返回列表 發帖
但二汶咁樣算唔唔幫得太多?
算係有份表演喎
rickychan0809 發表於 2020-12-11 20:08

佢係幫手編和
去到比賽都係參加者自己唱

睇IG先知原來係女聲合唱其中一位?
實力呀!

我由 好人 開始先入咗迷雲黨 ...
JasOh103 發表於 2020-12-12 00:02

我畀雲姨想念嘅高音迷咗

佢可唔可以唔好再搏出位
表妹保莉 發表於 2020-12-12 00:07

啲淫__總係摟ODiu同衝出嚟7

見到有啲so called樂評人眼紅team A只係贏感動
明明表演就係用生命影響生命嘅一件事
如果令人感動唔係就已 ...
CunninG 發表於 2020-12-12 00:47

最好笑係其實B組都可以Sell感動
自己唔Sell定Sell唔到技不如人就認啦
更何況第一輪同第二輪拎個真心出嚟輸到仆直
又唔講頭兩輪黑哨?

經歷完星三

普通跳唱似乎已經滿足唔到大部分香港觀眾
rickychan0809 發表於 2020-12-12 01:41

高質嘅跳唱係Buy

但今季有幾多跳唱係高質?
成大半組B組都係啞嘅Dacner
係得A組啲女團表現係好

B team 贏果陣班女即場係到尖叫
A Team 贏果時個個都勁humble
仲要輸果時無西口西面
呢點已經係星嘅條件同 ...
艾石仔 發表於 2020-12-12 07:51

exactly

唔明點解KLAU明知有鏡頭,塊面都可以咁西
losyes 發表於 2020-12-12 11:46

重有丁悅條肥Hei臭貨次次贏都尖叫

睇二汶ig 話班參賽者最後係自己閉門會議選擇做d真誠嘅表演 我覺得呢個真係好難得 明明頭兩round呢 ...
小伙子. 發表於 2020-12-12 12:38

最後個item完全feel到唔理輸定贏去做
雖然Judas一定心諗係咪玩我

仲嫌條毛比人插唔夠咩!
無L嘢下話
kaman921 發表於 2020-12-12 17:11

根本就係牛屎臭格MK

佢夾埋timo呢個MK仔杯葛kiki真係完全show到佢個八婆格,本身已經唔係靚
SugarFree 發表於 2020-12-12 14:02

根本成組3am都係MK臭貨
最好笑KLau今次同Kinman一組組話成組人都好真誠好舒服
明明CY同Will之前已經組過係咪暗示同牛屎契毛臭Hei丁悅ODiu一組好唔舒服

Mischa仲係咪臭貨
WZA111 發表於 2020-12-12 21:46

臭貨唔臭了變美貨

Alfred心水竟然係CY 其實佢係咪有d特質 觀眾仲未睇到嘅呢
小伙子. 發表於 2020-12-12 22:26

喺天生細胞壞茶煲maker入面
聽得出there is something喺佢聲底
但明明喺C位唱Chorus但都唔係好Stand out

我都覺得cy入a team 會好d 佢係需要有同樣特質嘅同伴帶動佢先得
小伙子. 發表於 2020-12-13 11:28

我覺得CY入B都可以佢要跟KP學到專業
反而我覺得有啲本身能力OK嘅入B有啲入錯隊
好似Karen,Will跟林二學Sincere比較喺佢事業上會幫到佢

兩個都好討好今次造星3最大輸家其實係B組...
NY 同右雨完全無人講
pkl 發表於 2020-12-15 14:47

到而家都重講緊NY同右雨對著Zeno同美貨是旦一個都會變炮灰

btw 廢禮可唔可以唔好再柒出嚟柒

我排:
1: Mischa
2: Kimman
3: 方方
4: Zeno
5: NY
6: Alina
7: 右雨
8: Manson
HOTMAN 發表於 2020-12-15 23:43

