返回列表 發帖
带走你的垃圾好正!十大please!
I talk a lot of BS.

带走你的垃圾好正!十大please!
angelicdestiny 發表於 2020-10-6 12:32 AM

+1
走吧走吧 走吧走吧 苦戀廢物真的有害~
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

衛蘭新歌好好聽!! 又多一首排隊冠
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

This is the difference between Janice & Gin. Even though Janice hasn't released a song in forever, she has the complete freedom to try and release new stuff whereas Gin is stuck releasing boring pop ballads. 環球 走吧 走吧。

點解EDWARD 做乜都硬係有浸悶味喺度
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

带走你的垃圾同天敵個message好似,肥Y真掂。

This is the difference between Janice & Gin. Even though Janice hasn't released a song in forever, s ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-6 00:53

其實我覺得俾janice唱 美男子與香煙 反而會hit到

kayzzz 發表於 2020-10-6 01:11

同感
任我行 失憶蝴蝶

施匡翹新歌可以一聽 wor @@

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

點解我個腦可以直接Key到Janice把聲入去

比Kay 或者方皓玟 唱都會hit
又或者可能gin lee其實唱乜都唔會hit
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

hehehaha 發表於 2020-10-6 01:52

今次CM無唱衰首歌㗎

Gin lee太娘...
熱度集中係中年人士階層,不過中年人消費力都強

gin lee係唱得太好,好到學院派咁,後生仔係唔會鐘意

家下啲歌手無論係咪上咗神台都會精品化咁宣傳新單曲
不過呢種模式街外人偶爾聽到應該會受落
唔出碟風氣盛行 ...
kenneth 發表於 2020-10-5 23:50

因為香港唔同其他地方咁一年出幾隻碟,所以佢地次次出親新歌都當出碟咁宣傳,喺香港淨係做音樂真係賺唔到幾多錢,所以就要做好多同音樂無關嘅嘢嚟宣傳
喜歡軒兒 新歌+精選 都喜歡 ​​​

[10月6日之廣東歌]

2004年10月6日 - 林一峰推出第三張專輯《Travelogue 2 一個人在途上》
2004年10月6日 - 林一峰於新伊館舉行《林一峰遊樂會2004》
2008年10月6日 - 梁漢文在側田演唱會上宣佈婚訊
2016年10月6日 - 張敬軒推出第19張專輯《Vibes》
2017年10月6日 - Gin Lee於會展舉行《Live in the Moment音樂會》
2019年10月6日 - PANDORA舉辦首場大碟發佈音樂會《The Opening》

馬面不如入星夢啦
佢好似好鍾意唱罐頭歌咁
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #43]
01 黃金法則 / The Hertz 02 我在切爾諾貝爾 等你 / 麥浚龍 03 粉碎糖果屋 / per se (Ft. Serrini)

GIN LEE 呢兩Plug 想刻意做大路K歌搏big hit
但出黎既效果冇咩驚喜,太公式

反而上年隻喘息空間都有驚喜d (雖然只係改編歌)

Gin團隊太迷信Gin唱功,編曲同混音都好求其,對比Janice新歌就知,又或者可以學下環球一姐個Team,隔離獨唱版合唱版可以執出兩把完全唔同聲線

唉 GIN好慘,雖然我係迦迷但都替佢傷心
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

CHILL CLUB推介 5/10

懷念晴朗的雨天
健兒
機械輪迴
我們都想旅行
遲起的鳥兒有蟲吃
*片尾:再聚*
秉承cm精神 推廣好音樂

今天終於一人回家咪幾HIT
我對今次呢首信心大D喎
我中意佢唱喘息空間同侘寂
佢HANDLE得好好

咁多人討論GIN LEE係咪HIT 呢件事係咪反映左其實佢係好HIT

咁多人討論GIN LEE係咪HIT 呢件事係咪反映左其實佢係好HIT
eggsteven 發表於 2020-10-6 10:16

CM以外有人討論咩?真心唔知

This is the difference between Janice & Gin. Even though Janice hasn't released a song in forever, s ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-6 00:53

對Gin既評論可以出張BINGO紙 XD

有difference係應該同必須,2人行緊既path都唔同
假如Gin出低半度/帶走你的垃圾呢類歌,只會死得更慘,到時肯定又有堆人出黎話無人識佢 XD

除咗903既成績,Gin最近2首歌係YouTube同串流平台成績都幾好,比上(Dear Jane/Hubert/Hana/Pakho/Shiga etc.)不足,比同期競爭對手 (Mag/Panther/Siu Hau/Alfred /OnJai etc.)綽綽有餘

