返回列表 發帖
泳泳泳穩!!
kwanie 發表於 2020-10-5 17:37

今次擺明有資源

今次擺明有資源
hkbaby 發表於 2020-10-5 19:01

無Sherman 爭quota
Click>>第44週KFMusic Choice
01/ 我在切爾諾貝爾 等你 - 麥浚龍
02/ 致明日的舞 - 陳奕迅
03/ So Called Love Song - AGA

強烈希望牛牛真係死位然後唔好再播 :)

Kfmusic 發表於 2020-10-5 19:05

但多左 美蚊,美馬,美mllm 同 美艾

佢早過gin嚮環球啦
kenneth 發表於 2020-10-5 17:39

2016年gin 獲力捧時,aga慘被ban, 現在只係現眼報

hkbaby 發表於 2020-10-5 19:07

又美i?

又美i?
sexykaren 發表於 2020-10-5 19:14

同公司新人

2016年gin 獲力捧時,aga慘被ban, 現在只係現眼報
sexykaren 發表於 2020-10-5 19:13

yes i think so
3am is all time favorite
and 孤雛, 吃定我
係時候還返曬aga以前少播左既ap
秉承cm精神 推廣好音樂

hkbaby 發表於 2020-10-5 19:07

美aiiiiii之後,又多過美艾
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

麥生肯幫kay派歌未-.-
Kay x Endy x Juno

蘭B聽日派歌
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

強烈要求大家一人一信投訴903狠ban謙B,如果今個星期謙B落榜就唔再支持903
乾一罐冰汽水

蘭B聽日派歌
KU5249 發表於 2020-10-5 08:05 PM

唔該帶走你的垃圾
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

麥生肯幫kay派歌未-.-
sosad5587 發表於 2020-10-5 07:50 PM

隨緣啦已經佛系
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

強烈要求大家一人一信投訴903狠ban謙B,如果今個星期謙B落榜就唔再支持903 ...
kio0909 發表於 2020-10-5 20:05

你本身都冇送禮物,有咩資格提出要求?
雖然有送都唔代表可以咁做

點解叫師奶?
l00540 發表於 2020-10-4 22:55

因為有會員話佢個樣似師奶
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices: Yes or Yes?

你本身都冇送禮物,有咩資格提出要求?
雖然有送都唔代表可以咁做  ...
rickychan0809 發表於 2020-10-5 20:15

可以送魔法書
學施小魔咒

Kfmusic 發表於 2020-10-5 19:05

乜原來sherman都係威脅來
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices: Yes or Yes?

negative值2週冠啦講真
轉plug恨好蝕
kenneth 發表於 2020-10-5 18:54
negative係有意思但唔多襟loop

sexykaren 發表於 2020-10-5 19:13

又係你呢d人係到引戰 搞到CM烏煙瘴氣難捱
電台播唔播Aga又關Gin咩事,歌手有權落order?
何況Gin 2016年歌都好聽

何況Gin  ...
Nathan 發表於 2020-10-5 20:28

啲垃圾下次可以直接唔洗理
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

拎唔到埋班作樂飛saddddddd
仲諗住有得現場聽未夠癲
最愛林家謙❤️

yes i think so
3am is all time favorite
and 孤雛, 吃定我
係時候還返曬aga以前少播左既ap ...
kenneth 發表於 2020-10-5 19:31

aga獲903認證阿姐級心都安樂哂,還返哂4年前ap

同公司新人
hkbaby 發表於 2020-10-5 19:17

佢叫林麗詩 dreamy lam前藝名

Gimme5都要完結港台係咪要大換血了

可以送魔法書
學施小魔咒
michael344 發表於 2020-10-5 20:20

如果呢首有jace合唱版就好luu

Gimme5都要完結港台係咪要大換血了
小伙子. 發表於 2020-10-5 20:56

多謝聽眾淑芬

何況Gin  ...
Nathan 發表於 2020-10-5 20:28

其實
   呢類言論由來已久
我覺得係一種cm既網絡文化
你睇多十幾年就化架啦

謙B呀
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

其實
   呢類言論由來已久
你睇多十幾年就化架啦 ...
kenneth 發表於 2020-10-5 21:01

當年垃圾 日日開新account時,慘被ban, 現在比人話兩句只係現眼報
你睇多十幾年就化架啦
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

