返回列表 發帖
2->1 幾好丫
eggsteven 發表於 12/10/2020 15:56
要十大其實可以 1>2
所以唔該冠咗先
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

新人有冠不太吉利
有亞已好好拉!
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

新人有冠不太吉利
有亞已好好拉!
cathay1996 發表於 12/10/2020 16:03
林家拎而家幾好呀
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

林家拎而家幾好呀
kwanie 發表於 2020-10-12 16:03

薜海琪同牙醫許都沒咩大獎運!

環球歌手今年成績
江海迦 二冠
陳凱詠 有冠
梁詠琪 有冠
郭偉亮 有冠
One Promise 有冠
Dusty Bottle 亞 ...
kwanie 發表於 2020-10-12 15:53

一姐Ada

真係一姐待遇
近幾年嘅歌電台成績非冠即亞
都無乜歌手做到
可能真係慢功出細貨
對上一首成績麻麻已經係吃定我

一姐Ada
勞斯 發表於 2020-10-12 16:13

下星期似 美男子與香煙 死位
都差唔多周數

真係一姐待遇
近幾年嘅歌電台成績非冠即亞
都無乜歌手做到
可能真係慢功出細貨
對上一首成績麻麻已經係吃定 ...
Kaching1217 發表於 2020-10-12 16:20

電台成績咪又係由_決定
喜歡軒兒 新歌+精選 都喜歡 ​​​

其實會唔會Jer 真係 2>1
但Viu有咁多Quota十大咩 0.0

alex12341234 發表於 2020-10-12 17:26

越多十大 租場搞頒獎禮就收得越平
Jason Playlist 2020 Week 42
#1 感情這回事 | 陳柏宇

Kendy星期四出歌
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

alex12341234 發表於 2020-10-12 17:26

會唔會俾十大jer
另外兩個新力軍
雖然我覺得903唔會咁頒
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

越多十大 租場搞頒獎禮就收得越平
JasOh103 發表於 2020-10-12 17:56

why?

會唔會俾十大jer
另外兩個新力軍
雖然我覺得903唔會咁頒
speedman 發表於 2020-10-12 17:59

米玩啦! 12年個台灣新人,拎十大歌又拎新人金!
三子非一線,又何洗睇面色個個有獎,如果系甘,上年點會姜壽有獎ian沒獎?
一早我講隨時jer 二獎,ak一獎,al 沒獎,你地又不信

米玩啦! 12年個台灣新人,拎十大歌又拎新人金!
三子非一線,又何洗睇面色個個有獎,如果系甘,上 ...
cathay1996 發表於 2020-10-12 18:03

Kendy suen係黑馬
但睇佢爭唔爭

charlie gor又燈
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week44
1健兒2限時動態3深夜告別練習

b01091018 發表於 2020-10-12 18:15

好亂啊媽咪
一陣又播懷念就好笑

b01091018 發表於 2020-10-12 18:15

唔燈就唔播都幾慘

Kendy suen係黑馬
但睇佢爭唔爭
PEACH 發表於 2020-10-12 18:06

Kendy應該唔計新人?同當年On仔釗峰一樣?

希望Jer有冠

Jude 都加入混戰
8首歌爭5個位

Jude 都加入混戰
8首歌爭5個位
kwanie 發表於 2020-10-12 18:41
#micnlm可唔可以死開
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

好亂啊媽咪
一陣又播懷念就好笑
steph 發表於 2020-10-12 18:16

chachacharlie 發表於 2020-10-12 18:51

老師又中

要十大其實可以 1>2
所以唔該冠咗先
kwanie 發表於 2020-10-12 15:57
你好難捉摸 琴日先話不如2>1  
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #43]
01 黃金法則 / The Hertz 02 我在切爾諾貝爾 等你 / 麥浚龍 03 粉碎糖果屋 / per se (Ft. Serrini)

chachacharlie 發表於 2020-10-12 18:51

急姐hi
知道你有上cm

Kendy應該唔計新人?同當年On仔釗峰一樣?
alex12341234 發表於 2020-10-12 18:24

C allstar 4子係自己唔爭姐

溝渠 似乎後勁不繼wor,  會吾會 美Aiiii 又1week 低位out 呢?

