返回列表 發帖
903 ban 敢 真係挑戰民意,引起民噴

呢首都ok好loop,好過幸福門少少咁
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

屋企概念大碟去左邊
b01091018 發表於 2020-10-5 21:11

另類屋企概念
門、男人、香煙、家貓 (下一首係寫俾佢走左嘅貓貓芝麻糊)
屋企真係乜都得: 空氣、腳趾、塵、天花板、牛奶、口罩、AGA海報

11月出碟
疲情下希望唔會縮水

另類屋企概念
門、男人、香煙、家貓 (下一首係寫俾佢走左嘅貓貓芝麻糊)
屋企真係乜都得: 空氣、腳 ...
boy4dudes 發表於 2020-10-9 18:00

敢第一句" 心很雄 偏不怕背 包沈重" 已經有家的背包

呢首其實都幾好,點解U記今年好似唔捧下Gin

因為要捧一姐詠同女金迦

另類屋企概念
屋企真係乜都得: ...AGA海報
boy4dudes 發表於 2020-10-9 18:00

如果有首叫 一個男人和AGA海報 都幾恐怖

我諗環球原本係冇住用甘多資源去捧一姐詠
不過人地今年有四台冠引起左大家注意
再之後隔離首歌hit,同林家謙個合唱仲hit到而家唔駛買點擊率都做到咁好成績
成功搶到新一代年青人留意
kkbox Joox排行榜可以緊接Dear Jane
甘我係環球,難得有個未來一姐,靠青春有機會打低對面公司既黃淑蔓
捧新星成本一定又唔駛甘高,我都會投放資源啦。

5分

but,5分又點咪又係呢啲
入咗U記之後一係正能量歌一係K歌
幾時先有「潛水」「GT」「默哀」「1st Date」呢啲歌

我諗環球原本係冇住用甘多資源去捧一姐詠
不過人地今年有四台冠引起左大家注意
再之後隔離首歌hit,同林家 ...
tonycheung1986 發表於 2020-10-10 21:24

你去錯咗Post留言

咁高質無人post

如無意外下個月出新碟/新歌

5分

but,5分又點咪又係呢啲
入咗U記之後一係正能量歌一係K歌
幾時先有「潛水」「GT」「 ...
lmml4 發表於 2020-10-11 14:04

科零!單!呀呀呀
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

咁高質無人post

** ...
lmml4 發表於 2020-10-12 14:25

期待下首係樂觀
越來越樂觀覺得今年Gin Lee=2014 Joey

咁高質無人post

** ...
lmml4 發表於 2020-10-12 14:25

開心係CONCEPT ALBUM

點解堅堅入唔到屋今年又係903失寵架...
明明幾首都好高汁
當一個幸福的 傻更更的你

第一次聽覺得麻麻 始終幸福門太勁 接受唔到其他歌
不過聽多幾次覺得呢首都正

BTW chorus第一句諗起Sukie首本末倒置
同埋第一眼睇錯左"美男子與香腸"

第一次聽覺得麻麻 始終幸福門太勁 接受唔到其他歌
不過聽多幾次覺得呢首都正

BTW chorus第一句諗起Sukie首 ...
星夢情真 發表於 2020-10-12 23:06

會唔會意識上RTHK唔會上?

會唔會意識上RTHK唔會上?
kenneth 發表於 2020-10-13 00:09

一支煙的時間 成功登上季軍~~~
應該唔會ban啩
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

live版好聽

GOOD SONG!

一支煙的時間 成功登上季軍~~~
應該唔會ban啩
l00540 發表於 2020-10-13 00:14
今年真係好難講, 港台一向支持正能量歌, 但係敢連第十位都無, 美男子與香煙唔太樂觀, 希望我錯, 有四台冠

verse 2 完全係幸倪門
懶到
week17

副歌好洗腦,好過幸福門

恭喜

恭喜
Garfield 發表於 2020-10-15 00:18

好少女
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

19:45 美煙live爆哂seed
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

小弟太後生了
對這種老餅歌沒甚麼共鳴

今年點解咁對佢

回復 128# RedDevil

AGA天后

19:45 美煙live爆哂seed
cymusic 發表於 2020-10-15 22:50

節目重點:
-下個月出碟 已經聽緊下隻碟啲demo 想出多隻碟再申請紅館
-死口唔認有拍拖 表示一個人原來都可以盡興
-擇偶最重要條件係唔食煙
-美男子鋼琴版live粒「烏」音好聽到起雞皮 首歌range好闊 後段真心難唱 完全係diva級演繹
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

節目重點:
-下個月出碟 已經聽緊下隻碟啲demo 想出多隻碟再申請紅館
-死口唔認有拍拖 表示一個人原來都可 ...
JasOh103 發表於 2020-10-16 17:11

好正 上次miss左好期待佢再紅館
呢個女d technique真係利害到!

