我真係冇留意,因為之前張繼聰都有出個post去repost番我嘅post,佢有講啲鼓勵嘅說話,係DM話呢行嘅心態好緊要,佢擔心我有啲壓力上嘅嘢會承受唔到,好願意做我聆聽者,佢話我有啲咩唔開心可以同佢分享,會畀啲意見我,跟住我同佢講咗一句好好笑『我好開心呀!你放心我有咩困難一定會麻煩你』我有啲咩問題唔明,有前輩我都想問佢哋意見,同埋我本身好鍾意張繼聰。」

感想:Ben Ben sosad.想投比佢tim

希望佢唔好介意比人話唱得似祖兒
nicknicknick 發表於 2020-12-22 15:02

跳得似dancer,唱得似祖兒都唔緊要。
一直以來佢個短髮look我真係投唔到票比佢我又唔係Anson lo fans

【#csl5G 立即下載csl app 全程陪住Ian唱歌跳舞】

今個星期六就係全民造星3總決賽啦!想Ian BB望住你,笑住對你唱「開始 開始有心跳」?想全程望實Ian,專心捕捉舞台上嘅魚仔招牌笑容?一切都冇問題!只要你係 csl嘅 5G用戶,就可以喺12月26號免費欣賞由HKT 5G支援全港首個*自選多角度^及超高清360 °全民造星III總決賽5G特別版,8K超高清傳輸#,享受全方位偶像live表演!

已經成為csl 5G服務計劃~嘅客戶就要即刻download 定 csl app,隨時ready Ian為你勁歌熱舞!仲未係5G用戶就快啲升級csl 5G 計劃~同download csl app!為決賽做好準備啦!

#csl #5G #360HDVR自選多角度 #偶像視角 #全民造星3總決賽 #角度隨你選

多謝哂

唔駛估,我好肯定ansonbean冠軍
話哂係契仔尼
michael344 發表於 2020-12-24 20:58

除了他本身有討好外型似足韓仔有對矇豬眼外,他唱歌跳舞都好,一睇就知有舞蹈根底。他能夠突圍而出,除了有實力,亦因為他贏在起跑線,有個猛料媽咪!

Ansonbean剛滿20歲,他唱得又跳得,原來係拜有個一樣好跳得的媽咪林佩佩所賜。Ansonbean媽自小學跳舞及讀過演藝學院,據知她早在30年前已開設舞蹈學校,主要教授Funky Dance;現時在佐敦、灣仔和觀塘都有分校。Ansonbean自小已在舞蹈學校玩大,他和細佬細細個已學跳舞,近年仲加入媽咪成立的舞團「Unikrew」,四出表演

Ansonbean媽除了開跳舞學校,旗下亦有演藝製作公司,老公是製作公司導演。她本身同唔少圈中人熟絡,曾於96年及97年先後提名過李珊珊和歐陽妙芝參加香港小姐,最終李珊珊成為冠軍,而歐陽妙芝亦入選最後五強。去年她有份幫張彥博演唱會《MORE張彥博MUSIC 2019》編舞;亦不時獲邀出席電影首映禮,在娛樂圈廣結人緣。

事實上,Ansonbean本身是「Style International Management」旗下待出道的藝人,公司旗下有不少著名影星,包括AngelaBaby、馮德倫、熊黛林、廖碧兒、日本名模水原希子等。作為同門師弟的Ansonbean,就算最後唔能夠在《造星III》奪冠,將來在娛樂圈都好大機會走紅!

但其實佢fans唔算多
頭兩個係雲姨同ben, 仲要係大拋離
Lewis 發表於 2020-12-25 15:31

有後台就夠。
個個傳媒都寫佢大熱,Ben Cloud CY 呢三個"素人"就被無視

其實我又唔係反AB雖然懷疑佢有過度活躍

只係比較中意其他參加者,同唔希望最後都係後台決定一切

滿腦也是你 即使想詐欺
卻永遠未會爭氣

支持Bobby

我有諗過講D咩說話去鼓勵你地,但係最後我都想坦白咁講,你地真係表演得好差,低音唔到位,舞步亂晒籠,走 ...
powerful 發表於 2020-12-26 16:54

好比心機打

不過美音其實有無睇開?

有顧定軒就有睇架啦
叱咤樂壇佢同廢禮講過
kaman921 發表於 2020-12-26 18:07

固定B
今晚應該有Zeno?

希望有參賽者升key唱電燈膽,然後聽stephy評價
SugarFree 發表於 2020-12-26 19:29

評判肥媽劈頭一句便說:「突然間隻歌好聽咗嘅,點解?」吳國敬更抵死說:「如果原唱者喺度唱,你喺後面做幕後代唱會更精采。」

開始~開始有心跳

同第二季決賽排名方法一樣

契豆有機會喇!
rickychan0809 發表於 2020-12-26 20:44

三女一男評審,佢的確大熱

想轉走cloud張票了

雲無得輸呀 投佢了!

多謝自己
HOTMAN 發表於 2020-12-26 20:55

多謝自己

美祖上身?

支持 敢

RE: 《全民造星III》討論區(2020.11.2 10:30pm)

葉巧琳黎宣傳架?
陳葦璇不如唱大肆慶祝或者Candy Ball啦
表妹保莉 發表於 2020-12-26 21:14

兩首都想聽