返回列表 發帖
顧定軒唱成咁都三棧燈
幫viu拍劇係唔同啲
睇黎勝算好大
cymusic 發表於 2020-11-3 23:42

之後係唔係會唱返一姐詠首隔離

今晚方皓玟放題

今晚b組兩個solo完勝a組喎

琴晚可能因為男排女將衝撃太大,我睇造星完全投入唔到,又或者就係子涓揀錯表演項自殺同其他B組人真係冇咩掀動人心既魅力

Cloud 向高難度挑戰而冇重大失誤,核心message同情感都deliver到,之前睇果D solo performance 就算係表現好都只係欣賞程度,但呢個演唱係會令我想投佢一票

嘩,卡文咁勁既,真係估唔到,跳印度舞更加似周秀娜2.0

廣偉岩岩睇完電視後話如果再揀多次,佢會揀卡文!
卡文好可惜
Garfield 發表於 2020-12-18 23:38

其實兩個都值得入既,冇計啦
咁多個表演,mischa唱得最好,但雲唱得比較入心; 葦璇同卡文都係咁樣取捨,前者更穩更有基礎實力,但後者就好charm

十強同導師facebook開緊live成五千幾人睇緊
SugarFree 發表於 2020-12-19 00:09

邊度有得睇

發現原來十強A組、B組剛好各佔一半

你嘅bottom3其中一個人正正係某DJ 嘅top3
CunninG 發表於 2020-12-19 00:30

唔係下話,右雨都揀得落

今年全民投票真係難投 個人覺得會係三屆以黎最難投嘅一次
小伙子. 發表於 2020-12-19 00:56

本身固定入到,我就會投佢,不過其實唔係好fair,因為佢有成套男排加持
而家真係要睇埋總決賽先諗點揀

Stephy 同美之都算弱? 佢兩個比人鬧唱歌唔得都可以做評判
kaman921 發表於 2020-12-21 16:18

我覺得個陣容比較擅長評價舞台/戲劇表現,音樂上真係得Ivana夠份量,Stephy 目前階段真係主攻演技派多D啦

不要甘無知拉,金廣城系好出名音樂行內人
cathay1996 發表於 2020-12-21 17:30

金廣誠做開音樂節目監製嘛,但我會將佢今次既出現歸類於 viutv 製作代表多D

Tim Lui都鐘意言仔, 話覺得佢有少少6號嘅feel

不過驚佢被吹捧得太勁會有壓力 ...
losyes 發表於 2020-12-22 05:13

最新段十強拉票訪問覺得佢樣有D似陸永

順便sell埋試當真,好多造星幫亂入,哈哈

再見了最錯那個他 !
b01091018 發表於 2020-12-21 22:10

睇返Cool hot hits 當年第一個留言,唔怪得佢咁介意人地叫佢dancer?

Serrini fans 特登入去搞事
bagfgfcde 發表於 2020-12-22 15:34

搞到而家連嘉茵個名都唔用喇

美音唔知有乜心得比參賽者
kaman921 發表於 2020-12-26 00:53

我有諗過講D咩說話去鼓勵你地,但係最後我都想坦白咁講,你地真係表演得好差,低音唔到位,舞步亂晒籠,走左一兩粒音就冇晒信心,簡單D黎講,係完全唔合格。

你地犯左無數咁多個錯誤,但係就算係咁,我都認為你地一定要表演落去,因為我見到你地既一D moment,你地係台上發光發亮既果個moment。

Mischa, 記唔記得你有一段副歌不斷標高音,你完全驚都冇驚過,直接就唱左過去;
璇姨,有一段steps,你差D跳左出台邊,你隻腳明明扭親,但係你都冇放棄,仲好準確咁跳返去原本個位,叻女;
阿 Ben, 有一part見到你成個頭轉左去後面,諗住呢一次你D骨一定散硬啦,點知你個身跟住轉得咁快,竟然可以救返你個頭,勁丫;
CY,你有一下唱歌幾有信心,幾有氣勢,搞到音響都唔敢較大支咪D聲出黎;
Alina,你有幾下一字馬做得好好丫,重心夠晒低,D姿勢比之前好左好多,你有進步啊;
仲有 KLau, 你就算打緊逆境波,都仲係好有鬥志!

如果呢D moment 可以一點一滴咁累積,到時你地就係好好既表演者,係果一日黎到之前,我要你地keep住,對表演既果份熱情,果份決心,果種努力,去到最後,你地需要既,就係時間!

只要一步一步咁走落去,時間會幫你地克服所有既困難,時間會令你地變得更強!

--

死火,齋打段字已經感動到自己

雲姨唔好咁緊張啦好心

個opening(唱部份)都幾underwhelming
咩唔係會令人諗「吓 你咁都 ...
JasOh103 發表於 2020-12-26 20:42

開場表演好災難,似乎係參賽者focus自己項目,疏於排練呢個

Mischa 表演以為係做緊chill club添

Mischa 二人份英文版好正,好聽過中文版
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-26 21:23

因為歌詞正常返

暫時 葦璇 > Mischa > Cloud > Alina > Ben > Kinman > CY > K Lau > Ansonbean > NY
rickychan0809 發表於 2020-12-26 21:38

葦璇, Alina 今晚衣著同成個presentation 品味好出事

Ben 最有驚喜,雖然太明顯扮Yoga

Cloud, KLau 都 impressive,尤其 KLau 自家創作比較有message

Cloud isn't me live

其實都係靠把聲清同靚,技巧真係要再練,尾音處理有好大瑕疵
彳亍最好嘅始終都係cd version
ifeinano 發表於 2020-12-26 22:10

Kay live 最好噃,你竟然覺得 Juno 最好?  Shocked...

BenBen反Cup成功!
其實以一個舞者
唱林宥嘉既歌可以唱成咁都好唔話得
Cloud第二輪失準可能係失三甲主因 ...
表妹保莉 發表於 2020-12-26 23:15

之前盡力呼吸都失準,呢首仲要更高難度挑戰,選曲好都要駕馭到
Ben 其實個折骨舞都冇二十強果次咁有層次,但勝在第一輪比大家睇到原來佢唱歌都可以

Cloud 今晚第一輪表現好出色
唔應該評判嗰邊低分成咁
bagfgfcde 發表於 2020-12-26 23:24

唔知係咪dance battle拉低晒佢D分?  真係好奇怪,即係一早已經決定左識跳舞先做到星咁

另外今晚再次證明 IGNITED 個funky version 係好難聽

如果好似第1屆咁計%,美豆應該入唔到3甲
SugarFree 發表於 2020-12-26 23:49

原來 Anson Lo 同柳當年連十強都入唔到架!?

評判話佢唱得ma
講一百次就變真
on07111 發表於 2020-12-27 00:04

同而家香港情況好夾

今次花姐都幾頭痛,阿Ben所有橋都是收埋哂,都唔知點安排表演給他。
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-27 00:06

梁祖堯已經搵左Ben做喪屍舞台劇,出年三月劇場可以睇

半年的旅程終於完滿結束,雖說是半年,也是我的半生。

19歲入行,入行19年,今年38歲,在音樂和表演各種工 ...
小伙子. 發表於 2020-12-27 21:49

以前唔識欣賞林若寧份歌詞,而家睇完造星呢段分享post再聽我們的序幕首歌特別有層次同意思