返回列表 發帖
[9月28日之廣東歌]

1977年9月28日 - 田蕊妮於香港出世
1991年9月28日 - 張學友舉行8場《每天愛你多一些》巡迴演唱會香港站
2002年9月28日 - 何韻詩推出專輯《Free {love}》
2003年9月28日 - 黃耀明和楊千嬅舉行《Music is Live黃耀明x 楊千嬅拉闊音樂會》
2010年9月28日 - 林子祥在香港理工大學賽馬會綜藝館舉行《Lam Made in Love 音樂會》
2014年9月28日 - 黃耀明成為文藝復興基金會第一屆理事長
2016年9月28日 - 張智霖推出EP《Hero》
2020年9月28日 - AGA推出專輯《So Called Love Songs》

印象中aga當年‘一’係tvb有冠 有冇人知點解

希望係

幸福門 Gin Lee 5>2>2>3>2>2>1>1
Casada 王君馨 10>9>6>3>2>out
boy4dudes 發表於 2020-9-28 02:39

或者佢都有 2>3>2 呢
秉承cm精神 推廣好音樂

希望係

幸福門 Gin Lee 5>2>2>3>2>2>1>1
Casada 王君馨 10>9>6>3>2>out
boy4dudes 發表於 2020-9-28 02:39

我覺得為左搏新聞真係會冠casada
幸福門兩週冠有咩新聞價值

幾耐冇試過跳舞快歌攞叱咤十大,唔計羅賓
mrshadowll 發表於 2020-9-28 07:03

有快歌又點,現場演繹又冇伴舞冇樂隊伴奏,商台頒獎禮的音響差到無人有

印象中aga當年‘一’係tvb有冠 有冇人知點解
kaka1224 發表於 2020-9-28 08:03

14年四大破冰 環球有歌派上來而且有冠

mrshadowll 發表於 2020-9-28 07:03

我剩係記得經典加大力度事件

cum with me 係邊年?

Chill Club榜load超慢...
幸福門終於冠,鯨落先新上榜
可能美男子與香煙要11月先有機會上榜!?

Chill Club榜load超慢...
幸福門終於冠,鯨落先新上榜
可能美男子與香煙要11月先有機會上榜!? ...
Garfield 發表於 2020-9-28 10:26

Chill Club有啲又好快上
好似Jason Sammi Mag咁
10個位真係唔夠quota放咁多歌

10個位真係唔夠quota放咁多歌 ...
kakako 發表於 2020-9-28 10:34

榜尾有人睇噶咩
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week44
1健兒2限時動態3深夜告別練習

10個位真係唔夠quota放咁多歌 ...
kakako 發表於 2020-9-28 10:34

佢啲歌上好耐榜先會有呢個問題

幸福門 Gin Lee 5>2>2>3>2>2>1

903并唔咁嘅待遇...

有快歌又點,現場演繹又冇伴舞冇樂隊伴奏,商台頒獎禮的音響差到無人有 ...
lightupmylight 發表於 2020-9-28 08:52

有實體先算啦
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 44
1. 再聚 2. 感情這回事 3. 致明日的舞

DEAR JANE 新歌好得
組金 CONFIRMED
睇下有冇機拎埋至尊碟

幸福門 Gin Lee 5>2>2>3>2>2>1

903并唔咁嘅待遇...
Willjohnson 發表於 2020-9-28 10:54

成績好過SSN Chart
14>15>7>7>7>1>4
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

計計下華納其實太多獎
呼吸有害至尊睇高一線
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 44
1. 再聚 2. 感情這回事 3. 致明日的舞

兩首都 186 了
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

希望今次係我最後一次聽到IGNITED
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

Thomas 發表於 28/9/2020 11:50
聽朝再播
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

聽朝再播
kwanie 發表於 2020-9-28 11:52

我諗過呢首會過到莫后 花姐用曬D資源未?

Thomas 發表於 2020-9-28 11:50

我即刻熄咗機

OMG Mami!!!!
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

OMG Mami!!!!
KU5249 發表於 2020-9-28 12:14

咁突然??
旋轉with me

Mamislayyyyy
第4plug都咁高汁
好少女

使唔使打 "~旋轉with me"
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

mani
小伙子. 發表於 2020-9-28 12:15

mani

mani
steph 發表於 2020-9-28 12:19

Sorry mami

期待有一次會聽到依首歌名嘅正確讀法

"Wuuuuuuu 旋轉with me!"

https://event.viu.tv/chillclubso ... TdbwlwIUkXeTIKjFp9s
總算知道有咩歌派咗去ViuTV

使唔使打 "~旋轉with me"
KU5249 發表於 2020-9-28 12:17

係 ~旋轉with me*
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

DEAR JANE 新歌好得
組金 CONFIRMED
睇下有冇機拎埋至尊碟
hissorhk 發表於 2020-9-28 11:42

唔想AGA至尊碟

係 ~旋轉with me*
星勤 發表於 2020-9-28 12:27
咦我又手殘
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

Keithchancy 發表於 2020-9-28 12:27

等睇 Kenneth 拍片介紹 Zpecial
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

計計下華納其實太多獎
呼吸有害至尊睇高一線
帥小寶` 發表於 2020-9-28 11:48

起碼都要RE返上榜做下樣

計計下華納其實太多獎
呼吸有害至尊睇高一線
帥小寶` 發表於 2020-9-28 11:48

始終是TVB劇歌, 機會渺茫
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

cum with me 係邊年?
wchild 發表於 2020-9-28 10:25

其實我係指一隊人跳舞嗰d
喜歡軒兒 新歌+精選 都喜歡 ​​​

其實我係指一隊人跳舞嗰d
mrshadowll 發表於 2020-9-28 12:34

切菜舞
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week44
1健兒2限時動態3深夜告別練習

嘉姐去左邊
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

Keithchancy 發表於 2020-9-28 12:27

Yea... 兩個鐘前開始咗
有留意chillclub推介嘅考慮下拍30秒去推歌啦
話佢哋聽第5首好值得播多啲

期待有一次會聽到依首歌名嘅正確讀法

"Wuuuuuuu 旋轉with me!"
wkidric 發表於 2020-9-28 12:23

今次係用mami身份派?

已經準備好DM班DJ鬧爆佢哋唔播mami

想睇班c9宣傳孤獨病

btw呢堆歌個cut off似係8月2x號至9月2x號
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #43]
01 黃金法則 / The Hertz 02 我在切爾諾貝爾 等你 / 麥浚龍 03 粉碎糖果屋 / per se (Ft. Serrini)

蝸牛係咪要至尊

已經準備好DM班DJ鬧爆佢哋唔播mami
JayantL 發表於 2020-9-28 13:17

樹打手準備好啦

好想幫mami整禮物送俾DJ

蝸牛係咪要至尊
steph 發表於 2020-9-28 13:21

樂觀式走勢
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

蝸牛係咪要至尊
steph 發表於 2020-9-28 13:21

姜濤舊年拎左新人獎
然後今年:
蝸牛合唱十大 > AK + Ian
新人獎 > Jer + AL
十大 > MIRROR

圓滿
論盡樂迷,敢愛敢恨

姜濤舊年拎左新人獎
然後今年:
蝸牛合唱十大 > AK + Ian
新人獎 > Jer + AL
十大 > MIRROR

圓滿 ...
星勤 發表於 2020-9-28 13:42

花姐有冇咁多本事要2首十大

Ian 首十大比mirror换了,真心唔覺mirror 首歌好聽,只覺佢哋好噪,完全唔值十大高位,反而Ian 首歌我覺得可以比十大低位,姜B 舊年已經搶了新人,今年最好食白果