就快生日
可能會re蝸牛做禮物
SSN Chart (23 Oct)
1. 再 聚 (1 Week No.1) - 林 二 汶
2. 劫 後 餘 生 - 周 柏 豪
3. 美 男 子 與 香 煙 - Gin Lee

環球歌手今年成績

梁詠琪 有冠
江海迦 有冠
陳凱詠 有冠
郭偉亮 有冠
One Promise 有冠
Dusty Bottle 亞 ...
kwanie 發表於 2020-10-12 15:53

希望GIGI快啲寫好新歌
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

中文歌曲龍虎榜 本週精選
劫後餘生 (04) / 孤獨病 (07) / 深夜告別練習 (08) / 溝渠暢泳 (19) / 感情這回事 (NE) /

PH真係要冠啦?
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

唔知今晚有冇機會聽到Michael C唱廣東歌呢
01 黃金法則 / The Hertz 02 我在切爾諾貝爾 等你 / 麥浚龍 03 粉碎糖果屋 / per se (Ft. Serrini)

劫後餘生 (04) / 孤獨病 (07) / 深夜告別練習 (08) / 溝渠暢泳 (19) / 感情這回事 ...
KU5249 發表於 2020-10-12 21:08
睇來Zpecial又上死位
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices: Yes or Yes?

依家播到兩隻歌一樣咁多次想點
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices: Yes or Yes?

依家播到兩隻歌一樣咁多次想點
SugarFree 發表於 2020-10-12 21:44

打和,super
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

睇來Zpecial又上死位
SugarFree 發表於 2020-10-12 21:40

HOW ABOUT NO.1>X?
秉承cm精神 推廣好音樂

坤gor 剛剛開始Facebook live ,啱啱唱完日文李香蘭

https://www.facebook.com/watch/?v=663897704180520

今次是吳樂衡邀請坤gor 上他的Facebook live ,剛剛唱緊雪之華(日文)

唱咗超過三個鐘,今次坤gor 唱到夠哂喉
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

劫後餘生 (04) / 孤獨病 (07) / 深夜告別練習 (08) / 溝渠暢泳 (19) / 感情這回事 ...

可能係KT

健兒似要走

謙b頭先係Project After 6唱咗南昌街王子

https://www.facebook.com/watch/?v=1319575915050562
(1:18:22)
搖滾區的神經病ig

隔離+3
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

坤gor 剛剛開始Facebook live ,啱啱唱完日文李香蘭

今次是吳樂衡邀請坤got 上他的Facebook li ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-12 22:03
1:06:35開始走音走到上太空

ph拎梗最優男,16>4>1趕拎入場券

cymusic 發表於 2020-10-12 22:42

重燃原來消失的感覺

hkwilliamsiu 發表於 2020-10-12 22:45
希望Sunny Idea老闆冇睇到個live
唔係同佢解約都似

cymusic 發表於 2020-10-12 22:42

陳百強喝采又入錯key
重燃原來消失的感覺

使徒行者3有四首劇歌主題曲 林峰 無人問我
片尾曲 hana 不能放手
插曲 吳若希 越難越愛
仲有一首未公布插 ...
lu12 發表於 2020-10-11 21:25

低谷天堂

ph拎梗最優男,16>4>1趕拎入場券
sexykaren 發表於 2020-10-12 22:43
入場券一早有, 讓愛高飛計今年

雖然有些瑕疵,但即點即唱都算咁上下,今次坤Gor 上到一堂一生受用的一課
重燃原來消失的感覺

入場券一早有, 讓愛高飛計今年
boy4dudes 發表於 2020-10-12 22:51

做下樣都要,1曲點拎最優男? 愛將啦擺明