返回列表 發帖
恭喜祖祖

原來要自己報名參加,點解佢/佢公司可以咁唔知醜40歲都仲參加傑青
just11256 發表於 2020-10-3 17:47

佢有提名人。我睇到候選人需要親自去面試,應該每個獲選嘅之前都要自己報名,如果吾係邊個去面試?

可能為咗個傑青獎
先有慈善基金
有心幫小朋友
十幾年前就應該要做
何必等到2015 ...
hehehaha 發表於 2020-10-3 17:53
佢一直都有做慈善。參選傑青唔需要慈善基金,睇到前面話kay十年前已拎,至今都未聽過佢有個人慈善基金會。話時話祖祖尋日終於有機會向多啲人宣傳佢個基金會,恭喜

咁咪証明Kay 係憑實力得到傑青 唔係做門面嘢 成立咩基金
    Kay 十年前參與好多公益活動 個人事業 ...
洗衣王國130 發表於 2020-10-4 09:49

如果你真係想比較兩位參加過嘅公益活動,咁祖祖一定比kay多,無論係十年前定十年後,既然唔係因為慈善,你認為十年前嘅kay係憑邊啲實力?至於事業,我見到容祖兒呢21年都係憑實力努力打拼,無懼流言蜚語,亦都唔會否認公司嘅大力支持,舊年PC演唱會嘅規模唔係一間細公司可以搞得掂,17年連sidetrack演唱會都可以落重本搞舞台,當年亦都因為未知大紅而公司正式開始力推,英皇唔係慈善機構,有返咁上下嘅潛質同埋賺錢能力先有公司咁嘅人力財力支持

回復 67# aussie2013

其實睇成篇報導,佢係想講佢哋食樹皮都可以食得咁得意開心,佩服佢哋嘅樂觀

如果咁講咪形象問題 容小姐形象有幾好 唔使我講啦
     Kay 十年前 樂壇新貴 深入民心 形象健康  一 ...
洗衣王國130 發表於 2020-10-4 11:13

即係話形象好就有傑青?咁點解你口中形象差嘅容小姐可以得獎啊?得咗係咪證明你講嘅係錯?容小姐街知巷聞嘅歌點止一首先?演唱會仲次次都爆

無他 形象好咪快啲得傑青 形象麻麻推到last 先比囉
     既然你講到 容事業好過謝 點解反而謝咁早有 ...
洗衣王國130 發表於 2020-10-4 11:32

其實呢度提到嗰幾位,形象好唔好係見仁見智,不過佢哋都早過kay拎。我之前問你,你話歌紅可以拎傑青嘛,我咪講下容小姐嘅事業咯。唔係慈善唔係事業唔係形象,咁當年kay憑咩先?沽名釣譽?家陣睇到嘅,容小姐有慈善基金、keep到事業,至於形象,fans眼中佢自然係最好嘅

回復 78# 洗衣王國130

你答非所問喔

回復 79# 森姆@結論

咁都link到,犀利。原來今年出歌嗰啲都唔係英皇藝人啊,我都唔知佢哋幾時解咗約添

咪理佢,祖祖拎傑青佢都唔抵得
sexykaren 發表於 2020-10-4 13:01

我睇到新聞心情好,咁啱又得閒就好有耐性復不過都講得七七八八啦~話時話講講下發現祖祖真係做足晒先至拎獎,好,要繼續加油啊之前派口罩嗰陣我睇到好多人都唔知佢嗰慈善基金會,既然基金會係需要外界支持,無論係讚定係彈,俾多啲人知道係好事,之前嗰幾年都做咗唔少嘢,不過宣傳效果應該都無今次好平時佢有用新人詞曲,亦都努力推廣香港、廣東歌,但係啲人好似自動忽視佢做過嘅嘢。。。今年甚至係央視平台都唱咗兩首廣東歌,連一種永遠都唱埋,我覺得,佢真係一路做佢認為啱嘅嘢,好符合今次嗰主題,‘相信,我可以’

送禮、立立、Deep、Kenny甚至美泳可能係爭資源返嚟
今年先出到歌咋
唔係歌都冇得出呀
嗰啲美蚊、TLT冇乜 ...
森姆@結論 發表於 2020-10-4 13:11

乜你覺得hins需要爭嘅話會唔夠佢哋爭?佢11月有紅館,可以支持下

真係兜得好牽強 要比其他女歌手 做得更多先拎到傑青
     即係佢本身底分低過人 要用雙倍 甚至三倍  ...
洗衣王國130 發表於 2020-10-4 14:46

佢做咗先至拎,咁就會問心無愧,正如佢唱得跳得先至有機會上台,賺到錢先至可以有更大更豪嘅舞台。底分低嗎?但係人哋行得又耐又穩喔

hins梗係夠佢哋爭啦
但唔夠你個美祖爭呀嘛
11月紅館?想支持下都冇機會呀
康文都講左1 ...
森姆@結論 發表於 2020-10-4 14:56

你嗰邏輯好有問題喔。不過邏輯有問題應該唔會影響視力㗎,我都有睇到消息你會睇唔到?