今年呢位歌手推出咗兩首全新嘅廣東作品
一如以往啦
佢將每一首歌都當至尊歌咁去處理
旋律澎湃動人啦
歌詞創新療癒
歌者演繹得絲絲入扣
恭喜安琪
做到一首叱吒至尊歌級數嘅Song of The Year
The Album終章年度大作:
三生一吻

不日 指教

一如以往啦
旋律澎湃動人啦
歌詞創 ...
hehehaha 發表於 2020-10-5 21:40

安琪又大滿貫 yeah!!
我在乎~~~~我在乎~~~~~

一如以往啦
旋律澎湃動人啦
歌詞創 ...

Kay至尊歌 AGA女金

其實都唔算迫走Negative 今年好多歌都係7-8周命
係你地唔慣鏗今年唔夠兩個月就轉plug咋嘛  ...
cymusic 發表於 2020-10-5 18:29

想聽下一Plug了

一如以往啦
旋律澎湃動人啦
歌詞創 ...

2022年叱咤?

2022年叱咤?
kayzzz 發表於 2020-10-5 22:36

唔記得望user name
有半秒我真係以為juno出左post

但睇真d
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

唔記得望user name
有半秒我真係以為juno出左post

但睇真d ...
abcxyz302006 發表於 2020-10-5 22:50

呢個係頒獎口吻

一如以往啦
旋律澎湃動人啦
歌詞創 ...

陳蕾典蒜
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week44
1健兒2限時動態3深夜告別練習

占一首鏡都唔播 ging

09  次元壁 / 懷念晴朗的雨天 / 粉碎糖果屋 / 荒島之幻象 / 小夜燈 /
08  孤獨病 / 感情這回事 / 健兒 / ~旋轉with me* /
07  我在切爾諾貝爾 等你 / 溝渠暢泳 / 最後一間唱片舖 /
~~~~~~~~ (19) ~~~~~~~~
05  特倫斯夢遊仙境 / A New Day / Paradise / 時光邊緣的人 /
ONJAI 掙扎好無
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

衛蘭新歌 - 帶走你的垃圾

https://www.facebook.com/watch/?v=681473062772392
任我行 失憶蝴蝶

陳蕾典蒜
b01091018 發表於 2020-10-5 22:56

蕾B有個女銅已經心足

乜原來sherman都係威脅來
SugarFree 發表於 2020-10-5 20:22

從來無人話 美漫搶quota, 只有美容俾人話。 吾知今年會all in 邊位女歌手呢?

remus 發表於 2020-10-5 23:10

@kk8733

迴光播播下都過百
有得冠就高AP 過格林童話架啦
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

其實903真係播得太多Mirror嘅人,日日聽電台都聽到厭

家下啲歌手無論係咪上咗神台都會精品化咁宣傳新單曲
不過呢種模式街外人偶爾聽到應該會受落
唔出碟風氣盛行 產量就越跌越少
佢哋講到好似首歌好特別好難得咁好似都合理
相對獨立歌手就一直都係用呢種模式出歌
以前會叫玩票性質
同公司團隊一齊宣傳同自己宣傳都一樣係出單曲
分別越來越少luuu
唱片公司唔出唱片 重有存在價值嗎?

家下啲歌手無論係咪上咗神台都會精品化咁宣傳新單曲
不過呢種模式街外人偶爾聽到應該會受落
唔出碟風氣盛行 ...
kenneth 發表於 2020-10-5 23:50

獨立歌手所有東西都是自負盈虧 但有唱片公司的歌手 好多開支都可claim
以及 唱片公司找好歌較容易 一d不是singer song writer的歌手 沒有唱片公司幫找歌就可真大鑊了
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

lol帶走你的垃圾 and 溝渠暢泳 too similar. The single cover is the same

同緊咁多位行山人仕講