返回列表 發帖

美男子與香煙 - 李幸倪

單選投票, 共有 155 人參與投票
72.26% (112)
8.39% (13)
3.23% (5)
1.94% (3)
14.19% (22)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: peter722

派台日期: 25/09/2020

作曲:Vincent Chow
作詞:何方
監製:Alvin Leong
編曲:Gary Tong

美麗太美 受不起驚喜捨不得放棄
這五官 經魔鬼雙手擺佈過也要一起
煙草與你 日後混合埋墓碑
偏偏肯跟你繼續共存如毒霧的空氣

寧願你像背影 經不起相擁那一刻掃興
越要好 越像被捏成尼古丁

越戒越愛越愛越戒 彷彿終生討債
違逆我的宗旨送抱投懷 不免病態
越怕越愛越想越歪 辛苦得很痛快
被誘惑也在挨 是否錯愛都只因變態

寧願閉著眼睛 根本不必有美醜可鑒證
尚記得 當初多討厭尼古丁

違逆我的宗旨送抱投懷 不免病態
越怕越愛越想越歪 辛苦得很痛快
被誘惑也肯在挨 是否錯愛都只因變態

試著原諒同情自己 受苦的心態
你施捨的愛 我又為何放大

無論你多烏煙瘴氣難捱 眉目似禁色無涯
越怕越愛越想越歪 心酸得很痛快
被誘惑也肯在挨 或許你美在壞

無論你多烏煙瘴氣難捱 眉目似禁色無涯
越怕越愛越想越歪 心酸得很痛快
被誘惑也肯在挨 或者錯愛就像崇拜

2030年的未來人sms話佢地都仲loop緊呢首
on07111 發表於 2021-1-17 10:57

嘩 ! 未來人揾得你你都唔惹少!

2030年的未來人sms話佢地都仲loop緊呢首
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

2021 仲聽緊
好想喺紅館聽世界級 live

轉食南昌街玉子 ?
b01091018 發表於 2020-11-27 23:32

何方都係叫偉文

偉文仲有食煙咩?
以為佢養生咗好耐
hehehaha 發表於 2020-11-27 22:44

轉食南昌街玉子 ?
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

可能係何方故事
on07111 發表於 2020-11-24 17:30

偉文仲有食煙咩?
以為佢養生咗好耐

可能係何方故事
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

好希望係Gin Lee自己故事,而家共鳴少左

每次聽到  是否錯愛都紫昕變態
都諗起工人姐姐個廁所

每隻碟出都會有人覺得環球plug錯歌
Garfield 發表於 2020-11-4 21:59

今次算難得選岩

no offence 不過如果美男子係指trump, 首歌部分詞講trump支持者心態都好中
powerful 發表於 2020-11-9 23:47

五官經魔鬼雙手擺佈過 睇黎係講trump
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

亦可能因為美男子個美指美國
唔夠政治正確
josey 發表於 2020-10-25 22:16

no offence 不過如果美男子係指trump, 首歌部分詞講trump支持者心態都好中

Gin Lee 說故事書

中間轉過幾次碟既主題。。
Garfield 發表於 2020-11-4 21:48

慘,肯定好多棄歌

開燈熄燈同三生一吻一齊做出碟plug
最後咩獎都爭唔到
Gin同Kay一齊射晒啲ap落海
AGA或成最大贏家 ...
foreverkontinue 發表於 2020-11-4 22:55

Gin:「我彷彿哭泣的聲音都比較硬朗吧 你喜歡的她就是嬌小的弱者嗎?」
雖然無獎,但佢會很堅強

Gin Lee會否清唱清唱,然後變三生一吻2.0
on07111 發表於 2020-11-4 21:48

開燈熄燈同三生一吻一齊做出碟plug
最後咩獎都爭唔到
Gin同Kay一齊射晒啲ap落海
AGA或成最大贏家

年尾歌唔一定少人記得ge

強搶十大的樂觀同愛一個上一個都好多人識

i see...
反而覺得今次隻碟出黎會係Bold and Beatiful咁,實力家謙作曲的side track 仲好過主打 ...
on07111 發表於 2020-11-4 21:51

每隻碟出都會有人覺得環球plug錯歌

on07111 發表於 2020-11-4 21:48

Delay到下年年頭囉,反正年尾歌容易比人遺忘

然後Gin可以係11月搶咗三生一吻首歌黎唱

Garfield 發表於 2020-11-4 21:48

i see...
反而覺得今次隻碟出黎會係Bold and Beatiful咁,實力家謙作曲的side track 仲好過主打

有無講原因?
on07111 發表於 2020-11-4 21:47

呢首歌好吊隱,想快D聽。。
Garfield 發表於 2020-11-4 21:45

881訪問,原來美男子曾經一度唔收錄,幾經波折先收錄番
Garfield 發表於 2020-11-4 21:43

有無講原因?