你如果講呢個公告

我都一早知啦
所以唔關邏輯同視力問題事

我或者應該講清楚啲
係話如果有人放返啲飛 ...
森姆@結論 發表於 2020-10-4 15:26

邏輯係回復前面頭兩句。我無特別follow演唱會消息,早排無意中睇到alex fung嗰IG story話紅館meeting緊,演唱會係佢搞,不過啲飛應該唔係佢理。英皇會不會放飛可能需要睇疫情/示威情況。。。

回復 110# 森姆@結論

英皇已經講咗演唱會飛嘅消息會系官方網站公佈,而家補場登記未結束,我又唔知你無買飛等緊放飛,咁自不然就會認為係飛以外嘅消息。你話祖祖霸晒資源搶傑青,累到hins無得出歌,但係其他英皇藝人出到歌,你又話hins肯定爭得贏佢哋,呢啲叫有邏輯?ok,我無嘢講啦

其實成蟲,壞左男人都拎過,拎左唔代表有光環,某某都要唔抵得係幾開心 ...
sexykaren 發表於 2020-10-4 17:40

係呀,所以我話傑青形象係好係壞係見仁見智嘅,無論係kay、祖,定係其他人。不過無可否認,成龍事業上係出色,sammi始終都愛許志安。而我心情好係因為我覺得祖祖拎到個獎佢本身係真心開心嘅,佢亦都相信羅記會戥佢開心,成日一提起羅記就喊到成個細路女咁,而家仲得到過同一個獎

其實只係表揚祖祖樂於助人,主要有個人名義慈善基金,haters當哂祖祖變左品格高尚的聖人,大家知不知呢個 ...
sexykaren 發表於 2020-10-4 20:54

咁我覺得有無基金會都可以助人嘅。。。佢15年之前都有做緊。btw, copy and paste一下傑青嘅三大目的
  • 表揚在事業上取得卓越成就及對社會有特殊貢獻的年青人;
  • 鼓勵年青人肩負更重要的使命,貢獻社會,締造更美好的未來;及
  • 激勵年青人在個人事業及社會服務方面更積極進取。

回復 137# sexykaren

咁我po下嗰網站 容祖兒慈善基金 同埋ig joeyyungcharity 、fb JOEY YUNG Charitable Foundation

而家至睇到
原來祖兒之前有去派口罩!接觸公公婆婆
John 發表於 2020-10-6 14:14

有啊,港九新界都有

web design 好唔掂下
bagfgfcde 發表於 2020-10-6 14:21

係簡單嘅,ok啦,該有嘅資料都有,responsive web design,咩device都啱睇~我覺得成個design都俾到人開心嘅感覺,好colourful,好似佢早排義賣啲畫咁

擺明呢個基金係HEA搞啦        其實 都好搞笑  網頁無任何基金的審批準則  資助範圍 或基金架構  
   ...
洗衣王國130 發表於 2020-10-6 14:47

搞慈善基金佢哋的確係新手,所以需要外界幫手。不過以香港媒體,特別係蘋果日報對容小姐嘅關注,如果嗰慈善基金有咩唔妥,佢哋一定第一時間報導,你唔使擔心。嗰慈善基金好多時都同其他慈善機構合作,包括你講嗰個,ig、fb都有查詢電話同地址

web design不知幾岩主題,對象係小朋友
做慈善同pun言有咩關係?
sexykaren 發表於 2020-10-6 15:36

嗰design好cute其實除咗歌好聽、演唱會好睇、人有意思之外,我最鐘意嘅就係嗰堆容式金句,永遠估唔到佢下一句會係乜嘢,真係好鬼驚喜(驚嚇都得)可惜而家唔知大家係咪已經習慣咗,冇晒文字記錄,我唯有重溫舊片、搵新片笑下點解佢無論講廣東話定係普通話都可以咁搞笑

回復 165# hehehaha

圖片section係黃色,其他sections其他色

擺明係求其搞個基金 出容小姐個名 比佢要嚟改善形象
洗衣王國130 發表於 2020-10-6 21:28

衣角沾滿了星斗 呢個link可以睇下,尋日嘅娛樂專欄

回復 168# 洗衣王國130

ok,有睇就得