返回列表 發帖
Ian 首十大比mirror换了,真心唔覺mirror 首歌好聽,只覺佢哋好噪,完全唔值十大高位,反而Ian 首歌我覺得 ...
Hellokitty 發表於 2020-9-28 14:11

可能ignited比人調到低位,Ian個首咁普通都有十大先唔值,有得冠已經好好

想睇班c9宣傳孤獨病  

btw呢堆歌個cut off似係8月2x號至9月2x號
cymusic 發表於 2020-9-28 13:21

do姐會唔會拍片 孤獨病 掂呀
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

Ian 首十大比mirror换了,真心唔覺mirror 首歌好聽,只覺佢哋好噪,完全唔值十大高位,反而Ian 首歌我覺得 ...
Hellokitty 發表於 2020-9-28 14:11

允B有獎IS OK, 其他WFC

好想幫mami整禮物送俾DJ
WZA111 發表於 2020-9-28 13:24

送邪童謠special pack lace手套 皮鞭 再加mami噴上去嘅香水

Mirror 過埋 Karen

chachacharlie 發表於 2020-9-28 14:38

翻版十年前組合前二
黑色狂迷 vs 簡單情歌
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

翻版十年前組合前二
黑色狂迷 vs 簡單情歌
風見志郎 發表於 2020-9-28 14:45

個人覺得10年前2首歌高汁過IGNITED
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

Sony呢期好似等到quota入勁歌榜 細眼同黃妍派到挑戰歌
細眼果首時間房咁舊 如果真係排到一個位今次比黃妍上下啦
佢未上過

chachacharlie 發表於 2020-9-28 14:38

希望Karen選最歌時有得re-entry
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

希望Karen選最歌時有得re-entry
l00540 發表於 2020-9-28 15:27

最歌機會唔大,最女都麻麻地。
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

嘉姐係咪同太后一齊去咗欣直記者會
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

播多7 次就 191+3
廢事冠軍週仲低過死位嗰次啦
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

中文歌曲龍虎榜 本周精選
特倫斯夢遊仙境 (04) / 再聚 (11) / 如何忍眼淚 (16) / 劫後餘生 (NE) / 曖昧 (NE)

特倫斯夢遊仙境 (04) / 再聚 (11) / 如何忍眼淚 (16) / 劫後餘生 (NE) / 曖昧 (N ...
peter722 發表於 2020-9-28 16:02
OMG為謙B集氣
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

特倫斯夢遊仙境 (04) / 再聚 (11) / 如何忍眼淚 (16) / 劫後餘生 (NE) / 曖昧 (N ...

謙b5台冠? 但997好似死位

特倫斯夢遊仙境仲唔冠?

希望港台唔好再比謙亞軍
JW: 星夢,我要進來了~

美男子與私煙 係咪ban咗?
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

美男子與私煙 係咪ban咗?
hehehaha 發表於 2020-9-28 16:37

再次證明903無理封殺gin
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

cathay1996 發表於 2020-9-28 16:42

已經開咗廿個新ig acc準備send DM鬧班DJ
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

已經開咗廿個新ig acc準備send DM鬧班DJ
hehehaha 發表於 2020-9-28 16:44

有冇送煙仔畀DJ先
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

有冇送煙仔畀DJ先
sigmasigma 發表於 2020-9-28 16:51

送比美男子

cathay1996 發表於 2020-9-28 16:42

可能是Aga要求環球全面封殺Gin Lee,因為她要令Gin Lee感受全年超低AP,而自己將首奪女金的滋味!!!!!

Aga和Gin Lee一向都不和的!!!!!

可能是Aga要求環球全面封殺Gin Lee,因為她要令Gin Lee感受全年超低AP,而自己將首奪女金的滋味!!!!! ...
universal 發表於 2020-9-28 16:56

唔覺AGA咁大power. 會唔會Gin Lee 約快滿唔續?
16年簽環球,如果簽5年21年到期。

IGNITED仲未停

有冇送煙仔畀DJ先
sigmasigma 發表於 2020-9-28 16:51

如果送既話 唔知邊個會收呢

港台高質給精選,   最愛的杜蕾斯港台冠機會十分高.
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

如果送既話 唔知邊個會收呢
kayzzz 發表於 2020-9-28 17:09

CR2返早嗰啲好多都食煙

唔覺AGA咁大power. 會唔會Gin Lee 約快滿唔續?
16年簽環球,如果簽5年21年到期。 ...
Ching2015 發表於 2020-9-28 16:59

但Gin Lee唔續約可以簽咩公司
   佢冇乜個人諗法 (連 敢 都敢推出就已經證明到) 唔啱做獨立歌手

利申: 支持AGA女金 (如果今年內出到第4首歌嘅話 )

IGNITED仲未停
艾石仔 發表於 2020-9-28 17:09

可唔可以DM鬧爆DJ播太多?