Alina有啲underrated

明明跳得好睇但啲noise去晒manson到

My rate

1: 美貨
2: Kimman
3: Alina
4: 方方
5: Zeno
6: NY
7: Manson
8: 右雨

美貨同其他比完全另一個層次
但佢單唱Maybe this time會再高分啲
同後段嗰一種從容自信比前段感覺好緊
有少少露出佢中低音麻麻呢個弱點
亦都係對得返點解以前唱Live會咁災難
根本唱Pop用唔到佢最靚個rate

Kimman係好大突破但唔代表超好
成段Performance重未係好甩到田園情歌
把聲以唱Rock嚟都係偏軟偏柔偏薄
當中有幾段嗌位好Flat但都夠贏方方
同以佢唱歌能力應該試多啲唔同歌路

Alina成個表演好睇段舞有質感但分唔到最後唱定讀

方方都唔差嘅但成件嘢根本上無咩跳舞
雖然666唔係話好易唱但佢坐床邊都唱成咁係K房質素
同埋都聽得出喺無正式學唱歌底下呢個係佢嘅極限

Zeno把聲其實幾特別其有得造
但前提係佢要真係要用一段時間練好基本功先
呢段表演音準雖然無太大問題但咬字等其他嘢真係加強返
btw佢著工人褲我可以

NY揀錯歌聽唔清佢唱咩都幾災難
跳就有幾段唔差但有幾段喺地前後碌地沙睇到R頭

Manson都係揀錯歌佢靚rate係中高音但UWILC偏中低音遊走
而高音位緊張有幾次都炒埋可以正式RIP...拍子/音準都有幾大問題
表演設計有心思但execute太差救唔返

右雨
深圳夜場
只有這句

我Ben正到

Updated rate

1. Ben
2: 美貨
3: Kimman
4: Alina
5: John
6: AB
7: 方方
8: Zeno
9: Judas
10: NY
11: Manson
12: 右雨

我Ben真係痴L線
個performance係全季其中一個最好睇嘅

阿ben雖然食老本,但食得有驚喜,同埋佢唱同rap其實都唔差,聽得出磨練下會唔錯,係可造之才 ...
SugarFree 發表於 2020-12-16 23:30

佢怕醜仔啲反差先正勁cute cute

If only based on the performance ytd, I prefer John more than bean
快劍俠 發表於 2020-12-17 09:53

Exactly

AB好明顯聽得出中段開始跌watt
反而胡鴻鈞Keep到全程

今晚契毛對CY
Alfred 最欣賞CY
希望CY WIN
kaman921 發表於 2020-12-17 12:22

我好想知CY有咩咁值得KP,美零,美肥係咁吹奏

Timo flop得好快   花姐係咪都要放棄佢
CY真正實力仲未show過出黎
Garfield 發表於 2020-12-17 12:25

契毛高峰係初選

一上契入五十強已經flop到落地核

希望美暈都入十到強
其他WFC
wchild 發表於 2020-12-17 13:21

最後嗰集得返嗰幾個
基本上只要唔係對住Dancer都應該夠贏

CY唱歌能力比我想像中勁好多
王妃都可以咁穩定地從容不逼咁上晒啲高音
重要係近年極少數唱歌無呼吸聲係咁un都無影響
而成個表演入面我睇到Eason嗰種癲同喪
把聲都好靚...似Mr. Alan但靚聲無咁似Eason版

但佢要多D 聲音training
而家太單調
艾石仔 發表於 2020-12-17 23:40

同埋要搵把有特色啲嘅聲
而家咁唱又係走咗去Eason系嗰邊

梁文禮居然揀timo係佢嘅三甲 究竟眼光幾差先會咁揀
小伙子. 發表於 2020-12-18 22:40

證明廢禮嗰種廢唔係扮

Updated my personal rating

1. Ben
2. 美貨
3. CY
4. Dancer
5. Kimman
6. Alina
7. John
8. Cloud
9. AB
10. 卡文
==========
11. 方方
12. 楊甯
13. Zeno
14. 容海恩
15. Judas
16. K Lau
17. NY
18. Timo
19. Manson
20. 右雨

