返回列表 發帖
試比較十分錯「還責怪我仿似綿羊」
及SYNT「能夠似最知心途人」
longdistance 發表於 2020-10-3 00:02

我都即刻諗起
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

好似2005-2010啲K歌,不錯

想聽 JUDE x Shiga 十分錯

繼前幾個月CM會員吹奏吳弱希之後
輸家連竟然有一日變成實力派 ...
kayzzz 發表於 2020-10-3 03:05

碎雅一向都係實力偶像派 不過無人focus係碎雅既唱功啫

聼jude唱兒歌倒不如聼碎雅劇歌

想聽 JUDE x Shiga 十分錯
thomas199028 發表於 2020-10-16 01:12

又想被人虐殺?

公道d講句啦 呢首歌係幾k既 都loop得下
但係唱就真係。。。

同埋好零分feel 好似好刻意想食住個勢 要打造一首零分2.0

cm人成日話咩aga flop同埋不停重複自己 但係人地起碼出左道8年 先重複幾首
而家jude派左十首歌都唔知有無就準備要重複 唔係好掂wo

由2012連詩雅開始,總是冒起一兩個短暫性K 歌女歌手 (網上點擊K歌新歌手)
Shiga 2012-2015
若希 2014/2015
JW 2015-2018

可惜,個個都無以為繼...
希望佢壽命長D 啦... (不過睇黎仲短過Jinny)

由2012連詩雅開始,總是冒起一兩個短暫性K 歌女歌手 (網上點擊K歌新歌手)
若希 2014/2015 ...
tonycheung1986 發表於 2020-10-18 15:31

JW有咁長?感覺佢得攞獎嗰年hit啲,之後已經係19年逃生門

若希 2014/2015 ...
tonycheung1986 發表於 2020-10-18 15:31

女金迦算唔算,由問好到獨一無二個幾年
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

回復 57# hello12324

我當佢唱到揮揮手..就真係終結哂。只係2017仲有原來只因..... 2018就仲有紅館...

回復 58# on07111

唔算啦,佢又唔係曇花一現果種k歌女歌手,當年3AM,Nights without you,真係幫佢洗靚個招牌仲要當年Joey Yung 仲點名讚Nights Without you

回復 60# tonycheung1986

你講兩首都2017年啊。佢以前派一,若,認,㘣,Hello,孤鄒,問好個期都好多K迷受落
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

回復 61# on07111

佢以前出道後果一首 一先至係真係K 歌,但佢真係唔係果種無以為繼既人,所以我冇當佢了。    那總有歌手要靠k歌先紅起,但如何成功轉型先係關鍵

Aga能做到有返自己風格而又大家受落,2017年係關鍵

其實佢嘅唱腔幾有MK妹妹feel

MC幾壞男孩

覺得仲k過零分
chorus又唱到好似讀書咁

繼零分之後,Jude 再次代入777 心態唱歌反擊香港人好勇敢

明明已經討好左你班友話暫緩,d反對派仲要繼續針對、惡意中傷,結果好啦,搵國安法懲治你哋話唔聽嘅刁民,香港已成殘局,要聽曬特首話,唔好再駁咀

無論聼幾多次都係覺得Jude唱歌十分錯
誰跟你幸福觀天看星