支持美蘭子與香Gin
如果今年唔係出敢先 可能環球都會幫煎爭獎

支持美蘭子與香Gin
如果今年唔係出敢先 可能環球都會幫煎爭獎
foreverkontinue 發表於 2020-10-16 21:18

如果唔出 敢 ,Gin lee今年就無big hit了

今晚Project after 6 個美男子與香煙Live超好聽
比stephen傾Live更有feel

呢首比起幸福門..gin更有發揮空間

Live真心唱得好
如果1月1日上到叱吒唱Live就好啦

節目重點:
-死口唔認有拍拖 表示一個人原來都可 ...
JasOh103 發表於 2020-10-16 17:11

感覺今年隻碟會係進階版BeGin

竟然又有Budget下隻碟,會唔會最後一隻
一方面想佢下年出d大家K房唱到既K歌,
一方面又想佢出快歌、R&B之類
下年真心難搞

今晚Project after 6 個美男子與香煙Live超好聽
比stephen傾Live更有feel

呢首比起幸福門..gin更 ...
Garfield 發表於 2020-10-16 22:33

一方面想佢下年出d大家K房唱到既K歌 ...
Nathan 發表於 2020-10-16 22:49

台灣流行曲其實幾岩佢唱,可惜一直局限係香港

襟聽過幸福門
越聽越喜歡幸倪

Live真心唱得好
如果1月1日上到叱吒唱Live就好啦
Nathan 發表於 2020-10-16 22:41

可以開場做表演嘉賓 或者有時最女五強都有得唱(SO FAR佢未必入到)

一方面想佢下年出d大家K房唱到既K歌 ...
Nathan 發表於 2020-10-16 22:49

岩岩做完未出既碟 已經籌備下一隻今年冇乜show出 點回本
希望下年隻碟係1st plug 快歌 2nd plug 低難度k歌 3rd plug r&b

幸福門唔差, 只係有D保守
呢首正好多, 更加突顯Gin Lee唱功
未來歌唱比賽 應該有人揀呢首參賽

美男子與gin lee 加油 年度大歌
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

隻歌真係好易上口
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

呢首同咩 kenneth深井告別習大 都吹大咗
普通到不得了
比serrini唱仲驚喜

呢首同咩 kenneth深井告別習大 都吹大咗
普通到不得了
比serrini唱仲驚喜
hehehaha 發表於 2020-10-17 19:22

Gin入左環球之後,好似首首歌都比人咁講

越尬越愛 越愛越尬
week17

Gin Lee(李幸倪)、Dear Jane及洪嘉豪一起為ViuTV音樂節目《Chill Club》錄影,Gin表示近日仍為新歌《美男子與香煙》宣傳中,但因ViuTV下月將關閉錄影《全民造星III》,故她要提早到來為11月尾推出的新碟第3首歌《開燈熄燈》宣傳。

Gin自言不論錄音或在家中唱這首歌時,都總會哭出來,因這首是她個人的創作,講述她與早前離世的愛貓之間的關係,她以為只有自己唱這首歌才會哭,怎料剛讓工作人員看新歌MV,所有人也像失戀般哭了出來。問到公司有否安排舉行小型音樂會為其新碟宣傳?Gin說:「有配合新碟開騷,但要看疫情才知會否有觀眾,年尾也會有大型的音樂會,我也很想見到有觀眾,想聽到尖叫聲。」

11月尾先出,富士山下2.0?

Gin Lee(李幸倪)、Dear Jane及洪嘉豪一起為ViuTV音樂節目《Chill Club》錄影,Gin表示近日仍為新歌《美男 ...
Garfield 發表於 2020-10-19 21:06

繼續聽美男子與香煙,要等到11月尾先有 開燈熄燈