Jason 本來都想揀卡文
但係佢唱真係差啲
聽到走音
kaman921 發表於 2020-12-19 17:39

陳廣偉口水佬真係口水佬
電視都聽到佢啲尾音走晒都話想投佢

你睇下kingjer post先啦,投zeno嘅多過美貨
SugarFree 發表於 2020-12-19 11:58

美貨多少少但差極少係50:50

佢加埋卡文入ig live
cymusic 發表於 2020-12-19 00:42

真正姣西臭貨

廢事臭貨個老女人無票投咗佢

迷雲黨嘅人數拋離得好勁
SugarFree 發表於 2020-12-21 21:22

迷雲暈tg group人數過千

好慘明明薑徒果屆好似有一百萬定架車(?)
nicknicknick 發表於 2020-12-27 09:19

第一屆一百萬
第二屆有部車
第三屆志在參與

第二round dance battle 後的分數
CY Kimman 和Mischa影響最大,三個都攞好低分。
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-27 10:16

真係好唔Fair favour晒班dancer又唔見一開始合唱有幾粒老鼠唱到好似畀人雞姦緊咁影響晒成個performance會計分?
頭三真係靠跳舞加分...好在雷動咗阿Ben拎冠而唔係粒臭豆

有人話佢唱歌好好聽呀嘛
條友次次solo啲表演都同一個款 跳+rap
人地Ben 璇起碼都會唱下歌 ...
Lewis 發表於 2020-12-27 10:37

全部solo做同一種item等於羸

最重要係支護髮素
losyes 發表於 2020-12-27 10:38

Dancer呢個樣算係幾靚平時成隻亞古獸咁

好似暫時都係20強比賽好睇d
on07111 發表於 2020-12-26 21:26

最好睇都係團體solo就開始跌watt好多人缺點出返晒嚟

唱反而喜歡Mischa 和Kimman ,葦璇好重覆過往表演,唱歌跳唱真的有點厭倦。
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-26 21:46

但唔可以否認dancer一跳唱真係好穩定又勁大陣星味出嚟

見有人話Cloud支持民建聯
有冇source
721AXA 發表於 2020-12-26 22:04

雲姨去黃店busking咁大件事都無人講

Cloud isn't me live

其實都係靠把聲清同靚,技巧真係要再練,尾音處理有好大瑕疵

Kay live 最好噃,你 ...
powerful 發表於 2020-12-26 22:14

反而睇到佢音樂選擇幾高質又Yoyo又Juno
我愛雲姨

接受唔到Cloud三甲唔入 不過ben ben拎冠軍都ok嘅 今季嘅票數真係好接近
二汶講過陳生攞唔到冠軍  ...
小伙子. 發表於 2020-12-26 23:15

陳生好似喺林二ig comment comfirmed會找數

覺得cloud而家成個人先係一個佢自己嘅個人狀態 台上真係太緊張
小伙子. 發表於 2020-12-26 23:31

雲姨要多啲me time

佢搵返一個舞台劇界做評判 可能會平衡返
其實唔少評判評分係睇佢有無做星既材料多於實際表現
昨晚ansonb ...
speedman 發表於 2020-12-27 19:42

毛嬸坐C位真係一個災難

好彩陳生力壓ab 如果唔係ab已經係冠軍  民意三甲都係a組 比較想睇最後嘅投票嘅百分 ...
小伙子. 發表於 2020-12-28 19:52

唔怪得花姨完Show黑面黑到

Ben Ben 只要唱歌多加苦練,就有望成為真正既偶像實力派  ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-28 22:06

覺得佢首先要洗牙先深黃都唔洗放上個嘴到

頻果爆CY暗撻卡文 b組好勁 已經第2pair
小伙子. 發表於 2020-12-29 01:04

KLau 民賤K
9MO 丁脫
CY 臭貨卡文

最爆應該係
李浩軒 粉紅頭

成組B都係全民造愛

得返左左同WaiWai痴線佬couple係正氣

這是Ben三年半前作品,阿Ben 跳機械舞都好勁,大家覺得Timo 和 Ben 一齊跳,誰會優勝
...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-29 13:33

講真Ben係第二個層次
9Mo唔係有人幫佢排舞真係nothing
由初選到五十強已經露晒底