唔好太貪心啦

CM以外有人討論咩?真心唔知
losyes 發表於 2020-10-6 10:24

應該有 佢連紅館都開過
我覺得已經有彭羚咁既地位
但係其實係咪已經係盡左我就唔知
不過睇返D片 連彭羚都識搞氣氛過佢

應該有 佢連紅館都開過
我覺得已經有彭羚咁既地位
但係其實係咪已經係盡左我就唔知
不過睇返D片 連彭 ...
kenneth 發表於 2020-10-6 10:32

彭羚係商台家嫂啵,地位點會一樣
Click>>第44週KFMusic Choice
01/ 我在切爾諾貝爾 等你 - 麥浚龍
02/ 致明日的舞 - 陳奕迅
03/ So Called Love Song - AGA

馬面不如入星夢啦
佢好似好鍾意唱罐頭歌咁
cymusic 發表於 2020-10-6 08:33

佢COVER開果類都好罐頭
佢D fans會話佢係唱出深度
我諗係為佢好 反而希望佢快D有歌食到別為我好個勢先

Gin團隊太迷信Gin唱功,編曲同混音都好求其,對比Janice新歌就知,又或者可以學下環球一姐個Team,隔離獨唱 ...
ifeinano 發表於 2020-10-6 09:44

其實侘寂都重好講究
所以可能下一批作品又講究返
敢 幸福門 美男子 都係好無GIN味
佢係咪玩緊me re-do?

我諗環球幾難做
GIN 賣得錢但唔係最紅
AGA 受歡迎但又唔搵到好多錢
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

我諗環球幾難做
kwanie 發表於 2020-10-6 11:24

aga本身今年紅館就會大熱啦

我諗環球幾難做
kwanie 發表於 2020-10-6 11:24

唔紅果個咪由得佢唔紅,反正賣到錢。
Click>>第44週KFMusic Choice
01/ 我在切爾諾貝爾 等你 - 麥浚龍
02/ 致明日的舞 - 陳奕迅
03/ So Called Love Song - AGA

唔紅果個咪由得佢唔紅,反正賣到錢。
Kfmusic 發表於 6/10/2020 11:27
難怪谷AGA 谷到上天咁

難怪谷AGA 谷到上天咁
kwanie 發表於 2020-10-6 11:39

如果紅+賣到錢 = 無敵

周柏豪真係好耐無宣傳過
唔知點解呢一次聽到就好開心

如果紅+賣到錢 = 無敵
kenneth 發表於 2020-10-6 11:42

所以要一加一囉

彭羚係商台家嫂啵,地位點會一樣
Kfmusic 發表於 2020-10-6 10:35

如果佢家下係似彭羚地位
再有下一波發展就睇佢之後選既路線

潮就變到王菲 定形係老土就變葉蒨文
(形象+鄉音+{地位?})

如果佢家下係似彭羚地位
再有下一波發展就睇佢之後選既路線

潮就變到王菲 定形係老土就變葉蒨文{:1_ ...
kenneth 發表於 2020-10-6 12:05

走胡琳路線,中年男士女神

走胡琳路線,中年男士女神
PEACH 發表於 2020-10-6 12:07

咁就嚴重downgrade

咁就嚴重downgrade
kenneth 發表於 2020-10-6 12:09

狂出HIFI碟

如果係同垃圾有關 點解首歌唔畀candy唱?

帶走垃圾一嚟就重光

kenneth 發表於 2020-10-6 12:13

光頭佬咁小氣,係咪Candy得罪左佢呀?

光頭佬咁小氣,係咪Candy得罪左佢呀?
Thomas 發表於 2020-10-6 12:18

可能candy家下唔唱情歌?
馬面首歌聽落搶過上首

kenneth 發表於 6/10/2020 12:13
都無話出歌-_-

kenneth 發表於 2020-10-6 12:13

可能為作品展儲歌

垃圾 - 帶走你的垃圾
如何掉眼淚 - 如何忍眼淚
給十年後的我 - 給十年前的我
...
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

華納特約四女互搶QUOTA!?

馬面不如入星夢啦
佢好似好鍾意唱罐頭歌咁
cymusic 發表於 2020-10-6 08:33

離奇在自詡專業嘅903寧願播馬面、Jude呢啲罐頭歌都唔播Gin Lee

都無話出歌-_-
kwanie 發表於 2020-10-6 12:21

candy年中話佢今年會出三首歌 其中一首係同傅又宣唱嘛

離奇在自詡專業嘅903寧願馬面、Jude呢啲罐頭歌都唔播Gin Lee
Serendipity 發表於 6/10/2020 12:26
播嗰個叫梁文禮