希望幸倪學Kay一樣
開燈熄燈拖到變跨年plug
下年拎女金讀多首歌
foreverkontinue 發表於 2020-11-4 21:42

呢首歌好吊隱,想快D聽。。

881訪問,原來美男子曾經一度唔收錄,幾經波折先收錄番

希望幸倪學Kay一樣
開燈熄燈拖到變跨年plug
下年拎女金讀多首歌

串流榜又唔見影,Gin Gin係咪被完左約了

人家懂唱歌懂哪裡發高音咪不會累咯,你估她謝安琪咩!
cathay1996 發表於 2020-11-2 23:29

容祖兒都收山啦 唔好再搞其他女歌手喇

長時間唱高音,乜佢把聲唔會攰咩
Garfield 發表於 2020-11-2 18:26

人家懂唱歌懂哪裡發高音咪不會累咯,你估她謝安琪咩!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

講真我琴晚睇住D字幕先發現佢咬字好唔准:

寧願你像背影 經不起相擁那一刻掃興
越要好 越像被捏成尼古

寧願閉著眼睛 根本不必有美可鑒證
I talk a lot of BS.

預計11月20日出碟喎

angelicdestiny 發表於 2020-11-2 05:46

長時間唱高音,乜佢把聲唔會攰咩

I talk a lot of BS.

是否錯愛都紫昕變態
1 fun

亦可能因為係何方填詞。

唔夠政治正確
josey 發表於 2020-10-25 22:16

咁幸福門都應該狠ban
暗示緊 "門常開"又關過

可能真係食煙,所以港台唔上榜
Garfield 發表於 2020-10-25 20:41

唔夠政治正確

Garfield 發表於 2020-10-25 20:41

正面快歌又得十五位,吸煙又ban,港台想點

GIN LEE 2020全新廣東大碟 - DEAR SECRET
Willjohnson 發表於 2020-10-21 00:28

諗起祖兒個MySecret
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

GIN LEE 2020全新廣東大碟 - DEAR SECRET

疫情底下,Gin Lee坦承工作一定受到影響,不少廣告拍攝、活動均相繼取消;由於她每隔一周就有一場線上音樂會,做起準備工作來其實都挺忙,加上今年忙於籌備新專輯:「錄音、後期、拍MV,而家已經進入最後階段嘅混音。」除了三部曲會結合成一部電影,Gin Lee又透露今次的實體碟亦花了不少心機,更有別於平常的專輯,找了藝術家去設計:「好特別,好值得收藏!」至於市道問題,Gin Lee就不太擔心:「而家好多人聽歌都數碼化應該都OK嘅,實體專希望大家都繼續支持。」

說起ViuTV將在明年初舉辦樂壇頒獎禮,Gin Lee則表示尚未知情,卻隨即表示歡迎:「係好事嚟,呢兩年都好似少咗(去年因社會運動及肺炎,樂壇頒獎禮相繼取消),大家都好期盼再有頒獎禮!多個平台畀歌手都係好事,得到肯定又好,都係一件盛事畀大家期待一下。」

新碟名: 《Dear Secret》

Gin Lee(李幸倪)、Dear Jane及洪嘉豪一起為ViuTV音樂節目《Chill Club》錄影,Gin表示近日仍為新歌《美男 ...
Garfield 發表於 19/10/2020 21:06
開燈熄燈氣燄散落切分音~~

一百蚊就收買到你 好cheap
JasOh103 發表於 2020-10-20 14:28

如果係Aga,最少要五舊水

比返一百蚊我可以考慮去睇
on07111 發表於 2020-10-19 21:20

一百蚊就收買到你 好cheap
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

係咪又買碟送飛?
josey 發表於 2020-10-19 21:14

比返一百蚊我可以考慮去睇

Gin Lee(李幸倪)、Dear Jane及洪嘉豪一起為ViuTV音樂節目《Chill Club》錄影,Gin表示近日仍為新歌《美男 ...
Garfield 發表於 2020-10-19 21:06

係咪又買碟送飛?

Garfield 發表於 2020-10-19 21:06

繼續聽美男子與香煙,要等到11月尾先有 開燈熄燈

11月尾先出,富士山下2.0?