原來謙B港台冇拎過冠軍... CLS

Ian 首歌值十大? 咪玩啦

但Gin Lee唔續約可以簽咩公司
   佢冇乜個人諗法 (連 敢 都敢推出就已經證明到) 唔 ...
foreverkontinue 發表於 2020-9-28 17:29

Gin Lee好慘,將美男子的ap間接送比SCLS,難得美男子這首好歌被Aga要奪女金給破壞了

CR2返早嗰啲好多都食煙
hehehaha 發表於 2020-9-28 17:26

有邊個呀 :0

迴光髮力了

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

【Do姐任司儀】加盟寰亞備受照顧 鄭欣宜儲歌期待開個唱

鄭欣宜(Joyce)在黃竹坑舉行記者會,宣佈加盟寰亞並推出新歌《小夜燈》,她即場獻唱及首播MV,獲得老闆林建岳送上兩手推車食物及日用品作慶祝,更無懼社交距離抱抱支持她。
記者會由鄭裕玲(Do姐)擔任司儀,Joyce表示難得在疫情下有新公司願意簽約,多謝公司支持她推出新歌並拍MV,有種被照顧的感覺,本來8月已簽約,但選在今日推出新歌之時宣佈加盟的消息。問是否覺得備受公司重視?Joyce說:「非常,見到電視咁大便知。(簽長約?)習慣一個人住,成為一個家庭需要時間,是一段適當的時間,因為公司很多方面都有製作。」
Joyce指是開心價簽約,最想是繼續唱歌、拍戲,老闆更帶她見演唱會部門,又在台上提及開演唱會。Joyce表示期待,但剛推出新歌的她指今年會以儲歌為主。提到Do姐任司儀,她坦言很驚喜,更說:「最開心是Do姐在我耳邊說了一句『You done so well』,好開心一位我敬重的前輩有留意我,會更加努力。」

竟然搵Do姐做司儀 終於正式公布

可能是Aga要求環球全面封殺Gin Lee,因為她要令Gin Lee感受全年超低AP,而自己將首奪女金的滋味!!!!! ...
universal 發表於 2020-9-28 16:56

唔好分化,環球話兩位係好姊妹
何方精選作品
和你再沒有運氣敵對或愛下去

幾耐冇試過跳舞快歌攞叱咤十大,唔計羅賓
mrshadowll 發表於 2020-9-28 07:03

cum with me

希望叮叮車2.0

cum with me
Frankiekiekie 發表於 2020-9-28 19:06

係佢眼中只有張x敬

快歌叱咤十大3AM沉默的士高Girls Girls Girls靈感床Come With Me今年仲有IGNITED(天生二品)(我說不可以)

係佢眼中只有張x敬

快歌叱咤十大3AM沉默的士高Girls Girls Girls靈感床Come With Me今年仲有IGNITED(天 ...
hehehaha 發表於 2020-9-28 19:12

其實我想講係唔需要伴舞都可以搞旺全場嗰d
喜歡軒兒 新歌+精選 都喜歡 ​​​

鄭欣宜(Joyce)在黃竹坑舉行記者會,宣佈加盟寰亞 ...
matt0605 發表於 2020-9-28 18:23

呢壇嘢都好似講咗好耐

簽寰亞都好嘅各取所需

鄭欣宜(Joyce)在黃竹坑舉行記者會,宣佈加盟寰亞 ...

恭喜Joyce~~
想佢同Sammi On仔 JayFung 釗峰佢地合作

mrshadowll 發表於 2020-9-28 19:16

係cum with me同的士高唔喺現場唱Live啫

根本年年都有快歌quota我霏一自戀基本上拎硬

寰亞嘅人多到呢~
見到joyce有公司簽都係好事,希望可以出返多d歌
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

林家謙都有得爭進步獎

Gin Lee好慘,將美男子的ap間接送比SCLS,難得美男子這首好歌被Aga要奪女金給破壞了{: ...
universal 發表於 2020-9-28 17:45

So CLS

So called love song 都好聽喎
播得多有乜問題

mrshadowll 發表於 2020-9-28 19:16

Ignited拎十大事前無mark舞都無得睇有跳舞嘅live
So sad